Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tamara..
    30. Srpanj 2017. 02:39

Ja zelim dati matične stanice ali bi htjela da isplusira bebi pupčana a ne mogu oboje...  Tako da sam dosla do odluke da cu im reci ako bude moguće da uzmu matične stanice osim u slučaju da mi se dijete rodi malaksalo itd...  Inače sam za to ali kada je u pitanje moje dijete sam sebična ...  Vidjeti ce mo sto ce biti...  Anja mislim da ne ces imati problema ako zatražis da pupčana isplusira mislim da su dosta dobri sto se tice toga svega,  makar sam takav osjećaj stekla na tečaju 

Tamara..
    30. Srpanj 2017. 02:42

Tena beba ti dobije tim plasiranje jos malo kisika i puno vitamina itd...  Posto je to sve super zdravo u pucanoj vrpci...  Najidealnije je da kada se beba rodi odmah na mamu i kada isplusira pupčana da se prereze...  To ti je u grubo laički rečeno 

• Tena1203
    30. Srpanj 2017. 03:30

Tamara znam da je idealno ako otpulsira ali opet navodno da taj "manjak" koji beba ne dobije ako se daruju maticne stanoce ne predstavlja nikakvu stetnost za bebu, odnosno nece joj se nista dogoditi ako ne dobije sve iz pupkovine a prednosti toga da imas svoje maticne stanice su ogromne,,, ne znam, nisam
    Pametna..

• Anjaaa
    30. Srpanj 2017. 03:48

Tena eto Tamara ti je objasnila :) ako se pupcana prereze odmah beba ostane bez djela krvi i svih maticnih stanica, zeljeza i slicno sto se nalazi u toj krvi. Navodno se moze u nekim slucajevima i darovati\pohranit ostata te krvi, pa im mislim reci ako sta ostane neka slobodno uzmu za zakladu Ana Rukavina. Prvi put sam darovala krv, samo mi je zao sto nisam uspjela saznat jesu li je uspjeli iskoristit

• Tena1203
    30. Srpanj 2017. 03:52

Vidim da nas ima budnih..:) mene zgaravica ubija, morala
    sam popiti sodu bikarbonu.. uzas!

• Anjaaa
    30. Srpanj 2017. 04:37

Također zgaravica.. A mislila sam da se beba spustila jer me nije mucila neko vrijeme

Charmed
    30. Srpanj 2017. 04:50

Zgodna stavka kod darovanja matičnih stanica koja je kod mene prevagnula da ih dam jest ta da nedaj Bože bebi bude nešto, a ako matične stanice nisu iskorištene, mogu se tažiti za njeno liječenje. 

Ja kod moje male nisam primijetila da joj je "manjak" željeza naškodio. 

• credolina
    30. Srpanj 2017. 07:44

Jutro, imam pitanje...nakon sto mi je sinoc ispao cep napokon docekala jutro, odem na wc i sve ok. Nakon cca 40 pogledam u gace a na ulosku dosta iscjetka onako sa sukrvicom. Ne znam dal da idem u bolnicu ili ne...trudovi mi nisu jos krenuli, osjecam da me leđa malo stezu al nista jako

malelu
    30. Srpanj 2017. 07:53

credolina

Jutro, imam pitanje…nakon sto mi je sinoc ispao cep napokon docekala jutro, odem na wc i sve ok. Nakon cca 40 pogledam u gace a na ulosku dosta iscjetka onako sa sukrvicom. Ne znam dal da idem u bolnicu ili ne…trudovi mi nisu jos krenuli, osjecam da me leđa malo stezu al nista jako

Credolina, nema žurbe, i samoj mi je tako... Ispadanje sluznog čepa ne mora pokazivati da je porod započeo, može proći i par sati, ali i par dana dok nešto konkretno ne krene... A i sluzni čep može nastaviti ispadati u komadima... Relax i uživajte!!!

Carmen012
    30. Srpanj 2017. 07:55

Meni je počeo ispadati još u srijedu ali nisam imala sukrvicu. Mislim da ti možda ne bi bilo loše otići za svaki slučaj jer su mene odmah pitali je li bilo sukrvice. 
    Mene su jučer navečer boljela leda i stomak i bas sam mislila da cu možda tijekom noći morati u bolnicu, ali na kraju sam prespavala noć sa samo jednim buđenjem, a inače se budim po 100 puta. Stalno imam taj strah da neću znati prepoznati trudove, bila bi najsretnija da mi pukne vodenjak i onda sam sigurna da moram za bolnicu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.