Nešto od mjera je bilo dan, dva kasnilo, ali doktorica koja mi je radila uzv je rekla da je sve ok. Jedino taj FL, al s obzirom na to da mi je dečko dosta visok, očito će biti na tatu ako tako ostane.
Baš sam malo gledala one linkove što je Ofnica stavila i jedino mi je to tome što mi je baka imala šećer rizična stvar. Ostalo nula bodova.
A na hitnoj sam završila jer sam imala užasne bolove u želucu. Prvo je bilo ko da mi je neko stisnuo svom snagom baš sami želudac, popila malo donata da mi se možda smiri, al mi je od toga bilo još gore. Počelo me onda boljeti ko da mi je neko stavio balon u želudac i puše ga. Mislila sam da će mi sve eksplodirati koliko me boljelo. Sva sreća pa sam istu većer puštena doma jer mi je bilo bolje. Možda sam malo digla i paniku, ali u životu mi se ništa slično nije dogodilo pa me bilo strah. Pogotovo zato što sam trudna. Dijagnoza mi je bila da sam si malo previše iz iritirala želudac. Taj dan sam baš malo i lagano jela pa mi to nije imalo nikakvog smisla, al ajde. Valjda oni znaju bolje.
Hvala na brizi i potpori,
Joj, Pinkice, baš mi je žao što si to prošla... Al bolje da si išla pa se primirila. Nema šta nema što mi trudnice u trudnoći nećemo iskušati..
Onda nek mi neko kaže da je "trudnoća blženo stanje", zadavit ću ga:)
Ja danas bila na OGTT-u, kasnije na kontroli....sutra su nalazi pa javim...
Posljednje sam jela jučer oko 18h, a vadili mi krv prvi put u pol 8, pa u pol 9 i u pol 10...
Gadna je ta glukoza čista, još je bila jako hladna ( a meni grlo rado stradava)..
Ja sam si donijela jedan cijeli limun istisnut i stavila unutra kad sam malo otpila i onda je bilo skroz ok. Čak me i zasitila pa nisam umirala od gladi previše i taman izdržala do 10h..
A na kontroli ginekologica nije dizala nikakvu paniku oko dilatacije pijelona malog što smo otkrili na anomaly scanu, već me poslala na kontrolu kroz tjedan dana.. Veli da se često to posloži u trudnoći, a ako ne, da u najgorem slučaju jedan operativni zahvat sve to riješi, samo se treba pratiti...
Inače je malac dosta nisko, al je rekla da sam zatvorena. Danas nismo radil uzv, samo smo slušali srčeko preko nekog aparata...<3
cure, gdje ste išle na taj OGTT?
Ja sam isla na Vuk vrhovec
24.08.2017.
https://lbdf.lilypie.com/jOHCp1.png
cure, gdje ste išle na taj OGTT?
Ja sam isla na Vuk vrhovec
Ja idem u utorak u dom zdravlja...ginekolog poslao onu e-uputnicu pa se moram samo pojavit...ja mislila da cu morat na vuk vrhovec ali eto ovo mi cak i bolje jer je blize
Ja sam isto isla na Vuk vrhovec, ali zato sto me poslao endokrionolog kod kojeg se kontroliram, pa sam sve obavila na istom mjestu i stitnjacu i OGTT. I sad moram ponoviti za 4 tjedna. Nije mi bilo strasno nista nego sam cekala 1,5 h prije nego sam uopce vadila krv i popila glukozu pa mi je sve to malo predugo trajalo. Ali topla preporuka svima ponesite si pecivo za nakon pretrage. Ja nisam jela od prethodne veceri pa do negdje podne i onda kad sam krenula jesti mi se digao zeludac i sve sam izbacila van. 😪
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Da li se mora naruciti na Vuk V. ili se samo dode? pise na njihovoj stranici da nije potrebna predbiljezba ali bolje da provjerim s vama koje ste bile...
Da li se mora naruciti na Vuk V. ili se samo dode? pise na njihovoj stranici da nije potrebna predbiljezba ali bolje da provjerim s vama koje ste bile…
Nije potrebno narucivanje...dodji sto ranije ujutro.Vodim trudnocu u Merkuru,a s obzirom da oni ne rade ogtt isla sam na VV u 6.tj.trudnoce...nalaz je gotov sutradan...moj je bio ok i rekli su da se ide ponovo u 22.tjednu.Ako imas povisen secer taj isti dan kad podignes nalaz ostajes na predavanju vezano za prehranu itd...
24.08.2017.
https://lbdf.lilypie.com/jOHCp1.png
Bok curke mene je danas tak uhvatila neka frka da mozda nije nesto u uredu. Kao da imam napadaj panike. Nis me ne boli. Samo sto je je danas ujutro nekaj lagnao kao pikalo na sve strane (hm pikalo nije neki izraz vise bockalo). Uglavno totlano sam u panici i stalno rzamisljam jel sve ok. Nemam nikakav iscjedak niti me nista ne boli. Jucer mi je bio ful stresan dan, hrpa losih vjesti. Mozda i od toga.
Sreca sto danas nemam puno vremena pa necu bas stic razmisljat o tome.
Sundi, sigurno je sve u redu. Mi bi sve htjele biti trudne, a da nikad ništa ne osjetimo, da nas ne zaboli i sl.
Samo se pokušaj smiriti, misli pozitivno i bit će sve ok.
Svaku od nas ponekad ulovi panika. Mene je prije cca mj dana zatezalo ispod trbuha, odmah sam digla paniku na poslu da moram kod doktora... naravno, smirile su me iskusne žene i sve je bilo ok.
Sortiraj odgovore
Najstariji