Ja imam skoro 53 na 170 cm
Onda da se ne brinem :) Bit cemo mi svi dobro
Nemaš šta brinuti... najbitnije je da se beba dobro razvija i napreduje.... a za kile ne brini....
Majko moja mila, uspjela sam napisati roman, koji naravno ne mogu ovdje objaviti (sva sreca!). Ukoliko nekog zanima odgovor, stavit cu link na google doc, pa svi mozete vidjeti. Ovdje cu staviti pitanja koja sam dobila :)
Anjaaa me upitala par pitanja
1. Postoji li studija o cjepljenju provedena na grupi cijepljene i necijepljene djece za cjepiva infanrix, hexacima, priorix?
2. Kako se provode istraživanja? Pošto sam upućena da se cjepiva ne smatraju pod lijekove pa ne prolaze tako stroge kontrole. Koliko su te kontrole stroge naspram istraživanja ljekova?
3. Postoji li ijedno durgo objašnjenje zbog čega je autizam u konstantnom rapidnom porastu u zadnjih 50-ak godina?
4. Je li sigurno u uporabu pustiti cjepivo u čijem uputstvu piše da je pod dodatnim praćenjem?
Ofnica je pitala
-jesi li ikad proučavala sastav cjepiva, kvalitetu i porijeklo istog koje se primjenjuje u HR?
Link na odgovore
https://docs.google.com/document/d/1sW9qmTol64kCp8HuxKlpxUOicUNbcE3aA0A5WpGL1xc/pub
Ne ustrucavajte se pitati me sta god Vam treba saznati.
I evo muz me zamolio da podijelim njegovu salu s vama, kaze da pratite sta Trump govori i da zakljucite da je upravo suprotno tocno. Prije par dana je izjavio da vakcine uzrokuju autizam, pa izgleda da imamo do sada najveci dokaz da to nije istina :)
Bok cure, ja sam krenula sa 60kg, a jutros vaga pokazala ravnih 64. To mi je čak i čudno jer znači da sam se od zadnjeg vaganja prije pet dana udebljala 1 kg, a nisam ništa više jela nego prije trudnoće. Možda raste količina krvi, beba, voda... :) Općenito me te mjere potpuno zbunjuju; debljam se kad ne jedem, ne debljam kad jedem, trbuh jedan dan ogroman, drugi manji; jedan dan mi se čini nisko, sljedeći visoko; bebu jedan dan osjetim, drugi ništa... Valjda se najbolje ne zamarat s detaljima. Da nešto ne valja liječnici bi nam rekli.
E da, trenutno sam na 19+5 i siiilno se veselim ovom suncu i dugim šetnjama. Zima me već krenula bacati u depru što u kombinaciji s hormonima nikako nije dobro. Ni za mene, bebe, a bogami ni za moju okolinu. :)
Curke iz Njemačke, može pitanje…Jel se kod vas u Njem plaća pregled za Down, odnosno ovo što je kod nas kombinirani probir u 12tj? Pandice??? Jer sad me zove prijateljica i veli da ga ona mora platiti 160eur ako se odluči na njega… Šta nije to i kod vas besplatno ako si trudnica, kao kod nas? Možda moja prijateljica nema sve informacije, tek se odselila tamo i prijavila se kod doktora tako da je sva u bedu šta sve te dodatne pretrage, osim redovnih pregleda i uzv kao mora plaćati. Možda samo nije dobro upućena.
Ofnice ja sam u Njem al uopce nisam radila kombinirani probir jer mi ga nitko nije spomenuo..al jednu zensku je slao u bolnicu na anomaly scan jer joj je beba kaoo pre mala i koliko znam nije nista platila..mozda je Pandica isla pa ti da bolji odgovor..iako smo ustanovili da ti je sve drugacije od grada do grada..npr kad smo na prvim pregledima morali vadit krv neko od cura je morao platit,a u gradu u kojem sam ja zdravstveno pokriva..
Majko moja mila, uspjela sam napisati roman, koji naravno ne mogu ovdje objaviti (sva sreca!). Ukoliko nekog zanima odgovor, stavit cu link na google doc, pa svi mozete vidjeti. Ovdje cu staviti pitanja koja sam dobila :)
Anjaaa me upitala par pitanja
1. Postoji li studija o cjepljenju provedena na grupi cijepljene i necijepljene djece za cjepiva infanrix, hexacima, priorix?
2. Kako se provode istraživanja? Pošto sam upućena da se cjepiva ne smatraju pod lijekove pa ne prolaze tako stroge kontrole. Koliko su te kontrole stroge naspram istraživanja ljekova?
3. Postoji li ijedno durgo objašnjenje zbog čega je autizam u konstantnom rapidnom porastu u zadnjih 50-ak godina?
4. Je li sigurno u uporabu pustiti cjepivo u čijem uputstvu piše da je pod dodatnim praćenjem?
Ofnica je pitala
-jesi li ikad proučavala sastav cjepiva, kvalitetu i porijeklo istog koje se primjenjuje u HR?
Link na odgovore
https://docs.google.com/document/d/1sW9qmTol64kCp8HuxKlpxUOicUNbcE3aA0A5WpGL1xc/pub
Ne ustrucavajte se pitati me sta god Vam treba saznati.
I evo muz me zamolio da podijelim njegovu salu s vama, kaze da pratite sta Trump govori i da zakljucite da je upravo suprotno tocno. Prije par dana je izjavio da vakcine uzrokuju autizam, pa izgleda da imamo do sada najveci dokaz da to nije istina :)
Baš si se potrudila, svaka čast!Zadnju rečenicu potpisujem, jer je to nešto što sam i ja napravila. Dakle ja nisam protiv cijepljenja, ali ne teškim cjepivom bebe od godinu dana. Ovde konkretno mislim na moparu, pa sam ja svoju djecu cijepila malog u 2. osnovne a malu sa 4 god i to zato što je bila neka epidemija. Ni ovo dijete ne planiram cijepiti tako rano. Danas čitam da je grad Split donio odluku da djeca koja nisu cijepljena ne mogu u vrtić...Trebalo bi i turiste kontrolirati da li su cijepljeni...
Samo da se nadovezem vezano za kile!Moramo uzeti u obzir da nisu sve te kile samo salo-ne znam kak drugacije reci!Tezinu ima i beba,plodna voda,posteljica,maternica....Sve to ima svoje!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
mamika ha ha.. voda je zakon, iskreno, trudim se pit sto vise tekucine a realno jedino vode se mozes bas napit. Mineralna ili sok to popijem casu i ono vec ne mogu a vode se bas mozes nalit haha
ofnica pa tako i meni da, odmah ispod grudi mi krece obli trbuh ha ha, kad sjedim cike su mi doslovno nasloljenje na trbuh
a sto se tice kila.. ja sam prije nego sam ostala trudna imala 68kg i onda sam prvih par mjeseci smrsavila na 65 i sad zadnje vaganje 68,8 tako da u jednu ruku se jesam udebljala, a u drugu sam tek sad na svojoj pocetnoj kilazi.
sto se tice ovog pregleda u njemackoj sramota za jednu trudnicu sto cu uopce ovo reci ali ja nemam pojma sto je to komb probir niti kako taj pregled izgleda, sto se radi:/
mozda mi ga je gin i odradila ali mi nije nista rekla. Bas cu pitati na sljedecem pregledu dal mi je to odradeno. Jel ima nesto po cemu mogu prepoznati ako mi kazete sto se radi na tom pregledu pa cu se sjetit dal mi je to radila?
a sto se tice placanja kao sto je mamica rekla ovdje to ovisi od pokrajine do pokrajine tj od grada do grada i do toga u kojem si zdravstvenom ali da se skoro sve mora platit to je nemoguce. Moja gin je vise kao privatnik i ja sam na pocetku trudnoce platila 100 eura i to mi obuhvaca sve moguce pretrage (koje vec rade) i uzv kroz cijelu trudnocu kao i 4d svaki put, a neki cak ni tih 100 ne plate pa imaju sve pretage.
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Pandica na kombiniranom se prvo radi uzv gdje se uzimaju mjere bebice a najvažnija mjera je nuhalnog nabora, nakon toga vadiš krv mislim da b hcg i papp-a, tako nekako se zove to iz krvi i uzimaju se u obzir tvoje godine i onda dobiješ koja je vjerojatnost da bi beba mogla imati koji sindom. S obzirom da dobiješ nslaz s tim vjerojatnostima ti to ocito nisi radila.
Ofnice meni je rekla doktorica da sto se tice otkrivanja Downa i ostalih kromosomopatija i anomalija moze se raditi amniocenteza, to pokriva Kasa tj Osiguranje, a ima neki test da se radi uzv i vadi se krv isti dan, to kosta 250€ i ima neki sto kosta 500€ da ti izvade krv i sve ti mogu iscitati iz nalaza krvi, spol, poremecaje kromosoma..
Mi smo mladi par, prva beba i nema Downa u obitelji tako da nismo radili nista od toga.
Mislim da cijene variraju od doktora do doktora.
Sortiraj odgovore
Najstariji