Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    28. Veljača 2017. 10:52

Pandice, svi mi kažu da se dečkima nejde van i da će i dulje ostati unutra 

mrva2017
    28. Veljača 2017. 11:27

I ja sam čula da se curke rode prije termina, a dečki nakon... sad jel to istina, budemo se uvjerile...   

28. Veljača 2017. 11:48

Što se tiče izdajalica, evo ja sam čak čula da to jako boli i da se bolje ručno izdajati. 

• blu5
    28. Veljača 2017. 11:49

Po mom iskustvu, malu sam prenijela dva dana, mali izišao ranije četiri dana:-) 
    Cure, jeste vi počele piti željezo? Meni ginekolog na pregledu prepisao, pa sam uzela željezo od Revite i matičnu mliječ od Revite, tako da ću sad to kombinirati.

• blu5
    28. Veljača 2017. 11:49

Propisao, ne prepisao:-)

• blu5
    28. Veljača 2017. 12:13

Lagertha

Što se tiče izdajalica, evo ja sam čak čula da to jako boli i da se bolje ručno izdajati.

Ja sam se izdajala, i to sa malim intenzivno jer sam imala previše mlijeka. Izdajala sam se sa Avnet izdajalicom, ne boli ništa, a kad sam bila u rodilištu i kada mi je sestra ručno krenila, mislila sam da ću umrit!

Ofnica
    28. Veljača 2017. 12:24

Trenta

Trenta

Papiri su ti ok.
    Doznaku ti daje ginekologica 20-tog do 25-tog u mjesecu za tekuci mjesec. Moja daje 25-tog. Na hzzo moras odnijeti doznaku s ostalim papirima do 5 u mjesecu za prethodni mjesec. Isplata ti ide 20-og u mjesecu za prethodni mjesec ( ja sam u hpb, cula sam da za ostale banke i po nekoliko dana kasnije sjeda naknada).
    Nosis sve u hzzo u koji pripadas po prebivalistu.

Posto znas da ides 1.4.odmah otvaras bolovanje/komplikacije a ako moze ginic ti daje odmah doznaku. Ako ti ne da odmah vratis se 20/25-tog po nju kad svima izdaje. I do 5-tog moras pred na hzzo.Za otvaranje porodiljnog treba ti nova doznaka. Posto ti je sve u istom mjesecu probaj se dogovoriti s ginicem da dodjes samo 1x.

Hvala na savjetima, ali nekako mislm da ću ipak morati ići 2x jer ću morati i za poslodavca nešto valjda dobiti 1.4. - bar potvrdu o nesposobnosti za rad, moraju i oni imati pokriveno s papirima zašto me nema. Ma budem valjda to sve dobro odradila...

Ofnica
    28. Veljača 2017. 12:26

blu5

Po mom iskustvu, malu sam prenijela dva dana, mali izišao ranije četiri dana:-)
    Cure, jeste vi počele piti željezo? Meni ginekolog na pregledu prepisao, pa sam uzela željezo od Revite i matičnu mliječ od Revite, tako da ću sad to kombinirati.

Blu5, mene je doktorica pitala jel pijem prenatal i ako da, da nema potrebe za dodatnim željezom. Doduše, kad sam sad zadnje vadila krv, nije mi ni napisala željezo kao pretragu pa ni ne znam kako stojim s njim. Ali jedem puno cikle tako da se nadam da je ok...

Ofnica
    28. Veljača 2017. 12:29

mrva2017

I ja sam čula da se curke rode prije termina, a dečki nakon… sad jel to istina, budemo se uvjerile…

Daj Bože da se moj dečkić rodi što kasnije, tako da duže budem doma hehe! Inače je zeznuto ako rodimo prije termina, rokovi rodiljnog i roditeljskog dopusta se računaju od stvarnog datuma poroda...osim ako je riječ o nedonoščetu. Tak da ako ranije rodimo, prije se moramo i vratiti na posao...nekako mi se ipak više sviđa ova prva opcija!

mrva2017
    28. Veljača 2017. 12:52

Ofnica

mrva2017

I ja sam čula da se curke rode prije termina, a dečki nakon… sad jel to istina, budemo se uvjerile…

Daj Bože da se moj dečkić rodi što kasnije, tako da duže budem doma hehe! Inače je zeznuto ako rodimo prije termina, rokovi rodiljnog i roditeljskog dopusta se računaju od stvarnog datuma poroda…osim ako je riječ o nedonoščetu. Tak da ako ranije rodimo, prije se moramo i vratiti na posao…nekako mi se ipak više sviđa ova prva opcija!

he he.. i ja se zezam da bih htjela roditi nakon termina, iz istog razloga... da se kasnije vratim na posao... baš smo očajne...   

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.