Doznaka se predaje jedan primjerak poslodavcu, drugi u hzzo. Ne mora biti taj isti dan, u hzzo se mora predati do 10. (mislim) u tekućem mjesecu za prošli, da bi isplata bila u tom mjesecu. Dokumentacija za prvi put je ta koju si nabrojala, a kasnije samo doznaka. E da, kod mene se mora popuniti i neki njihov obrazac, dobije se u hzzo.
Ako sam dobro sve procitala veci dio vas se slaze da je aventova izdajalica super i da bi tu trebalo uzet?
Mislim da je necu kupovat prije vremena,ako mi bas zatreba lako se muz zaleti i kupi ju...
A sad za ove sterilizator nisam ni razmisljala jer isto postignem sa iskuhavanjem bocica..okej prva trudnoca i neznam bas ni kak se to radi,al ajde naucit cu haha...iskreno se nadam da cu imat mlijeka pa mi nece trebat tak te neke stvari..
A grijaci koliko su mozda i dobri toliko su i losi..nekak je sigurnije napravit frisko..
Mamicaaa, koliko sam bacila oko kratko na članke, ubaciš flašice u vodu i čekaš da proključa voda, i ostaviš tako u kipućoj vodi 15ak min poklopljeno. Skroz jednostavno!
Hvala NevaNevicica...ma kod mene je stvar sta ce mi Dr otvoriti bolovanje s 1.4. ali samo do 16.4. jer mi onaj pravi porodiljni ide sa 17.4. pa cu vjerojatno morati ici po novi papir. U vezi toga cini mi se da cu zapravo za poslodavca 1.4. dobiti onaj papirić privremena nesposobnost za rad, a tek kasnije cu furati doznake. Ajme, nisam nikad do evo 32.g. bila na bolovanju pa ne znam to bas...hvala na info!
Papiri su ti ok.
Doznaku ti daje ginekologica 20-tog do 25-tog u mjesecu za tekuci mjesec. Moja daje 25-tog. Na hzzo moras odnijeti doznaku s ostalim papirima do 5 u mjesecu za prethodni mjesec. Isplata ti ide 20-og u mjesecu za prethodni mjesec ( ja sam u hpb, cula sam da za ostale banke i po nekoliko dana kasnije sjeda naknada).
Nosis sve u hzzo u koji pripadas po prebivalistu.
Ofnice, zapravo doznaka se daje po završetku bolovanja ako se bo ne produžuje na naredni mjesec. Obzirom da se kod tebe unaprijed znaju točni datumi možda ti odmah daju sve papire. Skroz te kužim, ja sam prvi put u 10 god rada bila na bolovanju prošle god nakon spontanog i isto ko blento išla od vrata do vrata i ispitivala kome što treba predati. Sestra kod mog gin je super pa mi je i ona puno objasnila što kome, gdje predajem...
Papiri su ti ok.
Doznaku ti daje ginekologica 20-tog do 25-tog u mjesecu za tekuci mjesec. Moja daje 25-tog. Na hzzo moras odnijeti doznaku s ostalim papirima do 5 u mjesecu za prethodni mjesec. Isplata ti ide 20-og u mjesecu za prethodni mjesec ( ja sam u hpb, cula sam da za ostale banke i po nekoliko dana kasnije sjeda naknada).
Nosis sve u hzzo u koji pripadas po prebivalistu.
Posto znas da ides 1.4.odmah otvaras bolovanje/komplikacije a ako moze ginic ti daje odmah doznaku. Ako ti ne da odmah vratis se 20/25-tog po nju kad svima izdaje. I do 5-tog moras pred na hzzo. Za otvaranje porodiljnog treba ti nova doznaka. Posto ti je sve u istom mjesecu probaj se dogovoriti s ginicem da dodjes samo 1x.
Ne služi izdajalica samo za to ako nemate mlijeka ili ako beba ne želi vuć pa joj treba nadohrana ili da potaknete da mlijeko krene. Moj je mali super dojio od početka, imala sam mlijeka i nikad do 11 mjeseci mi beba nije pila na bočicu mlijeko. Al mi se na početku toliko stvaralo mlijeko da me bolilo, iako je on jeo svaka 2,5-3 sata. I tu je izdajalica spas, da se spriječi upala i sl. I tak je bilo možda 2 mjeseca, a onda se izregulirala količina koja je bebi potrebna.
Ja sam sterilizirala bočicu prvi put u prokuhanoj vodi, na svakoj bočici imaju upute. A ostalo operete normalno ko i ostalo suđe :D Bočicu smo počeli koristit s možda 7-8 mjeseci. Dude sam isto tako. I mislim da treba samo opušteno. Dijete će lizat i ogradicu od krevetića, i pod, i kupit mrvice, i stavljat nogice u usta, pa ne možeš sve sterilizirat :D
Hvala cure :)
Marlon nemam pojma kako to ide kod nas ja sam dobila besplatno ali mi je gin rekla da u hr to ne daju jer je injekcija dosta skupa. Vjerovatno se moze da kupis o svom trosku. Probaj pricati sa gin o tome.
Lagertha to ja stalno govorim :D kad god mali lupi ja kazem ajde vise van pa da se igramo zapravo :D :D sad sam vec nestrpljiva kad sam usla u 30.tt
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Sortiraj odgovore
Najstariji