Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    OhSoBoho
    10. Veljača 2017. 19:32

Ofnica

miomao

Pozdrav cure, nova sam na forumu, slobodno se pridružim? Ja sam trudna 23 tjedana, trudnoća je iz 4og ivf-a i nije baš lagana, ima svega. Svaka bol pa i ona najmanja me prestravi. Sad sam počela imati pojačani prozirni iscjedak pa me toga frka. Ima li koja iskustva?

Nije to problem, moze biti cak i pomalo bjelkasti, tako mi je rekla ginekologica. Mozes piti vise probiotika tipa Sensia, Fortia, Kefir, Vitaktiv, radi eventualnog balansa vaginalne flore.

Miomao, nis ne brini oko prozirnog iscjedka on je skroz normalan. Meni je pojačan od samog početka,  bez dnevnih uložaka nikud ;)

A sladoled mi se jede već tjednima, kaže mi muž da sam luda po ovoj zimi jesti sladoled 😃
    Sto se pokreta bebe tiče,  ja još nis ne osjetim...mislim, osjećam nešto nakon jela ali nisam ziher jel to nas dečko ili crijeva :)

• tejka_jelka
    10. Veljača 2017. 20:01

Bok svima, bebama i mamama :-) 
    Za početak veeeliko hvala svima na podjeljenim iskustvima i savjetima koji su mi do sada olakšali trudnoću (od početka čitam razne teme ali nikako se uključiti) 
    Ovo je moj prvi post na forumu, prva trudnoća i čekam djevojčicu sredinom lipnja. Ono što me muči je što ju još ne osjetim a sada sam u 22.tjednu. Vidjela sam da ima još takvih „slučajeva“ ali su nekako u manjini. Pregled je tek za 10 dana, ali gledam pozitivno, posteljica je naprijed i imam malo viška kila od prije pa je moguće zato. Zna li netko kada je vrijeme za zabrinuti se? 

10. Veljača 2017. 20:25

Pozdrav .  evo i mene. :-) 
    Termin je 23.8. :-*

• miomao
    10. Veljača 2017. 20:45

Tejka jelka nemoj se brinut, kažu da se do 24 tjedna ne treba zabrinjavati. Ja sam  isto s viškom kila i posteljica sprijeda, ali počela sam ju osjećat s cca 19 tjedana, ali lagano, na uzv koji sam imala s 21 tjedan udarala je ko luda i dr me pitao osjetim li to ali ja to nisam osjetila, očito ovisi o njenom položaju. Jesi probala pojesti nešto slatko i ležat mirno na lijevom boku? Znam da je najlakše reći nemoj se brinut, ja se brinem cijelu trudnoću, ali nema ti druge nego čekati pregled, eventualno da zvrcneš dr možeš li doći ranije, čisto da si ti mirna.
    I ja nosim curku, termin 10.6. 

Ofnica
    10. Veljača 2017. 21:33

OhSoBoho, tak je meni počelo u 19.tj. - nisam kuzila jesu li mjehurici od bebe ili suhe šljive i sarma  ali zato sam tamo u 20-21.tj naučila prepoznati. I sad evo u 24.tj bas lijepo osjetim pokrete.

Ofnica
    10. Veljača 2017. 21:41

tejka_jelka

Bok svima, bebama i mamama :-) 
    Za početak veeeliko hvala svima na podjeljenim iskustvima i savjetima koji su mi do sada olakšali trudnoću (od početka čitam razne teme ali nikako se uključiti) 
    Ovo je moj prvi post na forumu, prva trudnoća i čekam djevojčicu sredinom lipnja. Ono što me muči je što ju još ne osjetim a sada sam u 22.tjednu. Vidjela sam da ima još takvih „slučajeva“ ali su nekako u manjini. Pregled je tek za 10 dana, ali gledam pozitivno, posteljica je naprijed i imam malo viška kila od prije pa je moguće zato. Zna li netko kada je vrijeme za zabrinuti se?

Jesi u 22tj ili punih 22tj? Ja sam tek s punih 22 tjedna osjetila pokrete da sam znala da je to bas beba. Sve prije su bili jako blagi pokreti. Istina je da malo punašnije cure mogu kasnije osjetiti, a pogotovo ako je posteljica sprijeda i ako je to prva beba. Ja sam bebu potaknula na pokrete tako da sam puštala uvijek isti muziku prije spavanja, kažu da su bebe tada najaktivnije. Pa probaj testirati s muzikom 😊 I malo joj pričaj isto! Evo prijedlog uspavanki na koje moja beba reagira
    https://m.youtube.com/watch?v=a56kTSFpJBI
    https://m.youtube.com/watch?v=qVDgVe1yGOg
    https://m.youtube.com/watch?v=OSA_FhWBWCQ

dana22
    10. Veljača 2017. 22:35

Da li koja od vas ima "problem" kao ja.. Naime nakon saginjanja me isti tren potjera piškit, znaci čim se ispravim.. Ima li jos takvih slučaja??

11. Veljača 2017. 08:24

Ja sam baš jako osjećala bebu 20.-22. tjedan. Vjerujem da je to bilo zato što mi je posteljica bila nisko. No onda tamo negdje u 23. tjednu je to prestalo i isto sam se malo zabrinula. Osjetila sam lagano tu i tam, ali rijeđe. Pomislila sam da se možda posteljica pomakla. Na pregledu u 24. tjednu mi je ginekolog potvrdio da mi je posteljica sada sprijeda. No ja sam imala normalnu kilažu prije trudnoće (BMI-23) i mali postotak masnoće u tijelu jer trčim na duge pruge.

• tejka_jelka
    11. Veljača 2017. 09:04

miomao probala sam sa slatkim i leći na bok, ujutro isto ležim,u svim mogućim pozama (jedan bok,pa drugi,pa leđa) i ništa. Još mi samo fali stoj na glavi ;-) Probala sam i popiti čašu hladne vode, soka pa leći i ništa. Utješila si me s ovih 23,24 tjedna. Termin nam je točno tjedan dana razmaka (meni je 17.6. :-)) 
    Ofnica ulazim sutra  u 22.tjedan. Hvala za ideje s glazbom, pokušati ću. Pričamo joj svaki dan i mazimo ju,ali nisam probala s određenom glazbom. Meni je posteljica bila nisko i naprijed ali se podigla pa je sada samo sprijeda. 
    Hvala vam cure :-*

Pinkica93
    11. Veljača 2017. 10:03

Jutro cure i velika dobrodošlica novima curama!
    Ja sam sad u 17. tjednu i već neko vrijeme mi se čini ko da osjetim neka lupkanja. Ne čini mi se da su crijeva, ali možda i umišljam od tolike želje da napokon osjetim to malo čudovištance.
    Što se tiče položaja posteljice, nemam pojma di je.
    Ja osobno kod sebe nisam primjetila nikakve čudne prohtjeve. Ok možda sladoled po zimi pa me dečko čudno gleda, al mi se to znalo dešavati i peijašnjih zima kad nisam bila trudna.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.