jutro cure :))
uh sto se tice bolova u ledima to vucem vec duze vrijeme. Samo donji dio pogotovo ako setam ili malo duze stojim, ajmee..
ne znam sad tocno tko je prije par dana pisao nesto ako se dobro sjecam za treće dijete. Moja sogorica ce imati treće dijete i bit će tri godine na porodiljnom i kaze da ce kroz sve tri godine imati punu plaću. Eto ako je nekome to od koristi informacija… ;)
Sogica je krivo upucena. Do sad je bilo druge dvije god pada na 1600,sad je samo upitno dal su to digli na 2300 ili ostavili. A zadnje sto sam cula je da su zasad ostavili1600
Da,jos je uvijek 1600!Pisala sam neki dan!Napomeni sogorici da nista nije mijenjano jer ako ocekuje punu placu svo to vrijeme,bome ce se razocarat!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Ja još nisam rekla na poslu. Čakat ću 12.tjedan..tj.još 2 tjedna. Nova šefica odjela mi je horor. Kad mi je mama umirala radila sam 10 sati na dan, drugi ostajali i po 12 i s posla vozila 100 km direkt u bolnicu…znala je sve i krenula mi pisat mailove o tome kako nisam u redu prema drugima koji ostaju do 20 navečer… Svašta sam joj u fino odgovorila. Kad je prošla kolegica rekla da je trudna ova je prestala s njom razgovarat. Isto kad sam ja otišla na bolovanje radi operacije ciste, tražila me da se vratim nakon tj dana, kad sam odbila 2 mj nije samnom razgovarala. Ugl. bar znam s kakvim pacijentima imam posla. Ugovor mi ističe 1.7. a termin mi 5.9.
Ne očekujem od takvih luđaka niti da mi ga produže niti da imaju razumijevanja što neću ostajat 12 sati na poslu. Nakon porodiljnog mijenjam posao sigurno. Stavljam si novce sastrane da mogu preživit i s onih 2300…ako mi ne produže tako da sam na miru. Probat ću radit dokle ide…ako nakon što ima kažem i dalje od mene zahtjevaju prekovremene pokušat ću sredit komplikacije… Sad ne znam kako to ide? Frendica mi rekla da više nije tako jednostavno kao prije…Ima ko iskustva? Cure čuvajte zdravlje i živce!
Mici, ako si ziher da ti neće produžiti ugovor, traži komplikacije i ispričaj doktoru cjelokupnu situaciju...ionako ako si na komplikacija, "plaća" ti je 100% ako je manja od 4257, ali ti je svejedno bila doma ili radila... Ako je viša, onda je to max koliko možeš dobiti.
Objasni doktoru da te prisiljavaju da ostaješ na poslu i po 12 sati, i da si u strahu od gubitka posla ako ne popustiš, da jako puno moraš ići na službena putovanja i da se do posla moraš voziti jako puno km, i ako treba slaži...reci da imaš pritisak u donjem dijelu trbuha, da osjećaš bolove u zdjelici od dugotrajnog sjedenja (moja trudna prijateljica je dobila trudnički išijas i bila na bolovanju 2 tjedna nedavno, jer je praktički puzala, a sve od tog sjedenja 8-9 sati dnevno), reci da imaš vrtoglavice, da povraćaš konstantno i da svako malo trčiš na wc...laži ako treba u ovoj situaciji, jer TREBAŠ SE SPASITI IZ TOG BRLOGA!
A po meni, čekaj samo do 12. tjedna da kažeš, jer ako kasnije kažeš, onda će se tek ljutiti jer im nisi na vrijeme rekla i da nisu imali vremena prerasporediti posao.
Cure NEMOJTE dozvoljavati da vas sefovi tokom porodiljnog svakodnevno kontaktiraju pa cak ni telefonom, NEMOJTE nuditi tu opciju.. prvo ce bit jedan poziv tjedno, pa jedan dnevno, pa "ajde molim te ako uhvatis vremena dodi u firmu i rijesi to u pola sata mi to ne mozemo"..itd itd. Natovarit cete si jos jedan problem na vrat, a onda kukati. Niko nije nezamjenjiv i nek se sef snade.
Moji kolege s posla su super, nadam se da ce doci jednom kad rodim i da ce se povremenom javiti telefonom, ali ne zelim intimu svog doma dijeliti s njima i stajati na raspolaganju. To je vrijeme samo za moju obitelj.
Ninche9, imaš pravo...makar sam u jednom postu napisala curi da tako kaže, ali to samo ono "reda radi", da ne bi mislili da će se baš vratiti kako čim oni pucnu prstima. Jer sam skužila da je zapravo dovedena u situaciju da se mora izjasniti.
Kad bih ja već dovedena pred zid da mi vele da očekuju da se vratim nakon 6mj, ja bih osobno rekla da nažalost to ne planiram, ali ako će nešto trebati telefonom, mogu me konzultirati tu i tamo, ako bi baš došlo do problema, ali vjerujem da će se oni snaći. To je samo "vatrogasna mjera" ili "tampon izjava"...da se ublaži ovo sranje s izjavom da planiram biti doma što je duže moguće. Naravno, ako bi me zvali u vezi posla, da se baš ne bih javljala na telefon i dala opravdanje da im ne mogu biti na usluzi nažalost... nekad moraš reći neke stvari da lijepo zvuči, a radiš onako kako sav normalan svijet zna da treba.
Svaki slučaj je individualan i nije jednostavno baš sve generalizirati. Ali slažem se da Nnche9 s tobom.
Da li je nekome ukljucen duphaston tek oko 19 tjedna? Na upustvu pise da se pije do 12 tjedna pa me sada.ta.info malo.buni,hvala cure.lp
Drage mame,niko iskustva sa duphastonom??
Da li je nekome ukljucen duphaston tek oko 19 tjedna? Na upustvu pise da se pije do 12 tjedna pa me sada.ta.info malo.buni,hvala cure.lp
Ja sam ga pila samo nekih tjedan dana na samom početku trudnoće pa me gin prebacio na utrogestane. Probaj pitati ove tu stručnjake kaj jesu, možda će ti oni znat odgovoriti.
ja sam ga pila kada mi je ustanovljena trudnoća pa do kraja 9.tj. I onda mi je opet uveden od 13. do kraja 17. jer sam imala mali hematom.. s obzirom da se povukao, više ne pijem ništa.. vjerujem da ti doktorica zna šta radi... slušaj ju i sve će biti ok...
Cure iz zg evo info...BebeNova otvara ducan u Pointu na Vrbanima i sutra i u sub daju 15% popusta na cjelokupni asortiman
https://m.facebook.com/bebeNova.hr/photos/a.469736363045318.107573.469724623046492/1462807113738233/?type=3&source=48
Pozdrav cure!
Napokon sam i ja dočekala svoj plusić nakon malo manje od godine dana pokušavanja. Taman sam smislila plan kako ćemo nakon nove godine krenuti na pretrage da vidimo kak stojimo i ispadne da menga koja je trebala doć 30.12. nije došla...na samu Novu godinu napravim test ujutro i ispao pozitivan :)
Nitko sretniji od nas kad smo skužili da smo u novu godinu ušli s jednim članom više :D
Gledam kak se dosta vas bori s užasnim šefovima, al evo da pohvalim svog, kad sam mu rekla da sam trudna bilo mu je baš drago! Rekao je da je to najljepši osjećaj na svijetu dobiti dijete i da bi on još jedno al žena nije presretna s tom idejom :).
Ja sam ga pila do 14 tj. Kolegica jos pije a ona je u 19tj. Imala je hematom i isla na ivf.
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Ofnice
Cure iz zg evo info…BebeNova otvara ducan u Pointu na Vrbanima i sutra i u sub daju 15% popusta na cjelokupni asortiman
https://m.facebook.com/bebeNova.hr/photos/a.469736363045318.107573.469724623046492/1462807113738233/?type=3&source=48
Ofnice i ja se slazem s tobom, ponekad treba birati rijeci ali mene ljuti kad se to poslovno mijesa i privatno i ljudima samo bude tesko.
Daj mi reci gdje se to tocno otvara Bebenova? Ja sam kroz vikend u Zgu pa cu pogledati.
Sortiraj odgovore
Najstariji