Mene jučer uhvatio neki živac u kuku. Nisam mogla uopće dići desnu nogu - već sam mislila da će se prek noći još pogoršati i da ću morati na bolovanje, a danas mi je ok
Haha, svima nam je nešto:-)Mene jučer ukočio vrat, danas sam ok. Evo sad sam i ja došla do faze da jedva čekam prestat radit, znači, radim još dva tjedna pa sam dva tjedna na godišnjem, i onda još dva tjedna do Uskrsa radim, i onda je to to! Počeo me hvatat proljetni umor, ne znam kako je vama, ali ja bi nekako samo spavala i ništa mi se neda.Svaki dan imam toliko obaveza da ne dolazim doma prije 20h, a krenem ujutro na posao u 7.40..Sad je već i trbuh dosta veći, odnosno baš se sada lipo vidi, prava trudnica. Do neki dan skoro pa ništa.O Bože, jedva čekam rodit, a tek u 23-em tjednu
Mene jučer uhvatio nekiživac u kuku. Nisam mogla uopće dići desnu nogu - već sam mislila da će se prek noći još pogoršati i da ću morati na bolovanje, a danas mi je ok
Joj to su ti naznake trudničkog išijasa, mene ukočilo i ukljuštilo (ne znam kako bih to nazvala) prošli petak, tri dana sam ležala da se nisam mogla pomaknuti od bolova...ali u pon već na posao, nema druge, još nije 100% popustilo, ali izdržavam. Još tjedan dana samo radim pa sam stisnula zube.
Haha, svima nam je nešto:-)Mene jučer ukočio vrat, danas sam ok. Evo sad sam i ja došla do faze da jedva čekam prestat radit, znači, radim još dva tjedna pa sam dva tjedna na godišnjem, i onda još dva tjedna do Uskrsa radim, i onda je to to! Počeo me hvatat proljetni umor, ne znam kako je vama, ali ja bi nekako samo spavala i ništa mi se neda.Svaki dan imam toliko obaveza da ne dolazim doma prije 20h, a krenem ujutro na posao u 7.40..Sad je već i trbuh dosta veći, odnosno baš se sada lipo vidi, prava trudnica. Do neki dan skoro pa ništa.O Bože, jedva čekam rodit, a tek u 23-em tjednu
Blu5, isto razmišljamo haha, ja sam danas 27 tjedana i mogu ti priznati da mi je puno teže nego s 23tj....barem to dizanje za ići na posao, spremanje, šminkanje, pa dok se dovezem itd... Baš danas razmišljam kako jedva čekam prestati raditi jer skoro nemam šta obući više...stalno vrtim 4-5 haljina i hlače s nekom bluzicom koja mi ide oreko trbuha...a kupovati mi se sad nove stvari za trudnoću ne da (za posao mislim).
Blu5, hoćeš ti onda imati šta bolovanja u tom periodu prije onih 45 dana? Ja radim još tjedan dana pa 3tj GO, a morat ću tražiti Dr. da mi piše 2tj bolovanje tamo od 1.4. do Uskrsa jer mi onda počinje porodiljni.
Bit će da je do vremena pa smo sve s boljkama
Meni ova trudnoća kao da traje već sto godina jer sam od početka morala na mirovanje. Svaki dan isti...prijepodne šivam, popodne držim instrukcije. Skuham ručak, pomaknem stvar-dvije po stanu i gotov je dan. A budim se ranom zorom
Zavidim vama koje radite iako vjerujem da vam uopće nije lako!
Blu5, isto razmišljamo haha, ja sam danas 27 tjedana i mogu ti priznati da mi je puno teže nego s 23tj….barem to dizanje za ići na posao, spremanje, šminkanje, pa dok se dovezem itd… Baš danas razmišljam kako jedva čekam prestati raditi jer skoro nemam šta obući više…stalno vrtim 4-5 haljina i hlače s nekom bluzicom koja mi ide oreko trbuha…a kupovati mi se sad nove stvari za trudnoću ne da (za posao mislim).
Blu5, hoćeš ti onda imati šta bolovanja u tom periodu prije onih 45 dana? Ja radim još tjedan dana pa 3tj GO, a morat ću tražiti Dr. da mi piše 2tj bolovanje tamo od 1.4. do Uskrsa jer mi onda počinje porodiljni.
Meni podrodiljni 45 dana prije termina počinje 24.05. S obzirom da planiram raditi još dva tjedna u 04. mjesecu pa onda opet dva tjedna GO, komplikacije mi idu od 02.05. s obzirom da je 01.05. praznik.Znači 22 dana komplikacije i onda porodiljni.
Bit će da je do vremena pa smo sve s boljkama
Meni ova trudnoća kao da traje već sto godina jer sam od početka morala na mirovanje. Svaki dan isti…prijepodne šivam, popodne držim instrukcije. Skuham ručak, pomaknem stvar-dvije po stanu i gotov je dan. A budim se ranom zorom
Zavidim vama koje radite iako vjerujem da vam uopće nije lako!
Ma da, u potpunosti te razumijem! Zato i nisam htjela prestat radit jer mi vrime nikako proći! Da mi je muž tu, onda vjerovatno ne bi radila, a ovako se izgubim u obavezama, i nekako mi leti vrime. Samo kidam one listove sa kalendara, i onda ostanem u čudu kako je brzo proletilo. Meni je dosada ovaj period trudnoće brzo prošao, ali tek sad slijedi ono najteže, treće tromjesečje, a kažem, još u kombinaciji sa proljećem, ajme!
Ofnice, mene taj kuk zna uhvatiti još od prvih mjeseci trudnoće. Tko zna što je to, ali se nadam da će proći nakon poroda. Nisam još bila na bolovanju za vrijeme trudnoće ali bila sam bolesna tamo negdje prije Božića i sad na bračnom sam uhvatila upalu sinusa no kad nema temperature, onda mi ni nema svrhe ići na bolovanje. Inače svake godine odem na bolovanje bar 3-5 dana zbog nekog razloga. Ja isto baš nemam puno odjeće za mijenjati. Jučer sam kupila jednu majicu u Desigual (imali su 50%) koja nije trudnička, ali je takvog kroja da mi sad paše, a moći ću je nositi i poslije. Za vikend sam kupila sportsku jaknu isto takvu - šira je i lijepa i sigurno ću je nositi i poslije trudnoće. Neću više kupovati baš trudničku odjeću, bar se nadam da neće trebati
Ja se nadam da ću još izdržati ožujak, pa onda s prvim aprilom da ću na bolovanje/porodiljni. U ponedjeljak imam pregled kod ginekologa pa ću pričati s njim. Najgore mi je to putovanje do i od posla.
Cure imam pitanje pa mozda mi koja moze pomoci. Postavila sam isto na drugoj temi ali mi nitko ne odgovara :) Radim u skoli na ugovor koji traje do 30.06., termin mi je 17.08. Zanima me odem li na bolovanje prije nego mi istekne ugovor (znaci krajem 6.mj), imam li onda pravo na veci porodiljni, tj. na onaj porodiljni kao zaposlena osoba? Ako me shvacate :) imat cu 9 mj radnog staza u komadu.
Sortiraj odgovore
Najstariji