Ja niti citam ni pustam pjesme!Ionako kod nas nikad nije tisina!Klinci non stop melju skup s nama odraslima pa da ne opteretim dijete!😀
Tvoja će beba onda poznati sve te glasove i glasiće kad izađe...to čitanje i ima tu svrhu, da beba počne upijati i pamtiti mamin glas. A obzirom da kod vas nije tiho, beba već sad pamti glasove svih vas, pa nema veze što je kroz svakodnevnu komunikaciju, a ne kroz čitanje. Što se tiče pjesmica, mislim da i one imaju svrhu da beba pamti melodiju pa kasnije ta glazba može biti od pomoći pri uspavljivanju.
E cure, jeste čule za Ovcu Ewan za uspavljivanje bebe? Što velite na to?
Puno hvala. Da, za Petrovu piše da idem na transfuzijsku medicinu i tamo radim KG, Rh, t.s., HbSag,…
A ovo je onda regularna krvna slika kod doktora opće prakse?
Ok :)
Ma totalno sam zujala nakon pregleda, mislim da bi nam trebali dati neki letak sa uputama…barem ovakvima poput mene…sva sam bila pod dojmom ultrazvuka.
Prvi put je beba izgledala kao beba, i kretala se, doktor se iznenadio kako je živahna pa sam se i malo ustrtarila na koga je i kako ćemo nas dvoje mirnih sa vrtiguzom izaći na kraj. :)
Kako god bilo, sad barem znam gdje idem. Hvala još jednom. :)
Ne kužim kak to misliš "ovo je onda regularna krvna slika kod doktora opće prakse"… Ne može ti doktor opće prakse izvaditi krv, nego ideš u laboratorij u koji spadaš prema doktoru opće prakse. To je za ovu običnu krvnu sliku. Za nju moraš biti natašte i obično moraš doći najkasnije do pola 9 jer se do tad uzimaju uzorci.
A u Petrovu 3 (Zavod za transfuziju) ideš za ove druge pretrage. U Petrovu 3 kad dođeš, kad predaš knjižicu i uputnicu u onu kutiju, dok čekaš moraš ispuniti neki prijamni listić (ili tak nekako se zove). Obrati pozornost na obavijesti koje su zalijepljene po zidovima u čekaoni. Jer kad te prozovu pitat će te da daš taj popunjeni listić. U Petrovu možeš doći do pola 11 i ne moraš biti natašte.
Vjerovatno je kod nje kao i kod mene. Ja odem u dr opće prakse, i onda mi sestra izvadi krv. Oni krv šalju u laboratorij, tako da ne moram ja ići. Tako to funkcionira kod moje dr. S obzirom da mi je tata isto liječnik, međutim sada je u mirovini, radio je na isti način.
Gala.. ajoj ako je tako haha.. ja studiram pravo i pripremam jedan ispit za ljeto koji jos imam i iskreno se nadam da beba poklopi usi kad ucim jer ne bi da ide tim putem haha
Ja sam od malih nogu odrastala uz Balaševića i njegovu glazbu, dok sam bila svega par godina sjecam se da smo imali onda još ploče njegove i da su mi braca pustala i evo i dan danas ga obozavam bila po njegovim koncertima, sve knjige imam.. bit ce da ima nesto u tome i u trbuhu i od malih nogu :D
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Puno hvala. Da, za Petrovu piše da idem na transfuzijsku medicinu i tamo radim KG, Rh, t.s., HbSag,…
A ovo je onda regularna krvna slika kod doktora opće prakse?
Ok :)
Ma totalno sam zujala nakon pregleda, mislim da bi nam trebali dati neki letak sa uputama…barem ovakvima poput mene…sva sam bila pod dojmom ultrazvuka.
Prvi put je beba izgledala kao beba, i kretala se, doktor se iznenadio kako je živahna pa sam se i malo ustrtarila na koga je i kako ćemo nas dvoje mirnih sa vrtiguzom izaći na kraj. :)
Kako god bilo, sad barem znam gdje idem. Hvala još jednom. :)
Ne kužim kak to misliš "ovo je onda regularna krvna slika kod doktora opće prakse"… Ne može ti doktor opće prakse izvaditi krv, nego ideš u laboratorij u koji spadaš prema doktoru opće prakse. To je za ovu običnu krvnu sliku. Za nju moraš biti natašte i obično moraš doći najkasnije do pola 9 jer se do tad uzimaju uzorci.
A u Petrovu 3 (Zavod za transfuziju) ideš za ove druge pretrage. U Petrovu 3 kad dođeš, kad predaš knjižicu i uputnicu u onu kutiju, dok čekaš moraš ispuniti neki prijamni listić (ili tak nekako se zove). Obrati pozornost na obavijesti koje su zalijepljene po zidovima u čekaoni. Jer kad te prozovu pitat će te da daš taj popunjeni listić. U Petrovu možeš doći do pola 11 i ne moraš biti natašte.
Vjerovatno je kod nje kao i kod mene. Ja odem u dr opće prakse, i onda mi sestra izvadi krv. Oni krv šalju u laboratorij, tako da ne moram ja ići. Tako to funkcionira kod moje dr. S obzirom da mi je tata isto liječnik, međutim sada je u mirovini, radio je na isti način.
Tako mi je i rekla sestra kod ginekologa kad mi je davala uputnice: da idem kod svog općeg doktora, nitko nije spominjao laboratorij. To sam se sinoć pred spavanje sjetila, do tog trenutka nisam ni znala što sa tom uputnicom. I jedino je čega se sjećam da je rekla.
Sutra onda obavim petrovu, a općeg preksutra kad bude radio ujutro. Hvala na savjetima i pomoći. :)
Gala.. ajoj ako je tako haha.. ja studiram pravo i pripremam jedan ispit za ljeto koji jos imam i iskreno se nadam da beba poklopi usi kad ucim jer ne bi da ide tim putem haha
Ja sam od malih nogu odrastala uz Balaševića i njegovu glazbu, dok sam bila svega par godina sjecam se da smo imali onda još ploče njegove i da su mi braca pustala i evo i dan danas ga obozavam bila po njegovim koncertima, sve knjige imam.. bit ce da ima nesto u tome i u trbuhu i od malih nogu :D
I meni je Azra tako ušla u život i ostala, preko tate. :)
Inače sam veliki fan jednog benda koji khm...recimo da dosta prostači. (to mi je jedini ostatak ostataka lude mladosti i vjerojatno ga nikada neću prerasti)...no otkako sam trudna, automatski mi se ugasila želja da ih čujem. Ne znam ni sama zašto. Tek ulazim u 13. tjedan, realno ih beba nije mogla doživjeti u ovoj najranijoj fazi trudnoće.
Možda je i do hormona. :D
A kad se sjetim koliko sam se stresa i negativne energije rješavala na njihovim koncertima.
Izgleda da imamo još jednog dečka :) Ja sam bila danas u Petrovoj i ginekolog je rekao da misli da je dečko. Nije skroz siguran jer je pupčana između nogu. Ja sam danas 13+4 pa mi je malo rano da se već zna.
Ja sam baš zadnji put pitala doktoricu, je li točno da beba počinje čuti vanjski svijet od 18. tjedna (negdje sam tako pročitala). Ona mi je rekla da su to gluposti, da je u trbuhu tolika buka, prema nekim mjerenjima kao i buka na gradilištu tako da se naš glas ili muzika navodno teško dopiru do beba. Ne znam sad odnosi li se to samo na tako malene bebe, hoće li nas čuti u zadnjem tromjesečju, ali me odgovor doktorice baš rastužio s obzirom na to da ja pjevam i puštam muziku svaki dan (19+2). :) Šta kažu vaši liječnici?
Pozdrav svima :)
vidim da je ova grupa najaktivnija pa da vas pitam ako koja ima info. Zanima me u kojim sve bolnicama u Zagrebu se može napraviti triple test? Meni moj novi doktor kaže da misli da samo u Petrovoj, a ja bi u Vinogradsku. Zvala sam ih, ali se ne javljaju.
Isprike što ovako upadam u društvo ;)
Izgleda da imamo još jednog dečka :) Ja sam bila danas u Petrovoj i ginekolog je rekao da misli da je dečko. Nije skroz siguran jer je pupčana između nogu. Ja sam danas 13+4 pa mi je malo rano da se već zna.
Čestitam! :)
Opa! Znači u 13. tjednu su moguće prve prognoze za spol.
Ti i ja smo tu negdje, ja sam taman ušla u 13. tjedan i nadam se da ćemo na idućem pregledu vidjeti da li je dečko ili mama dobro predosjeća curu. :)
Odakle si?
Možda se poklopimo i lokacijski, osim termina :)
Babuska ja idem na pregled 27. pa sam bas odlucila sad kroz ove razgovore tu da cu pitat gin sta ona misli o tome. Na internetu svasta pise i sve je puno nekih "stručnjaka" za trudnocu i roditeljstvo.. negdje pise beba cuje sve a negdje to sto ti kazes da je u trbuhu buka i da beba jedino sto cuje su mamina crijeva haha
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Sortiraj odgovore
Najstariji