Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrva2017
    13. Veljača 2017. 10:45

Pandica1510

Ninche ja sam prvi put osjetila bebu u 17tt al samo ponekad u danu i to ne svaki dan, bilo je kad po dva dana nisam osjetila i isto se znala zabrinut al beba se mrda i kad mi ne osjetimo :)) polako, kad krene udarat vidjet ces, mene sad toliko udara da nekad pomislim da ni to nije nesto ok haha samo bez brige :)

Sto se tice strija ja se poslije tusiranja namazem obicnim losionom i to kad se sjetim haha i ponekad prije spavanja namazem lavandinim uljem ali zato pijem jako puno vode da bi mi koza bila elasticna i hidratizirana i evo nemam na srecu jos niti jednu striju. Al to je sve do koze, znam cure koje su se od pocetka mazale pa opet popucale…

slažem se s tobom i smatram ako imaš takvu kožu dobit ćeš strije bez obzira s čim se mažeš...

Ofnica
    13. Veljača 2017. 10:52

blu5

Ofnica

Elizabeth

Cure, razmišljam da počnem koristiti kremu ili ulje za strije. Imam preporuku za collistarovu kremu i bademovo ulje? :) Kakva su vaša iskustva?

Ja osobno koristim ulje od avokada, kokosovo ulje i biobaza kremu za mame. Kombiniram i do sada mi je super, koža fino elastična. Po meni je bolje gledati da je ta krema/ulje što prirodnije i da nema puno parfema i kozmetičkih dodataka. Tako da bih se ja osobno u tvom slučaju odlučila za bademo ulje.

Ofnica, koje ulje avokada koristiš?Jeli ga miješaš u neku kremu ili samo za sebe nanosiš?

Koristim čisto ulje avokada, ne miješam ga nego čisto nanosim, lijepo se razmazuje i brzo upija. Imaš raznih firmi...od Kemiga pa do Oshadi i Pranaroma. Ja sam osobno kupila prvo Kemig jer je nešto jeftinije, kasnije sam vidjela da je rafinirano, ali nije to tako strašno...makar su bolja i kvalitetnija nerafinirana. Prijateljica mi je rekla da je avokado sad za hladnije dane bolji od kokosa jer kokos hladi kožu, pa je onda bolje kokos koristiti u malo toplijim danima. Ali obzirom da je meni stalno vruće u zadnje vrijeme, malo hlađenja kokosom mi dobro dođe! :-) Ja se mažem svaki drugi dan otprilike, nisam baš toliko disciplinirana da se svaki dan trackam... :-/

• gala_28
    13. Veljača 2017. 11:00

Pozdrav svima :)

imam pitanje pa bih bila zahvalna ako netko zna...dobila sam uputnice za vađenje krvi, ponavljanje urina (nakon terapije vaginaletama) i još jednu uputnicu ali ne znam za gdje/što je...

Znači, radi se o "velikom formatu" uputnice na A4 papiru (nije ona manja crvena) i piše "uputnica za laboratorij primarne zdrastvene zaštite".

To je onda doktor opće prakse? 
    Nije mi baš jasno zašto tamo jer ionako sutra idem u Petrovu vaditi krv.

Ofnica
    13. Veljača 2017. 11:10

gala_28

imam pitanje pa bih bila zahvalna ako netko zna…dobila sam uputnice za vađenje krvi, ponavljanje urina (nakon terapije vaginaletama) i još jednu uputnicu ali ne znam za gdje/što je…

Znači, radi se o "velikom formatu" uputnice na A4 papiru (nije ona manja crvena) i piše "uputnica za laboratorij primarne zdrastvene zaštite".

Ta uputnica velika je za laboratorij gdje trebaš ići dati krv...meni ju sestra npr. nije isprintala nego ju direktno poslala u laboratorij. Nije mi jasno zašto moraš i u laboratorij i u Petrovu? Jesi sigurna da su to iste pretrage? Možda si za Petrovu dobila uputnicu za specifične usluge (ako misliš na zavod za transfuziju). A uputnicom za urin se vjerojatno ne traži obična urinarna slika (izgled urina, zamućenost, boja), nego prema ovom šta pišeš da si imala liječenje vaginaletama, vjerojatno se traže i neke druge stvari.
    U laboratoriju obično rade onu regularnu krvnu sliku, a u Petrovoj 3 se rade druge krvne pretrage - na toxoplasmozu, hepatitis, određivanje krvne grupe.
    Pročitaj na uputnici za Petrovu šta ti piše...na svakoj uputnici bi trebalo pisati koje se pretrage s njom traže.

Ninche9
    13. Veljača 2017. 11:12

Hvala vam Ofnice i Pandice..i ja se nadam da ce biti mirna beba ali tko zna. Malo ste me umirile.
    Ja mazem svoju tibicu s Baby Love Mama iz DMa, samo jednom dnevno.
    Svali dan pratim kako mi se tijelo mijenja, malo su mi narasle grudi i guza mi se malo opustila, bas jr nrvjerojatno to drugo stanje.
    Danas sam na youtube nasla jednu pjesmicu, zove se Mama voli bebu i bas me raznjezila pa razmisljam sta radi taj mali beban unutra i kako se igra prsticima..

• gala_28
    13. Veljača 2017. 11:19

Ofnica

gala_28

imam pitanje pa bih bila zahvalna ako netko zna…dobila sam uputnice za vađenje krvi, ponavljanje urina (nakon terapije vaginaletama) i još jednu uputnicu ali ne znam za gdje/što je…

Ta uputnica velika je za laboratorij gdje trebaš ići dati krv…meni ju sestra npr. nije isprintala nego ju direktno poslala u laboratorij. Nije mi jasno zašto moraš i u laboratorij i u Petrovu? Jesi sigurna da su to iste pretrage? Možda si za Petrovu dobila uputnicu za specifične usluge (ako misliš na zavod za transfuziju). A uputnicom za urin se vjerojatno ne traži obična urinarna slika (izgled urina, zamućenost, boja), nego prema ovom šta pišeš da si imala liječenje vaginaletama, vjerojatno se traže i neke druge stvari.
    U laboratoriju obično rade onu regularnu krvnu sliku, a u Petrovoj 3 se rade druge krvne pretrage - na toxoplasmozu, hepatitis, određivanje krvne grupe.
    Pročitaj na uputnici za Petrovu šta ti piše…na svakoj uputnici bi trebalo pisati koje se pretrage s njom traže.

Puno hvala. Da, za Petrovu piše da idem na transfuzijsku medicinu i tamo radim KG, Rh, t.s., HbSag,...
    A ovo je onda regularna krvna slika kod doktora opće prakse? 
    Ok :)

Ma totalno sam zujala nakon pregleda, mislim da bi nam trebali dati neki letak sa uputama...barem ovakvima poput mene...sva sam bila pod dojmom ultrazvuka.

Prvi put je beba izgledala kao beba, i kretala se, doktor se iznenadio kako je živahna pa sam se i malo ustrtarila na koga je i kako ćemo nas dvoje mirnih sa vrtiguzom izaći na kraj. :)

Kako god bilo, sad barem znam gdje idem. Hvala još jednom. :)

13. Veljača 2017. 11:50

Ninche znam tu pjesmu. Rekli su mi kao da mogu bebi pustat take pjesme ili citat price ali ja sam jako osjetljiva u trudnoci. Nema sanse da ja pustim tako neko pjesmu, derala bi se cijeli dan.. Od kad sam trudna, na sve zivo placem pogotovo neke tako emotivnije pjesme, filmove.. Ja mislim da kad  budem ugledala to malo stvorenje da cu plakat cijeli dan.. 

Jel ima koja od vas da cita bebi? ili planira pocet? Ne znam koliko u tome stvarno ima istine da je korisno za bebu u trbuhu?

Sve mogu u Onome koji me jača <3

• gala_28
    13. Veljača 2017. 12:05

Pandice, ja sam planirala uvesti čitanje zadnjih par mjeseci pred termin.

Još nam je rano sada, a i posao mi je u neku ruku literatura pa trenutno slobodno vrijeme koristim daleko od knjige. Tako da taman računam negdje u lipnju i srpnju čitati nešto lijepo i umirujuće, limunada i duboki hlad.

Na polici trenutno imam Alisu i slične klasike koje sam voljela i sama kao klinka. Možda uzmem i nešto od tih naslova.

Moja mama je čitala skandinavske drame. Tipa Ibsena je gutala. Nikom nije jasno zašto, struka joj je daaleekoo od kazališta. I eto, ispalo je da će moja biti uz kazališne daske. Dramim cijeli život. :D

Tako da, pažljivo sa izborom literature u trudnoći. :) :) :)

mamika3
    13. Veljača 2017. 12:27

Ja niti citam ni pustam pjesme!Ionako kod nas nikad nije tisina!Klinci non stop melju skup s nama odraslima  pa da ne opteretim dijete!😀

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

Ofnica
    13. Veljača 2017. 12:30

gala_28

Puno hvala. Da, za Petrovu piše da idem na transfuzijsku medicinu i tamo radim KG, Rh, t.s., HbSag,…
    A ovo je onda regularna krvna slika kod doktora opće prakse? 
    Ok :)

Ma totalno sam zujala nakon pregleda, mislim da bi nam trebali dati neki letak sa uputama…barem ovakvima poput mene…sva sam bila pod dojmom ultrazvuka.

Prvi put je beba izgledala kao beba, i kretala se, doktor se iznenadio kako je živahna pa sam se i malo ustrtarila na koga je i kako ćemo nas dvoje mirnih sa vrtiguzom izaći na kraj. :)

Kako god bilo, sad barem znam gdje idem. Hvala još jednom. :)

Ne kužim kak to misliš "ovo je onda regularna krvna slika kod doktora opće prakse"... Ne može ti doktor opće prakse izvaditi krv, nego ideš u laboratorij u koji spadaš prema doktoru opće prakse. To je za ovu običnu krvnu sliku. Za nju moraš biti natašte i obično moraš doći najkasnije do pola 9 jer se do tad uzimaju uzorci.
    A u Petrovu 3 (Zavod za transfuziju) ideš za ove druge pretrage. U Petrovu 3 kad dođeš, kad predaš knjižicu i uputnicu u onu kutiju, dok čekaš moraš ispuniti neki prijamni listić (ili tak nekako se zove). Obrati pozornost na obavijesti koje su zalijepljene po zidovima u čekaoni. Jer kad te prozovu pitat će te da daš taj popunjeni listić. U Petrovu možeš doći do pola 11 i ne moraš biti natašte.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.