Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    03. Travanj 2017. 13:23

Poz cure :)
    Sto se tice komode mi smo isto uzeli u Ikei. Super su mi, ne zauzimaju puno prostora a ima 5 ladica i svasta stane. :)
    Jucer smo isli u razgledanje bolnice i razocarana sam a isla sa tolikom znatizeljom i nadom. Ocekivala sam da ce nas vise upoznati sa tijekom porodaja i da znamo proceduru sto nas ceka kad ono.m u pol sata nam rekli koliko zena treba bit otvorena i kao kada da krenemo u bolnicu i to je to.. i opet nista ne znam, kakva ici u bolnicu, da obucem spavacicu kod kuce ili da idem u hlacama ako sam doma u njima, sto nas ceka tamo prvo kad dodemo itd.. bas su me rastuzili.. 

Sve mogu u Onome koji me jača <3

Ofnica
    03. Travanj 2017. 13:32

blu5

Ofnica

mamika3

Tako je,zdravstvena ne treba!Nosi se ovo ostalo sta je nabrojano!Meni otvara porodiljni od 19.4 i onda vise nema nosanja doznaka!
    Ofnice…Uzmi si odmah one papire za jednokratnu pomoc,,da ne ides opet tamo,tako da kasnije kad prijavite dijete muz to odnese!Tako sam ja planirala napravit!

Tnx Mamika…svaka info je dobrodošla. Eeee, jel imate iskustva s prosjekom plaće. Meni je moja računovotkinja uračunala u prosjek i oporezivi regres jer mi je prošao kroz neto i vidi mi se vidi na IP-u, moguće da će mi potvrdu o plaći HZZO slati na reviziju i da mi neće priznati regres u prosjek. Ima li koja iskustva s tim…sorry cure, znam da je to tema za temu porodiljna naknada, ali tamo su slabije aktivni. Nema nam blu5 da veli svoje mišljenje, skužila sam da se ona dobro razumije u te stvari.

Evo blu5:-) Ja koliko sam ti razumjela, u prosjek plaće ulazi oporezivi dio, a to bi bila stimulacija, regres…Dakle, sve ono što se prikazuje kao netto plaća trebalo bi ulaziti u prosjek. Ja kad sam dobila stimulaciju, ona mi je ušla u netto, a vidit ćemo kad predam papire koliki će mi prosjek izračunat.

Ej blu5 maherice! A tman sam nekako stekla dojam da te već duže vrijeme nema...
    Tnx, i meni je takva slična situaija, pa ćemo vidjeti...čak sam zvala od prijateljice kolegicu na hzzo, ona to direktno ne radi, ali mi je rekla da izračunam tako uvećano i da priložim IP i platne liste pa će oni onda vidjeti. Tak sam i pripremila papire, da odmah vide platne liste šta je i kak je, pa ako hoće izbijati nek izbijaju...ali toplo se nadam da neće hehe!

• blu5
    03. Travanj 2017. 13:35

Ma ne bi trebali jer je za taj mjesec to netto, a prosjek plaće se računa prema nettu. Pa ćemo vidit:-)I ja se nadam...Bila sam na jednom lipom vikendu, a prošli tjedan na GO. Danas ću vam slikat stomak, nisam stigla. Nekako, ništa ne stižem majke mi! Fali mi nekoliko sati dnevno da sve pohvatam!

Ofnica
    03. Travanj 2017. 13:36

Pandica1510

Poz cure :)
    Sto se tice komode mi smo isto uzeli u Ikei. Super su mi, ne zauzimaju puno prostora a ima 5 ladica i svasta stane. :)
    Jucer smo isli u razgledanje bolnice i razocarana sam a isla sa tolikom znatizeljom i nadom. Ocekivala sam da ce nas vise upoznati sa tijekom porodaja i da znamo proceduru sto nas ceka kad ono.m u pol sata nam rekli koliko zena treba bit otvorena i kao kada da krenemo u bolnicu i to je to.. i opet nista ne znam, kakva ici u bolnicu, da obucem spavacicu kod kuce ili da idem u hlacama ako sam doma u njima, sto nas ceka tamo prvo kad dodemo itd.. bas su me rastuzili..

Hihi Pandice, imaš velika očekivanja...to je tako slatko i pomalo naivno...tako sam i ja do nedavno bila optimistična i entuzijastična oko dosta stvari pa mi je entuzijazam splasnuo brzo...Ok, da se idemo poroditi u privatnu polikliniku za 20 somova, i ja bih očekivala takav tretman, ali ovak, mislim da možemo biti sretne da uopće dobijemo stol za rađanje, jooooj! A jadne smo...

Ofnica
    03. Travanj 2017. 13:41

blu5

Ma ne bi trebali jer je za taj mjesec to netto, a prosjek plaće se računa prema nettu. Pa ćemo vidit:-)I ja se nadam…Bila sam na jednom lipom vikendu, a prošli tjedan na GO. Danas ću vam slikat stomak, nisam stigla. Nekako, ništa ne stižem majke mi! Fali mi nekoliko sati dnevno da sve pohvatam!

Da...prema netu, ali koji je odraz redovnih mjesečnih primanja prema ugovoru o radu, tak piše na poleđini onog obrasca Potvrda o plaći...živi bili pa vidjeli! Nekako si mislim ako je ta stimulacija redovno mjesečno primanje onda ok (npr. ako je plaća sačinjena svaki mjesec od fiksnog dijela i stimulativnog-kao varijabilnog), ali ako je ta stimulacija recimo neki polugodišnji/godišnji bonus ili ako je regres u pitanju, onda nekako nisam optimistična... Ja se ne nadam previše, ali oduševit ću se ako mi to priznaju!

• blu5
    03. Travanj 2017. 13:42

A cure moje, kako je u biti neprirodno rađat u položaju u kojem mi rađamo!Sve bi to bilo puno jednostavnije na stolčiću ili u vodi, da ne govorim bezbolnije...Naravno jednostavnije nama rodiljama, a osoblju naravno kompliciranije. Al, ajde, rezultat je nešto najlipše na svitu, pa šta ćeš..na kraju krajeva, prođe i zaboraviš!

• blu5
    03. Travanj 2017. 13:44

Ofnica

blu5

Ma ne bi trebali jer je za taj mjesec to netto, a prosjek plaće se računa prema nettu. Pa ćemo vidit:-)I ja se nadam…Bila sam na jednom lipom vikendu, a prošli tjedan na GO. Danas ću vam slikat stomak, nisam stigla. Nekako, ništa ne stižem majke mi! Fali mi nekoliko sati dnevno da sve pohvatam!

Da…prema netu, ali koji je odraz redovnih mjesečnih primanja prema ugovoru o radu, tak piše na poleđini onog obrasca Potvrda o plaći…živi bili pa vidjeli! Nekako si mislim ako je ta stimulacija redovno mjesečno primanje onda ok (npr. ako je plaća sačinjena svaki mjesec od fiksnog dijela i stimulativnog-kao varijabilnog), ali ako je ta stimulacija recimo neki polugodišnji/godišnji bonus ili ako je regres u pitanju, onda nekako nisam optimistična… Ja se ne nadam previše, ali oduševit ću se ako mi to priznaju!

Da...ja kad sam pitala što mi ulazi u prosjek plaće, ova iz kadrovske mi je rekla, netto. Ako je tako, a stimulacija mi je taj mjesec prikazana u nettu, onda bi po zdravoj logici to trebalo ući...al eto, opet, kako je sve u ovoj državi ajme majko, onda se ni ja ne nadam pretjerano, ali ugodno bi se iznenadila.

Ofnica
    03. Travanj 2017. 13:46

blu5

A cure moje, kako je u biti neprirodno rađat u položaju u kojem mi rađamo!Sve bi to bilo puno jednostavnije na stolčiću ili u vodi, da ne govorim bezbolnije…Naravno jednostavnije nama rodiljama, a osoblju naravno kompliciranije. Al, ajde, rezultat je nešto najlipše na svitu, pa šta ćeš..na kraju krajeva, prođe i zaboraviš!

Kao što je npr. prirodno kakati (da prostite) u čučećem položaju...isto tako bi bilo prirodnije čučati dok rađamo...po meni bar.

Ninche9
    03. Travanj 2017. 13:49

Bolnica u koju ja idem nudi stolcic, vodu, loptu i sve zivo, a mene je i dalje strah carskog 

mamika3
    03. Travanj 2017. 14:19

Ofnica

blu5

A cure moje, kako je u biti neprirodno rađat u položaju u kojem mi rađamo!Sve bi to bilo puno jednostavnije na stolčiću ili u vodi, da ne govorim bezbolnije…Naravno jednostavnije nama rodiljama, a osoblju naravno kompliciranije. Al, ajde, rezultat je nešto najlipše na svitu, pa šta ćeš..na kraju krajeva, prođe i zaboraviš!

Kao što je npr. prirodno kakati (da prostite) u čučećem položaju…isto tako bi bilo prirodnije čučati dok rađamo…po meni bar.

Evo vidis,meni naprimjer taj polozaj ne bi odgovarao!A i ovaj sta nude polulezeci mi takodjer ne odgovara!Al kaj sad....Moram i gotovo!Kad su poliklinike skupe do bola...

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.