Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sundi
    02. Ožujak 2017. 10:33

Kiara19

Cure imam pitanje pa mozda mi koja moze pomoci. Postavila sam isto na drugoj temi ali mi nitko ne odgovara :) Radim u skoli na ugovor koji traje do 30.06., termin mi je 17.08. Zanima me odem li na bolovanje prije nego mi istekne ugovor (znaci krajem 6.mj), imam li onda pravo na veci porodiljni, tj. na onaj porodiljni kao zaposlena osoba? Ako me shvacate :) imat cu 9 mj radnog staza u komadu.

Znaci porodiljni pocinje isti dan kad ti zavrsava ugovor ili? To je onih 45 dana prije termina? 

• blu5
    02. Ožujak 2017. 10:45

Rodilja, koja u dvije godine prije poroda ima staž zdravstvenog osiguranja kraći od 12 mjeseci bez prekida, odnosno 18 mjeseci s prekidima, za cijelo vrijeme korištenja rodiljnog i roditeljskog dopusta također ima pravo samo na naknadu plaće u visini od 1663 kune, odnosno 50 posto proračunske osnovice.

Pročitajte više na: https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/rodiljni-dopust-u-hrvatskoj-98 - klokanica.24sata.hr

• blu5
    02. Ožujak 2017. 10:53

Do poroda ćeš imati 9 mjeseci staža?

• Emma85
    02. Ožujak 2017. 12:14

Sundi

Kiara19

Cure imam pitanje pa mozda mi koja moze pomoci. Postavila sam isto na drugoj temi ali mi nitko ne odgovara :) Radim u skoli na ugovor koji traje do 30.06., termin mi je 17.08. Zanima me odem li na bolovanje prije nego mi istekne ugovor (znaci krajem 6.mj), imam li onda pravo na veci porodiljni, tj. na onaj porodiljni kao zaposlena osoba? Ako me shvacate :) imat cu 9 mj radnog staza u komadu.

Znaci porodiljni pocinje isti dan kad ti zavrsava ugovor ili? To je onih 45 dana prije termina?

odgovorila sam ti u grupi porodiljna naknada. al sad kad računam, ne stigneš otvoriti rodiljni dok si u radnom odnosu., prerano je..da ti je termin npr. 1.8., onda odes na komplikacije i s komplikacija odmah na porodiljni dopust, onih 45 dana ranije..
    ne znam jer netko možda ima drugačije informacije

• Elizabeth
    02. Ožujak 2017. 12:15

Kiara19

Na isti dan nam je termin :D Meni ugovor važi do 17.05. :(

• blu5
    02. Ožujak 2017. 13:03

Lorena Os

Sundi

Kiara19

odgovorila sam ti u grupi porodiljna naknada. al sad kad računam, ne stigneš otvoriti rodiljni dok si u radnom odnosu., prerano je..da ti je termin npr. 1.8., onda odes na komplikacije i s komplikacija odmah na porodiljni dopust, onih 45 dana ranije..
    ne znam jer netko možda ima drugačije informacije

Ali, da bi imala punu plaću, treba imati staža 12 mjeseci komadu ili 18 mjeseci s prekidima, tako da ako taj uvjet ne ispunjava, mislim da nije bitno dal joj je termin 15 dana ranije

02. Ožujak 2017. 13:37

Hej cure :)
    da komentiram malo ovaj polozaj bebe :D 
    moj mali non stop udara, evo necu pretjerivat al ja mislim da u cijelom danu mozda dva tri sata ukupno ga ne osjetim a ovo sve ostalo udara, vrti se, gura trbuh prema van. Prije sam spavala normalno i nisam ga osjetila ali sad vec oko 4 ujutro pocne udarati i odmah moram piskit i to po par puta do jutra. Kad dodem na pregled uvijek je okrenut glavicom prema dolje i to skroz nisko. Ovo je vec treci pregled da gin pokusava uhvatit lice i nikako uvijek se priljubi beba uz mene i ne mrda, koda zna da ju gledamo. Zadnji put me gin okretala na sve moguce strane ne bi li se beba okrenula ali nista, cak mi je i dala jastuke da stavim ispod guze ali ne, kud se ja okrenem tu i on za mnom haha 

e sad jedna stvar ako koja od vas ima takav slucaj. Unazad par dana mi se desava da tokom dana imam grceve koje prije nisam imala. U danu ih bude mozda 5 s tim da se nekad zareda dva tri zaredom pa onda par sati nista. Nisu neki dugi grcevi onako na par sekundi ali dosta jaki, kao da me onako snazno stisne nesto i pusti, to osjetim skroz dolje.

Sve mogu u Onome koji me jača <3

• Babuska03
    02. Ožujak 2017. 13:40

bok cure, redovno vas čitam, ali nikako da se javim. o porodiljnom dopustu ne znam mnogo jer sam freelancer  (sklapam ugovore o autorskoj suradnji) i radim od kuće. nemam pravo na naknadu jer nisam nezaposlena, odnosno primam honorare pa nisam prijavljena na burzi. uspjela sam uštedjeti nešto love za početak s bebačem, pa se nadam da mi tih oko 1600 kn koje bi mi kao freelanceru pripadale ni neće pretjerano nedostajati. :)
    je li neka od vas freelancer sa sličnim iskustvom?

inače, sa curicom je sve u redu, čak je i malo teža nego njeni vršnjaci :) tek sam je ovaj tjedan (21tt) počela malo osjećati, ne redovito i ne svaki dan pošto je još malena i posteljica mi je sprijeda. doktorica mi je rekla da oko toga ništa ne brinem; praćenje udaraca kreće tek u zadnjem tromjesečju. također, pitala sam je što sad naše bebe rade, spavaju li? rekla mi je da će se tek s nekih 34 tjedna početi spavati
    kao novorođenče (sa svim fazama poput REM-a i sl) i krenuti se ponašati onako kako će se ponašati 'vani'. :)

inače, za dva tjedna idem na vađenje šećera u petrovu i tad ću biti 24+3tt. doktor mi je rekao da zadnji obroj pojedem najkasnije u 21 h i ništa ne jedem i ne pijem dok god pretrage ne budu gotove. javim kako će to proći.

pozdrav vama i bebama! 

• Babuska03
    02. Ožujak 2017. 13:45

Pandica1510

Hej cure :)
    da komentiram malo ovaj polozaj bebe :D
    moj mali non stop udara, evo necu pretjerivat al ja mislim da u cijelom danu mozda dva tri sata ukupno ga ne osjetim a ovo sve ostalo udara, vrti se, gura trbuh prema van. Prije sam spavala normalno i nisam ga osjetila ali sad vec oko 4 ujutro pocne udarati i odmah moram piskit i to po par puta do jutra. Kad dodem na pregled uvijek je okrenut glavicom prema dolje i to skroz nisko. Ovo je vec treci pregled da gin pokusava uhvatit lice i nikako uvijek se priljubi beba uz mene i ne mrda, koda zna da ju gledamo. Zadnji put me gin okretala na sve moguce strane ne bi li se beba okrenula ali nista, cak mi je i dala jastuke da stavim ispod guze ali ne, kud se ja okrenem tu i on za mnom haha

e sad jedna stvar ako koja od vas ima takav slucaj. Unazad par dana mi se desava da tokom dana imam grceve koje prije nisam imala. U danu ih bude mozda 5 s tim da se nekad zareda dva tri zaredom pa onda par sati nista. Nisu neki dugi grcevi onako na par sekundi ali dosta jaki, kao da me onako snazno stisne nesto i pusti, to osjetim skroz dolje.

Pandice, a gdje imaš grčeve? Na području jajnika, maternice ili kostiju? Mene lovi bol/grč u području desnog jajnika i to ista bol kao slezena, ono kad se ushodaš. Nevjerojatan mi je filing - ko da se slezena preselila na područje gdje je (ili nekad bio:)) jajnik. Meni su rekli da je svako takvo svrdlanje, grčenje i sl na području pubičnih kostiju i maternice posve normalno.

• Kiara19
    02. Ožujak 2017. 13:46

Sundi

Kiara19

Nekih 3 dana nakon isteka ugovora mi pocinje porodiljni. Ne znam el se termin moze pomicati? Recimo da mi pomaknu termin tih par dana onda mogu na porodiljni i zadnji dan dok sam pod ugovorom :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.