Hej Blu,citam ja vas,samo mi se neda previse pisat,totalno mi ruzan taj novi izgled klokanice...a i stalno me nesto j...s prijavom. Ma ok sam,malo kicma boli u zadnje vrijeme..
Al da se pohvalim,evo ja se u korizmi odrekla cigareta..nadam se zauvijek.. Kako si ti?
Bok cure,
Što se položaja bebe tiče, moj je s nogama dolje, točno iznad stidne kosti a glavica je pod pupkom. Ful nisko nosim, posteljica je sprijeda i slabo do nikako osjećam pokrete. Trbuh mi je skroz smiješan, ide u spic
Taj ogtt, jel to obavezna pretraga? Meni još nitko nis nije spominjao o tome, sad sam u 22 tjednu.
Pa to je kontrola šećera odnosno trudničkog dijabetesa, tako da bi po meni trebalo bar jednom napraviti. Pitaj ginića da te pošalje, ako treba reci da je u tvojoj obitelji ranije bilo trudnica sa trudničkim šećerom (malo bezobrazno, ali slaži ako vidiš da se sam ne nudi poslati te), radi se tamo od 24.tj, na uputnicu besplatno...
Možda tvoj ginekolog ne misli da imaš indikacije za šećer pa te ne šalje. Iako sam negdje čitala da za taj trudnički šećer i nema baš nekih simptoma. Evo par članaka...
https://www.trudnoca.hr/trudnoca/problemi-u-trudnoci/gestacijski-dijabetes/
http://www.centarzdravlja.hr/zdravlje-az/dijabetes/gestacijski-dijabetes/
https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/opasnosti-povisenog-secera-kod-trudnica-1101
Ja vec nekoliko dana osjetim pokrete bebe ali nisam bila sigurna je li to stvarno ili umišljam, ali danas sam 100% sigurna bas osjetim udarce
Mene beba baš često i jako lupa. Čak sam skužila i obrazac kad je budan. Otprilike svaka 2h. Po noći spava (bar ja tako mislim i nadam se, haha). Sad sam u 23tj i ginekolog mi je rekao da se beba još može puno okretat jer ima mjesta pa ne znam koji je položaj trenutno. Osjećam ju posvuda.
Ovo što ste pisale za rajčice, citruse, pivo i sl. Ja sam u prvoj trudnoći isto imala ljetnu bebu i npr u rodilištu je sestra rekla zašto jedem jabuku, jer jabuka napuhuje navodno, a najbolje što sam tu istu jabuku dobila u bolnici uz ručak.Jela sam apsolutno sve i rajčice i hrpu grožđa jer mi je pasalo, a mali mi nije imao grčeve. i mlijeka sam imala puno, višak sam izdajala Što se tiče citrusa, to nisam u početku jer im na ljeto nije sezona, stvarno ima obilje voća i povrća i mislim da svatko treba procijenit što njemu paše i vidjet kak beba na to reagira. rajčica sam pojela na kile, pogotovo jer imam domaće i nešpricane.
Bok cure,
Što se položaja bebe tiče, moj je s nogama dolje, točno iznad stidne kosti a glavica je pod pupkom. Ful nisko nosim, posteljica je sprijeda i slabo do nikako osjećam pokrete. Trbuh mi je skroz smiješan, ide u spic
Taj ogtt, jel to obavezna pretraga? Meni još nitko nis nije spominjao o tome, sad sam u 22 tjednu.
Ha ha..Tak je meni u drugoj trudnoci izgledao,a sad ko da sam progutala kosarkasku loptu,bas tako!Na ogtt se salje izmedju 24 i 28-og tjedna tako da ces ici!Ispravite me ako sam krivo tjedne napisala!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
KFK Nije imao grceve????Visesatno vristanje usred noci.....Siroceki mali!Da mi je bar to izbjeci!Moji su oboje imali!A da,sumnjam da jabuka napuhuje!Pojedem ih brdo i uvijek sve ok!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
mamika3 ni jednom.. s njim nisam imala nijednu neprospavanu noć ni nošenje po rukama, neumorno plakanje i sl. Sad ćemo vidjet kak će bit s drugim. Isto ili potpuno suprotno..
OGTT sam radila oko 24tj tj zadnji put,a rezultat cu znati tek sljedeci put hah i ja sam vadila krv iz vene i to 3 epruvete..tek nakon sto sam popila to nesto i pricekala sat vremena su mi vadili krv..
Na zadnjem pregledu glavica je bila dole i doktor je rekao da je to super,a od tad mislim da je bebac promijenio 1000 poza hahah
Ajde za mahunarke mi je jasno jer grah bas napuhuje,al znm zensku najnormalnije je jela i grah pa beba nije imala grceve..
Cak sam cula da crvenu mljevenu papriku nebi smjela koristit u jelima???
Ja cu ove dane po uputnicu za ogtt.Jel bila koja od vas na ogtt koja pije eutyrox ,meni je gin rekao da ne pijem terapiju taj dan dok ne obavim pretrage….!?
Ja sam isla na OGTT i ujutro popila euthyrox sa gutljajem vode. Nije mi jasno zasto ne bi trebala piti.
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji