http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_03_38_706.html
Evo ga, osnova je Odluka o izmjenama i dopunama odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravsvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.
Tu je popis svih usluga koje su besplatne, i koje ugovorni liječnici fakturiraju HZZO-u! Pogledajte Šifru GI102 - Pretraga ultrazvukom u trudnoći.
Anja, ako ti poželi naplatiti, traži ju račun...mora ti ga izdati! I onda račun odnesi u HZZO za povrat novca, a njoj će inspekcija pokucati na vrata. Ali sumnjam da će ti ga izdati, već će te samo blijedo gledati...
Evo jedan članak na ovu temu: http://www.index.hr/vijesti/clanak/ne-dajte-da-vas-varaju-ginekolozi-koji-rade-preko-hzzoa-ne-smiju-vam-nista-naplacivati/821908.aspx
Tak je meni moja zubarka uredno godinu dana naplaćivala čišćenje kamenca...počela sam ići k njoj prvo privatno, a u međuvremenu je ona potpisala ugovor s HZZO-om i nije se nikom od pacijenata udostojila reći da je postala ugovorni stomatolog HZZO-a, nego je i dalje pelješila pacijente. Dok jednog dana nisam preko e-građani vidjela da je ona ugovorni liječnik, a sljedeći put kad sam došla sam vidjela naljepnicu na vratima (koja se stalno držala otvorenima, da se ne vidi naljepnica). Još mi je jednom naplatila, ali kad sam joj došla sa stavom da znam da je postala ugovorni liječnik HZZO-a i kad sam joj pokazala oduševljenje da više neću morati plaćati čišćenje kamenca, pozelenila je! Pokažite zube! Pa plaćamo ih već kroz obvezno osiguranje!
Pozz, ne znam da li se trebam brinuti ili je normalno da čim se saginjem ili nešto tako da me boli trbuh?? Nisu to jaki bolovi i ne boli skroz, nego povremeno uhvati.. Danas smo 15 tt
Bok cure ja sam bila u petak kratko na bazenima i bas mi je godilo i sad sam bolesna. Grlo, nos.. bas sam tuzna.
Bok Dana22. Kazu da su bolovi i zatezanjau drugom tromjesjecju sasvim normalni. Rizik od pobacaja je jako mali pogotovo ako nema nikakvog krvarenja i iscjedak nije cudnog mirisa ili boje..
Mene zna nesto zatezati.. Pogotovo kao se rastegnem, sagnem, cucnem itd. Ja sam 14 4/7.
Na vratima od ordinacije joj piše radno vrijeme preko hzzo-a i radno vrijeme privatno. I onda radi uzv. Dva dana u tj ostane popodne privatno radit uzv. Mislim da ima neka caka da smije naplaćivat ako je sama kupila uzv, raspitivala sam se o tome jer ni meni nije bilo jasno. A izdaje i račun, a znam da masu ginekologa koji isto naplaćuju uzv ne da račun. Tako da mislim da je kod nje to legalno, koliko god čudno zvučalo. Za uzv kažem da je loš, jer uvijek kad idem u bolnicu na uzv daleko se bolje i jasnije vidi nego kod nje, kod nje se jedva primjeti srce kako kuca. Inače uvijek idem u bolnicu, kod nje sam bila samo dva puta i više neću
Evo ga, osnova je Odluka o izmjenama i dopunama odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravsvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.
Tu je popis svih usluga koje su besplatne, i koje ugovorni liječnici fakturiraju HZZO-u! Pogledajte Šifru GI102 - Pretraga ultrazvukom u trudnoći.
Anja, ako ti poželi naplatiti, traži ju račun…mora ti ga izdati! I onda račun odnesi u HZZO za povrat novca, a njoj će inspekcija pokucati na vrata. Ali sumnjam da će ti ga izdati, već će te samo blijedo gledati…
Evo jedan članak na ovu temu: http://www.index.hr/vijesti/clanak/ne-dajte-da-vas-varaju-ginekolozi-koji-rade-preko-hzzoa-ne-smiju-vam-nista-naplacivati/821908.aspx
Tak je meni moja zubarka uredno godinu dana naplaćivala čišćenje kamenca…počela sam ići k njoj prvo privatno, a u međuvremenu je ona potpisala ugovor s HZZO-om i nije se nikom od pacijenata udostojila reći da je postala ugovorni stomatolog HZZO-a, nego je i dalje pelješila pacijente. Dok jednog dana nisam preko e-građani vidjela da je ona ugovorni liječnik, a sljedeći put kad sam došla sam vidjela naljepnicu na vratima (koja se stalno držala otvorenima, da se ne vidi naljepnica). Još mi je jednom naplatila, ali kad sam joj došla sa stavom da znam da je postala ugovorni liječnik HZZO-a i kad sam joj pokazala oduševljenje da više neću morati plaćati čišćenje kamenca, pozelenila je! Pokažite zube! Pa plaćamo ih već kroz obvezno osiguranje!
Hvala ofnica! Hm, sad si baš mislim da odem na hzzo tražit refundaciju novca, mada mislim da neće upalit ali svejedno. Njoj se na vratima vidi bez problema da ima ugovor s hzzo, čim si u čekaoni nema šanse ne vidit i pored toga piše i privatno radno vrijeme
Bok cure ja sam bila u petak kratko na bazenima i bas mi je godilo i sad sam bolesna. Grlo, nos.. bas sam tuzna.
Moja curka bi na bazene,ali ja bas nisam za!Mislim da bih pokupila neku upalu posto se sva hvata na nas trudnice!Mozda pretjerujem,no bolhe sprijeciti nego lijeciti!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Anja, ako ti poželi naplatiti, traži ju račun…mora ti ga izdati! I onda račun odnesi u HZZO za povrat novca, a njoj će inspekcija pokucati na vrata. Ali sumnjam da će ti ga izdati, već će te samo blijedo gledati…
Tak je meni moja zubarka uredno godinu dana naplaćivala čišćenje kamenca…počela sam ići k njoj prvo privatno, a u međuvremenu je ona potpisala ugovor s HZZO-om i nije se nikom od pacijenata udostojila reći da je postala ugovorni stomatolog HZZO-a, nego je i dalje pelješila pacijente. Dok jednog dana nisam preko e-građani vidjela da je ona ugovorni liječnik, a sljedeći put kad sam došla sam vidjela naljepnicu na vratima (koja se stalno držala otvorenima, da se ne vidi naljepnica). Još mi je jednom naplatila, ali kad sam joj došla sa stavom da znam da je postala ugovorni liječnik HZZO-a i kad sam joj pokazala oduševljenje da više neću morati plaćati čišćenje kamenca, pozelenila je! Pokažite zube! Pa plaćamo ih već kroz obvezno osiguranje!
Hvala ofnica! Hm, sad si baš mislim da odem na hzzo tražit refundaciju novca, mada mislim da neće upalit ali svejedno. Njoj se na vratima vidi bez problema da ima ugovor s hzzo, čim si u čekaoni nema šanse ne vidit i pored toga piše i privatno radno vrijeme
Znam da doktori imaju i privatno nesto svoje,ali sta je njoj ista ordinacija i za privatno i za ,kak da kazem ,hzzo?
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Na vratima od ordinacije joj piše radno vrijeme preko hzzo-a i radno vrijeme privatno. I onda radi uzv. Dva dana u tj ostane popodne privatno radit uzv. Mislim da ima neka caka da smije naplaćivat ako je sama kupila uzv, raspitivala sam se o tome jer ni meni nije bilo jasno. A izdaje i račun, a znam da masu ginekologa koji isto naplaćuju uzv ne da račun. Tako da mislim da je kod nje to legalno, koliko god čudno zvučalo. Za uzv kažem da je loš, jer uvijek kad idem u bolnicu na uzv daleko se bolje i jasnije vidi nego kod nje, kod nje se jedva primjeti srce kako kuca. Inače uvijek idem u bolnicu, kod nje sam bila samo dva puta i više neću
Nisam sigurna u to... Moj svekar je ginić i znam kako to funkcionira. Ugovorni doktori HZZO moraju imati knjigovodstvo kao i obrtnici. Sva nabavljena oprema im je trošak odnosno izdatak, a sve usluge koje pružaju fakturiraju HZZO-u i to im je prihod odnosno primitak. Na kraju sučele primitke i izdatke, i na razliku plaćaju porez na dohodak...priča je vrlo jasna. Oni čak moraju imati troškove da imaju manju poreznu osnovicu. Dakle, ako sama kupuje uzv, ionako ga u knjigama priznaje kao trošak.
Što se tiče tog rada "privatno", može ti naplaćivati usluge samo koje prema cjeniku HZZO nisu besplatne. Odnosno može naplaćivati sve usluge pacijentima koji nisu kod nje upisani kao njeni pacijenti. Npr. netko s ceste dođe i želi kod nje napraviti uzv... Ali ako ti ti njena pacijentica, ona te ne može pozvati u vrijeme kad radi "privatno" i naplatiti ti uzv, pogotovo tebi kao trudnici, kad je propisano da su trudnicama ultrazvuci besplatni. Jer ona će tvoj UZV ionako staviti u izvještaj koji radi za HZZO i naplatiti ga od HZZO. Prema tome, naplatit će ga i od HZZO i od tebe. Ako tako radi, pretpostavljam da mulja s tim kome izvršava uslugu. Garant na računu onda ne bi pisalo tvoje ime, nego bi to bio onako običan maloprodajni račun bez imena (tako da se ne može povezati s tvojim kartonom). Jedino što ti može naplatiti je neka od usluga koja nije na popisu usluga koje su besplatne, a za to uvijek traži račun sa svojim imenom. Ginekolozi ne izdaju račun jer smo mi žene "ovce" (oprostite na izrazu, pa se sramimo tražiti, kao neugodno nam... (i ja sam bila jedna od takvih). A kako njima nije neugodno mazati nam oči i trudne nas varati, sramota!!!
Ninche, da sam ja na tvom mjestu, ne bih se baš zezala s bazenima...ne daj Bože da pobereš neku bakteriju. Nedavno smo pisali, čak se ne proporuča kupanje u vlastitoj kadi...a što se bazena tiče, radije to preskoči. Uostalom, ta voda je toliko klorirana da ti preporučam izbjegavati ju.
Sortiraj odgovore
Najstariji