Hej Blu,citam ja vas,samo mi se neda previse pisat,totalno mi ruzan taj novi izgled klokanice…a i stalno me nesto j…s prijavom. Ma ok sam,malo kicma boli u zadnje vrijeme..
Al da se pohvalim,evo ja se u korizmi odrekla cigareta..nadam se zauvijek.. Kako si ti?
Ja sam ok, mene isto ledja konstantno bole, al navikla već. Ja se ničega nisam odrekla...-)Pokušaj, bilo bi super da prestaneš:-)
Mene beba baš često i jako lupa. Čak sam skužila i obrazac kad je budan. Otprilike svaka 2h. Po noći spava (bar ja tako mislim i nadam se, haha). Sad sam u 23tj i ginekolog mi je rekao da se beba još može puno okretat jer ima mjesta pa ne znam koji je položaj trenutno. Osjećam ju posvuda.
Ovo što ste pisale za rajčice, citruse, pivo i sl. Ja sam u prvoj trudnoći isto imala ljetnu bebu i npr u rodilištu je sestra rekla zašto jedem jabuku, jer jabuka napuhuje navodno, a najbolje što sam tu istu jabuku dobila u bolnici uz ručak.Jela sam apsolutno sve i rajčice i hrpu grožđa jer mi je pasalo, a mali mi nije imao grčeve. i mlijeka sam imala puno, višak sam izdajala Što se tiče citrusa, to nisam u početku jer im na ljeto nije sezona, stvarno ima obilje voća i povrća i mislim da svatko treba procijenit što njemu paše i vidjet kak beba na to reagira. rajčica sam pojela na kile, pogotovo jer imam domaće i nešpricane.
Baš mi je to drago čuti, jer rajčice obožavam!!!Mogla bi samo njih jest i varijacije na temu. Baš baš volim! Nadam se da ni mojoj šinjorini neće smetat rajčica, a citruse ionako ne moram jest s obzirom da ih ni nema tada:-)
Pozdrav cure. Mene je također zanimalo dal je taj OGTT obavezan. Mene sestra prošli put kad sam bila na pregledu pitala koliki mi je bio kad sam na početku trudnoće išla vaditi krv, kažem da je bio 5.1 i rekla mi je samo da nosim taj papir sa sobom kad ću ić rađat. Zanima me sad dal će me slat onda ili ne? Nemam pojma dal je kod mene ikad bilo gestacijskog dijabetesa, ali znam da mi je mamina mama imala dijabetes tipa 2 i velikih problema zbog toga. Strah me baš.
Pozdrav cure. Mene je također zanimalo dal je taj OGTT obavezan. Mene sestra prošli put kad sam bila na pregledu pitala koliki mi je bio kad sam na početku trudnoće išla vaditi krv, kažem da je bio 5.1 i rekla mi je samo da nosim taj papir sa sobom kad ću ić rađat. Zanima me sad dal će me slat onda ili ne? Nemam pojma dal je kod mene ikad bilo gestacijskog dijabetesa, ali znam da mi je mamina mama imala dijabetes tipa 2 i velikih problema zbog toga. Strah me baš.
Ako te strah fino pitaj za uputnicu. I reci da je mama imala dijebetes tipa 2. Uglavnom ako je beba velika ili secer ujutro ti je iznad 5.x onda te salju ranije na OGTT. Ako nije onda sa 24 tjedna tak je meni rekla doktorica. Secer mi je trenutno 4.2 ali cemo ponoviti sa 24 tjedna, zbog secerasa u familiji a i previse kila.
Hvala svima na info oko ogtt, sad bar znam da me to ziher čeka
Ja pojma nemam o prehrani za vrijeme dojenja, sreća pa imam još vremena za to proučiti. Mene inače svašta napuhuju od hrane Al Šta ćeš kad sve volim jesti ;)
Jedino kaj izbjegavam otkako sam trudna je suho meso i nepasterizirani proizvodi...
Ma baš sam u subotu završila na hitnoj i vadili mi krvi radili pretragu na šećer i bio je 4.3 i to u 8 navećer. Znam da bi me to trebalo bar malo smiriti, ali ne želim riskirati nešto što mogu spriječiti. Mislim na posljedice nelječenog gestacijskog dijabetesa. Tek sam 19+0 i nisu do sad govorili da je beba velika. Jedino je na prošlom pregledu FL bio za neka 3 dana veći nego što bi trebao biti. Za težinu bebe mislim da je još prerano mjeriti.
Pinkice
Meni od negdje 18og tjedna mjere bebu u gramima i uvijek je negdje na gornjoj granici ali kaže mi doktor da je to i za očekivati s obzirom da sam ja prilično visoka (180). Nemoj se uzrujavati, hrani se zdravo i budi sretna i opuštena
Pinkica93 ma te mjere ti nikad ne mogu odgovorat u dan. Meni je na prošlom pregledu u 22tj prvi put mjerio težinu bebe (440g). U prvoj trudnoći nisam bila na OGTT-u niti mi je sad ginekolog spominjao. Predispozicija nemam, ali baš me zanima. šogorica mi je rekla da su nju prvi put poslali u trećoj trudnoći i jer je tad bila iznad 30 godina. Sad ne znam ima li to ikakve veze
Me+mybaby nije ni meni jasno.Na terapiji sam od 10 godine zivota ,a posto sam operirala cijelu stitnjacu znam da cu i dozivotno bit na terapiji.Logicno mi je da popijem tablete da profunkcijoniram ,posto stvarno zivim na tim tabletama.( Cak popijem terapiju kad idem vadit hormone stitnjace!) Ali eto radit cu kako mi kazu...
Meni su rekli da na dan testiranja ne uzimam ujutro bas nista pa cak ni vitamine ako ih pijem.
Vitamine je poželjno uzimati ionako iza jela, a ne na prazan želudac. Ne smije se ništa niti piti niti jesti, a ako tamo mislite čekati drugo vađenje (ja sam imala dva vađenja, a Lagertha kaže da je imala tri), ponesite si neko pecivo ili banane, bilo što, da pojedete odmah po završeku pretrage.
Ove sto ja pijem sam morala uzimati prije jela, zasto - ne znam ali tako sam se nekako i navikla.
Sortiraj odgovore
Najstariji