Bok
evo moje iskustvo, u prvoj trudnoći otkucaji srca su se čuli tek sa 8+4tt. Doktorica nije radila nikakvu paniku oko toga.
Stvarno ne znam što bude tim doktorima da tako vole uznemiriti trudnicu, pa nisu normalni.
Oko krvarenja na sreću nemam iskustva. U prvoj trudnoći sam već od 5tt uzimala 6 utrogestana dnevno, a sada u drugoj nisam uzimala.
Znam samo da je moja prijateljica obilno krvarila kroz prvih 16 tj i evo je sada sa curom koja će skoro 4 godine.
Što se tiče pripremanja starijeg djeteta na dolazak bebe, svaki dan barem jednom spomenemo seku ili je maleni sam spomene..On ima 2 god i 4 mj.
Mislim da sa djecom treba pričati jer oni sve razumiju, pa čak i ti mali od godinu i koji mjesec. Kad će trbuh biti sve veći onda će im biti i lakše pojmiti.
E meni mučnine nikako proći, opet sam pola noći povraćala, sad smo već 14 tt i ja ne znam dokle će to..
A joj ne znam kad je bila O..ne znam ni kakvi su ciklusi s obzirom da sam od poroda imala tek 4 menge..i mali jos doji..sve sam to danas i rekla frendu u bolnici i on je optimistican,veli da trudnoca moze biti i dva tj manja..sve je to jos relativno,veli da je dobro da se nesto dogadja,10.11 se samo GV vidla a 16.11 i EO..rekao mi je da dodjem za tj dana pa cemo vidjeti kako ide..eto jos tj dana neizvjesnosti..za progesteron mi je rekao da pijem al da nije da ce nesto promijeniti,ugl nece skoditi..
Sutra idem kod opce prakse pa cu pitati da mi napise preporuku za bolovanje,pa ako i s tim i s nalazom iz bolnice gin ne bude htio onda cu ga prijaviti i traziti drugog gina..nije da nekaj glumatam al bas mi je muka i vrti mi se..jedva sam prezivila tramvaj neki dan,sve mi smrdi..jos neki stari bazdio po alkoholu..ma fujjj..
Mamika koji su ti rezultati ogtt-a?
Za trudnice bi trebalo biti nataste 5.1 za sat 10 i za dva sata 8.5 sve kaj je iznad danas smatraju dijabetesom,znam jer su moje skoro sve kolegice imale i to npr 5.2 ili 10.2-3 i odmah dijagnoza...
Ma nema na cemu,to ti je super secer i nemas brige!!
Kod njega sam vodila i prvu i drugu trudnocu,bio je cist ok,prvi put nisam radila a u drugoj mi je odmah dao bolovanje..uvijek sve lijepo objasnio,nikad nisam dugo cekala..ko da su dva razlicita doktora,ne znam..pise na vratima da radi privatno u svojoj i jos jednoj ordinaciji tako da ko zna mozda mu mi prek hzzo smetamo..Svakako cu probati se prebaciti ali di..u Zg-u naci slobodnog gina je valjda ko da dobijes na lotu..nezz jel te mora primiti netko po stanovanju ili samo ako hoce..
Ma danas stvarno ako nemas nekoga svoga mozes svasta dozivjeti..mada ne koristim nikad njega za bedastoce,cekam isto ko i svi i ne trazim neke tretmane posebne jer mi je to bezveze..
No krasno..ma najbolje da nikad nista ni ne trebas..tak su i meni znale babe na poslu reci da su one prije radile do poroda,reko da a koliko ste spontanih imale i onda je bio muk..strasno ko je danas sve doktor..a i kolike samo preglede imamo sad i nekad,kad bi to trebale obaviti!?!Jojj jojj..
Pozdrav svima,
evo i meni je testic pokazao + nedavno i sada moja mrvica i ja cekamo prvi pregled i nadamo se najboljem. Po mojoj racunici termin ce biti sredina ili kraj 7.mj, vidjet cemo tocno valjda nakon pregleda, pa spadamo u ljetne bebe.
Nadam se da cemo se druzit, malo si skratit vrijeme i pomoci jedna drugoj..
Sada me zanima, posto sam trudnica prvi put, koje cu sve pretrage i preglede morati obavljati odmah tj u ranije stadiju trudnoce? Citala sam o tome, al bolje je cuti iz iskustva..
Cestitam svima na T, a onima koje iscekuju, zelim srecu
Sortiraj odgovore
Najstariji