Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • KFK
    17. Ožujak 2017. 10:48

Petra samo kupi, pogotovo ako je tebi za gušt. Ako kupuješ odjeću možeš izabrat bijelo i dr. neutralnije boje dok ne saznaš spol :D

Mamicaaa
    17. Ožujak 2017. 11:03

Ofnica to za brojanje pokreta sam vec citala,pa cini mi se da moj bebac kad je najaktivniji ima i vise od 10pokreta u pol sata haha kad krene lupat ne staje 😂😂
    Neka od cura je napisala da oko 34tjedna mozemo pocet pratiti i ritam kad beba spava a kad je budna..
    Po tom racunanju ja sam isto usla u 30tjedan..cure moje meni ovo vrijeme leti kao ludo,ne mogu vjerovati da je vec toliko proslo 😊😊
    Petra pusti te bapske price..najbolje da idemo u kupovinu kad nas npr uhvate trudovi haha...
    Ja sam tek ovaj tjedan krenula polako sa kupovinom,a imamo jos hrpu toga za kupit..

• Babuska03
    17. Ožujak 2017. 11:05

elen0807

bok cure,ovdje elen ,-vec smo se upoznale daaavno,no otkako je klokanica promjenila izgled nisam se mogla nikako ulogirat tak da sam morala i novi mail napravit i registaciju.strasnooo!!! uglavnom,sad smo skoro 24 tjedna ,bili i na anomaliju,sve 5. mali steze,udara,pipka :) rekla teta na anomaliju da dijete nije nikad preaktivno i sta se vise koprca i udara da je to njima draze,valjda znak da je sve super.cesto mi se zna preselit samo s jedne strane stomaka pa izgledam ko kvasimodo :) :D tesko mi pocelo oblacit carape ,saginjat se opcenito itd..standarne tegobe… a sad jedno iskreno pitanje? koliko Vas još uvijek puši??al iskreno. ja zapalim do 5 slim cigare dnevno i ubi boze koju griznju savjesti imam ://///// tako bi ih tila izbacit al sta cu kad su mi takav gust,nije da se pravdam al ih vise proficukam i pustim da izgore,al opet ta krivnja….

Elen, mi smo skoro terminuše (meni je 9.7). Nemoj se nervirat zbog pušenja. Kad sam ostala trudna, ja sam smanjila s kutije na 5,6 slim pa postepeno (jaaako postepeno:)) smanjivala i došla do nule. Doduše, sad znam popušit jednu, dvije kad me ulove teža nervoza i kriza. :) Inače sam stava da 5 slim duhana ne može nanijeti neku štetu, ali je mene, ko tebe, ubijala grižnja savjesti koja mi je, s druge strane, ubijala gušt pušenja :)
    Zato sam odlučila smanjiti pa skroz izbaciti. I kako sam smanjivala tako su mi bile sve manje fine. Recimo, znao je proći čitav dan između jutarnje i večernje cigarete, pa bi me i jedna i druga zamantale i nisam u njima uživala. Ako te pere grižnja savjesti, pokušaj si na tjedan izbaciti po jednu dok ne dođeš do ukupno jedne ili nula. Sve moje prijateljice pušačice su pušile u trudnoći i to u prosjeku 5,6 cigareta do kraja i rodile hvala Bogu zdravu djecu. Ta me misao drži kad pokleknem i zapalim tu rijetku jednu.

• KFK
    17. Ožujak 2017. 11:07

Ma ja sam sad ušla u 26ti tjedan, a mogu već sad pratit ritam bebe, kad je budna i kad spava. A pokrete i udarce ne brojim, osjetim ga svaki dan otprilike u isto vrijeme i bude to više od 10 pokreta u pola sata. Jedino ne znam kaj radi po noći jer budem preumorna i sva sreća još uvijek nemam problema sa spavanjem.

• Babuska03
    17. Ožujak 2017. 11:19

Da, da, ja sam napisala da možemo to stanje budnosti i spavanja pratiti od oko 34 tjedna. Meni je ginekologica objasnila da beba spava i ranije, ali to nije isti san kao san novorođenčeta. Njihov mozak (do 30-inekog tjedna) još nije razvijen tako da prolazi faze kakve prolaze tek rođene bebe (njihovo spavanje nalikuje snu odrasle osobe, s REM-om i sl). Također, bebe kakve su naše (ja sam 24tjedan) se miču i u tom 'snu'. Zato će nam tek kasnije biti jasnije (rima :))) kakav će biti ritam bebe kad ona izađe na svijet; koliko i kada spava, u koje doba dana je najaktivnija itd.
    Laički rečeno, ako vas beba od 24 tjedna lupa ko nespašena ne znači da će biti tako živahna kad se rodi, ali ako to isto radi s 34 pa do poroda, vjerojatno je riječ o biću kojemu je san mrzak. :)))

• Babuska03
    17. Ožujak 2017. 11:22

I ja sam praznovjerna ko vaše mame, babe i svekrve :)) Ništa nisam kupila, al ništa! Meni je još ko maloj baba rekla da se u krevetić unosi u kuću tek kad se beba rodi i to mi je ostalo u glavi, ne mogu si pomoći. Ulovi me teška panika kad i pomislim da bih nešto kupila. Znam da to nije zdrav pristup, nadam se da će me proći do sajma beba u travnju. :)

mrva2017
    17. Ožujak 2017. 11:30

ja radim još 5 tjedana i onda lagano mislim robicu krenut prat i kupovat šta nam treba... do početka 06.mjeseca mislim sve sredit i onda čekat..... ne želim se zadnji mjesec time zamarati....

17. Ožujak 2017. 11:33

Lagertha da, da, sad sam 31+3 .. da, sad kad tako kazete ima mi logike, 31 sam znaci napunila i sad idem kroz 32tt.. 8.mj trudnoce.. ahhh.. kud je trudnoca sama po sebi zbunjujuca jos nam stave ta racunanja od tog da si prvih 5 tjedana trudna a nisi pa do toga u kojem si tjednu haha.. blago nama.. 
    Babuska uh jesi me utjesila sad haha izgleda da meni nema spavanja i jos ce mi muz radit a ja sama ovdje mislim da cu sa 68kg doc na 50 
    Ofnica ovo za troskove se potpuno slazem, treba se malo rasporediti. Ja sam bas ovih dana napravila popis svega sto treba za bebu i mene znaci od mojih stvari za bolnicu do stvari za bebu (pelene, bocice, robica itd..) i to idemo kupit iduci tjedan i okvirno sam izracunala da ce me to kostat nekih 400e sve i onda iduci mjesec cemo jos narucit kolica 400e i tako smo si raspodjelili. Def bolje nego da od jedne place moram dat 800-900e.. a vec vidim da cu imat nekih dodatnih troskova jer to uvijek tako bude kad ti najmanje treba tako nesto.. iako se ne sudrzavam ako nadem nesto jeftino kao tu spavacicu npr.. ionako cu ih kupit jos bar dvije tri ..

Sve mogu u Onome koji me jača <3

• Babuska03
    17. Ožujak 2017. 11:38

Oprosti, Pandice. :))) Ako pomaže, ginekologica je govorila 'vjerojatno' a ne 'sigurno'. Možda je tvoja beba nemirna jer joj je dosadno u trbuhu i skroz se promijeni kad izađe van. :)
    Baš sam vas i htjela pitati za troškove. Taj bi početak (stvari za bolnicu, prva robica, apoteka, kozmetika itd) moglo koštati nekih 400 eura?

• Emma85
    17. Ožujak 2017. 11:48

OPREMA ZA BEBU
    kolica 3 u 1 
    krevetić
    Madrac
    Kadica 
    podloga ili stol za presvlačenje 
    nepropusna podloga 
    plahta 2 kom
    poplon i presvlaka 
    vreća za spavanje 
    vata - blazinice 
    torba za kolica
    dekice za pokrivanje 2 x
    termometar za vodu za kupanje
    ručnik sa kapucom tanji 2x 
    plastične posudice za pranje 2x
    frotir rukavice 4x - nije nužno
    tetra pelene 20 x 
    četka za kosu 
    Toplomjer 
    aspirator za nos
    škare s tupim vrhom ili grickalicu
    vlažne maramice za guzu (ili dovoljne samo blazinice za guzu i voda)
    jednokratne pelene
    Gaze 
    krema za guzu - apotekarska
    kapi za nos morska voda (ili fiziološka otopina)
    sterilne komprese za pupak 5x8 cm, 20x 
    Octanysept sprej 
    Alkohol
    vatirani štapići
    hladno prešano ulje - sezam, slatki badem ili maslinovo (dodati u vodu za kupanje) 
    baby phone (po potrebi) 

ODJEĆA ZA BEBU
    pamučne kapice 2x vel 56
    štramplice 4x 
    benkice vel. 56 4 x 
    benkice vel. 62 4 x
    kombinezon vel 56 2x 
    kombinezon vel 62 2x
    piđama s dugim rukavima vel 62 2x
    piđama s dugim rukavima vel 64 2x
    body vel 62 2 x mozes i 56 
    body vel 68 4x
    čarapice

STVARI ZA BOLNICU - MAMA
    Torba
    spavaćice 3 - s gumbicima radi dojenja
    jednokratne gaćice mrežaste 
    zdravstvena iskaznica, trudnička knjižica, povijest bolesti
    kućni ogrtač
    papuče s kojima možeš pod tuš
    pamučne čarape
    grudnjak pamučni za dojenje 
    podlošci za prsa
    ručnik 2x
    steznik
    Vir 80 ulošci - 4 paketa + obicni ulosci
    toaletni pribor - kaladont, četkica, sapun, šampon,losion, kreme, wc papir
    vlažne maramice - za lice, za ruke
    papirnate maramice
    mobitel i punjač
    knjiga, časopis, olovka, teka
    voda 0,5 3x
    integralni keksi
    fotoaparat

STVARI ZA BOLNICU - BEBA
    nosiljka / košara - autosjedalica
    dekica
    benkica vel 56 ili bodi
    štramplice, hlacice
    čarapice, papučice
    kombinezon
    kapica
    tetra pelena 4x
    gaza za brisanje
    jednokratne pelene (ovisi o bolnici u kojoj radjas-raspitati se)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.