Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    15. Veljača 2017. 10:15

blu5

Jutro cure!
    A di nam je Lagertha? Treba napraviti update, imamo nekoliko cura ako sam ja dobro upratila situaciju:-)

Da, i ja sam se to jučer zapitala, gdje je Lagertha nestala...
    Apropo bolova u leđima, rasturala su me u subotu nakon dvosatnog čišćenja stana...jedino sam mogla leći, a i to baš nije puno pomagalo. Nekako izbjegavam ležati na leđima jer taj položaj kao baš i nije dobar za bebu, negdje sam čitala da se na taj način pritišću neke žile pa to može malo smanjiti dovod kisika do bebe...možda sam to preozbiljno shvatila hehe!
    Joj vidim na fejsu često neke oglase za masažu trudnica...jel koja od vas bila na takvoj masaži? Ja bih baš voljela otići, ali sve što sam gledala je jako daleko od mog kvarta pa mi se ne da...ne bih otišla baš svakome na masažu sad dok sam trudna nego samo onima koji su specijalizirani za trudnice.

Me+mybaby
    15. Veljača 2017. 10:20

Bas sam i ja nocas trazila gdje mogu na masazu jer sam se sva pokocila. Muz ima gripu pa sam spavala u dnevnom da izbjegnem zarazu...  Nasla sam par salona koji bas imaju u ponudi masazu za trudnice pa se mozda jedan dan sjednem u auto i odlucim pocastiti 

https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png

Ofnica
    15. Veljača 2017. 10:28

LlamaFace

ali malo mi je cudno da bas nijedna pretraga nije ukljucena u redovne preglede.

Hmmm...nekako razmišljam o tvojoj rečenici i moram napisati...
    Od redovnih pregleda je ovo uključeno, barem je mene moja socijalna doktorica tako slala:
    - obična krvna slika i urin oko 10-og tjedna (iza prvog pregleda nakon utvrđivanja trudnoće)
    - krvna grupa, toxoplasmosa, hepatitis i još nešto dodatno iz krvi što se radi u Zg u Petrovoj 3, u Zavodu za transfuziju, oko 15-og tjedna
    - anomaly scan (detaljni uzv) u bolnici ukojoj planiram roditi u 20-om tjednu
    - obična krvna slika, urin, i OGTT (test opterećenja glukozom-trudnički šećer) u 24-om tjednu

To je sve redovno što me je slala bez mog traženja...pa onda pretpostavljam da su to sve redovne pretrage na koje bi jedan savjestan doktor morao poslati trudnicu (ovo je stvarno minimum). Napominjem da sam briseve na ureaplasmu, mikoplasmu i toxoplasmosu radila i prije nego sam ostala trudna, ali da slučajno nisam, i na to bi doktor trebao poslati jer su to mogući uzroci za spontani pobačaj i ugrožavanje trudnoće, a nema baš nuspojava (možete imati te beštije, a da vas ništa ne pecka, svrbi ili da imate iscjedak). E sad, pitanje je što svaki doktor smatra minimumom pretraga...

LlamaFace
    15. Veljača 2017. 10:36

Hvala na info  Mene je slala na pocetku vadit krv i dat urin, zatim odredit krvnu grupu i na iducem pregledu cu dobit uputnicu za ogtt ( u medjuvremenu sam jos dvaput vadila hormone stitnjace, ali to je individualno) i to je to, a u 24. tjedan sam usla. 

LlamaFace
    15. Veljača 2017. 10:43

Mamicaaa

LlamaFace hah znam kako ti je kad prvi put vidis kvrgicu na trbuhu…sinoc nisam mogla zaspat nikako ne mogu se namjestit,moram piskit pa sam zedna,a bebac se nesto razigrao pa mislim da mi je cijeli trbuh skakao kvrgica tu pa tamo i tako dosta dugo

Pa tako nekako je i meni bilo. Meni dusa spava a on se razbacao kao da je na trampolinu, dignem ja deku i majicu kad ono FLJAS, znala sam da se ovaj put mora nesto vidjeti 
    Sto se tice ledja, i mene jako bole, ali cini mi se da se u mom slucaju pojavio isijas, tak da..mislim da mi nece bas nista puno pomoci.

Ofnica
    15. Veljača 2017. 10:43

LlamaFace

Hvala na infoMene je slala na pocetku vadit krv i dat urin, zatim odredit krvnu grupu i na iducem pregledu cu dobit uputnicu za ogtt ( u medjuvremenu sam jos dvaput vadila hormone stitnjace, ali to je individualno) i to je to, a u 24. tjedan sam usla.

Mislim da je sad već kasno za anomaly scan, jer se on obično radi od 18-20tj.
    Pa pitaj doktoricu kako to da te nije slala na taj uzv...
    Vidi na ovom dolje članku piše da je to drugi obavezni ultrazvuk koji se obavlja u zdravih trudnica. Jedino, možda tvoja doktorica smatra da je ona osobno napravila taj detaljni uzv dok si bila kod nje u ordinaciji na pregledu...je li ti kad detaljno sve gledala, krvne žile, mozak, organe, dužinu kostiju bebe, mjerila plodnu vodu? To obično traje oko 20min, to detaljno pregledavanje morfologije ploda.
    http://www.plivazdravlje.hr/aktualno/clanak/24004/Vodjenje-trudnoce.html

15. Veljača 2017. 11:11

Ofnica znam kako ti je sto se tice lezanja na ledima. To sam i ja procitala i od onda imam veliki strah prema tome. Nekad se usred noci znam okrenuti na leda a inace uvijek spavam na boku od kad sam trudna i onda kad se probudim tokom noci i  skuzim da sam na ledima odmah se preplasim i brzo okrenem. hehe 

a sto se tice anomaly scana meni je gin radila u 23tt.. 

Sve mogu u Onome koji me jača <3

LlamaFace
    15. Veljača 2017. 11:17

Ofnica,
    sad kad kazes, predzadnji uzv je trajao duze od 10 minuta, to sam sigurna. I je, sve je to pregledala i izmjerila od glave do pete 

Ofnica
    15. Veljača 2017. 11:51

LlamaFace

Ofnica,
    sad kad kazes, predzadnji uzv je trajao duze od 10 minuta, to sam sigurna. I je, sve je to pregledala i izmjerila od glave do pete

Onda je to to, vjerojatno ga je ona sama odradila samo tebi nije rekla da je to baš imenom anomaly scan.

Andrea1807
    15. Veljača 2017. 11:58

Pozdrav svima, imam pitanje za vas. Kad ste prvi put osjetile bebu? Ja sam u 19tt i jos nista. Doktorica na svakom pregledu kaze da je sve u redu, da ne moram brinut, ali mojima kuci je cudno kako jos nista ne osjecam,pa me malo to sve plasi. 😕
    Pozdrav svima ☺

👶🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.