Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LittleG
    17. Ožujak 2017. 15:49

Toliko sam se naživcirala da sad nisam imala živaca još čekati svoj pregled u ponedjeljak ujutro, pa sam zvala dr i uspjela se ugurati večeras . Bar da vidim bebu, a nadam se i čujem kojeg je spola.

Ofnica
    17. Ožujak 2017. 16:17

Hvala za popis! I ja ga poslala muzu za print, dobro dođe za podsjetnik. 
    Curke koje ste rodile...u vezi te robice za bolnicu...netko mi je nedavno rekao da beba oblaci svoju robicu tek kad se ide doma, a da je u bolnici u njihovoj robici. To mi je bilo malo čudno...kakva su vaša iskustva? Znate kakva je praksa u Sv. Duhu?

Me+mybaby
    17. Ožujak 2017. 16:38

Bebe su tamo u njihovoj robici dobro si cula. Ono sto se razlikuje od bolnice do bolnice je da neki traze da se donese nesto pelena, kremica za guzu i slicno. Znam samo u Petrovoj da ne treba nista od toga. Znaci donosi se samo robica za izlazak iz bolnice. I jaje. 

https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png

• AnnaFit157
    17. Ožujak 2017. 17:04

Curke, pita poznanica koja je trenutno trudna pa ako itko zna info da joj pomognemo, bila bi zahvalna: ona je nezaposlena, muž je stalno zaposlen. Može li se ona preko njega prijaviti za zdravstveno osiguranje (kao preko bračnog druga) i ima li pravo na porodiljnu naknadu kao nezaposlena (mislim da spada pod nezaposlene van sustava rada s obzirom da nije na burzi) ? Hvala, oprostite što s krećem s tem(a) ali curi gori pod nogama  i u panici je što baš nije najbolje stanje u trudnoći :/

Marlon
    17. Ožujak 2017. 17:16

AnnaFit157

Curke, pita poznanica koja je trenutno trudna pa ako itko zna info da joj pomognemo, bila bi zahvalna: ona je nezaposlena, muž je stalno zaposlen. Može li se ona preko njega prijaviti za zdravstveno osiguranje (kao preko bračnog druga) i ima li pravo na porodiljnu naknadu kao nezaposlena (mislim da spada pod nezaposlene van sustava rada s obzirom da nije na burzi) ? Hvala, oprostite što s krećem s tem(a) ali curi gori pod nogama i u panici je što baš nije najbolje stanje u trudnoći :/

Ona bez problema može primati porodiljnu naknadu kao nezaposlena,samo mora imati zdravstveno. Znaci,ako ima zdravstveno, ne treba se prijavljivati preko supruga i kad rodi ostvariti ce pravo na porodiljski.

• AnnaFit157
    17. Ožujak 2017. 17:19

Marlon

AnnaFit157

Curke, pita poznanica koja je trenutno trudna pa ako itko zna info da joj pomognemo, bila bi zahvalna: ona je nezaposlena, muž je stalno zaposlen. Može li se ona preko njega prijaviti za zdravstveno osiguranje (kao preko bračnog druga) i ima li pravo na porodiljnu naknadu kao nezaposlena (mislim da spada pod nezaposlene van sustava rada s obzirom da nije na burzi) ? Hvala, oprostite što s krećem s tem(a) ali curi gori pod nogama i u panici je što baš nije najbolje stanje u trudnoći :/

Ona bez problema može primati porodiljnu naknadu kao nezaposlena,samo mora imati zdravstveno. Znaci,ako ima zdravstveno, ne treba se prijavljivati preko supruga i kad rodi ostvariti ce pravo na porodiljski.

Tejnks Marlon na info, ovo će joj uljepšati i dan i vikend  :) Još samo nek riješi to zdravstveno i super. Vjerojatno može tako preko mužase zdravstveno osigurati , jer  inače ne može drukčije  :/....

Ofnica
    17. Ožujak 2017. 17:21

Me+mybaby hvala na potvrdi...znaci istina je to. Malo mi je to bilo čudno, ali ok, meni to ne smeta, jos bolje jer mo manje moramo tegliti.
    AnnaFit, koliko sam upućena, ona kao trudnica ima zdravstveno preko hzzo, i ima npravo na neku porodiljnu naknadu, mislim da je 1660 na porodiljnom odnosno 830kn ako je na komplikacijama... Nek me netko ispravi ako griješim... nisam sigurna jel ju muz moze prijaviti na svoju poreznu karticu kao uzdržavanog člana dok je trudnica i dok prima naknadu...

mrva2017
    17. Ožujak 2017. 17:24

Cure,mi bili u Lesnini. nasla sam rucnike po 40 kn,imaju ono za glavicu. tanji su,ali mislim da su taman za nase ljetne bebe. 

• AnnaFit157
    17. Ožujak 2017. 17:26

Ofnica

Me+mybaby hvala na potvrdi…znaci istina je to. Malo mi je to bilo čudno, ali ok, meni to ne smeta, jos bolje jer mo manje moramo tegliti.
    AnnaFit, koliko sam upućena, ona kao trudnica ima zdravstveno preko hzzo, i ima npravo na neku porodiljnu naknadu, mislim da je 1660 na porodiljnom odnosno 830kn ako je na komplikacijama… Nek me netko ispravi ako griješim… nisam sigurna jel ju muz moze prijaviti na svoju poreznu karticu kao uzdržavanog člana dok je trudnica i dok prima naknadu…

Bum joj prenijela da i to istraži, u svakom slučaju bolje info nego što je ona nagađala da nema pravo na ništa jer nema radnog staža skoro ništa  i nije prijavljena na burzu.

Mamicaaa
    17. Ožujak 2017. 17:39

Ajde super da je netko napravio popis sto sve treba pogotovo za nas prvorotkinje koje nista neznamo...hvala puno!
    Ana mislim da sve trudnice imaju pravo na zdravstveno osiguranje bez obzira sto nisu zaposlene il ova druga opcija da bude zaposlena prek muza..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.