Stanje u Petrovoj http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=984682
Sta se tice sirokog povijanja...ja cu povijat malog odmah, malu nisam pa je ispalo da joj nisu dobri kukovi pa smo na kraju do njezinih 6mj morali je siroko povijat...uglavnom, ovaj put preventive radi cu odmah.
Mene muce te vrućine i ne bi mučila bebicu i sa svim tim slojevima... A imam razne savjete, ne znam sta ce mi pantronazna reci... Anja biti ce neki zamjenski ginekolog... Ako nista traži uputnicu za polikliniku i tamo se na ruci samo ranije jer su im gužve, ako se dobro sjećam ides u Ri roditi.. Ja sam prošla sada bez pregleda i iskreno jako mi je stresno to kada ne znas kako je bebica, jesi li otvoren itd itd... Valentina slažem se sa tobom u potpunosti sto si napisala za sve te stvari koje su danas kao nužne a prije nisu bile moguće, cesto mi to padne na pamet kako su zene prije... A najgore sto mi se cini da su djeca bolezljivija u današnje vrijeme... Jedva cekam da rodim, samo sa vidim da mi je dijete zivo i zdravo... Ja sam danas imala bas los dan, i na kraju sam bila na kupanju sa prijateljicom i preporodila sam se... Bilo me strah dal je pametno, ali puno manje stresa sada osjećam a o boliovima da ne pričam, uz to bebac mi je aktivan a ovih dana jedva da sam ga osjetila...
Sta se tice sirokog povijanja…ja cu povijat malog odmah, malu nisam pa je ispalo da joj nisu dobri kukovi pa smo na kraju do njezinih 6mj morali je siroko povijat…uglavnom, ovaj put preventive radi cu odmah.
Znanstveno dokazano je da široki povoj ne pomaže ničemu jer ne može niti postaviti niti zadržati kukove u idealnom položaju za produbljavanje dubine čašice kuka već to mogu samo abdukcijske gaćice/remenčići... Ako vam netko od ˝stručnih˝ osoba kaže suprotno, nije upoznat s najnovijim spoznajama, tražite drugo mišljenje za dobrobit svog djeteta... Najvažnije je obaviti UZV kukova u optimalnom razdoblju (8 tjedana starosti) i pravovremeno krenuti s terapijom jer će trebati i manje vremena i manje mučenja djeteta...
Kod nas u Rijeci se ide kod ginekologa do termina, pa tek onda u TA. A do tad mozda i rodim.. Bas su zakomplicirali sve, pogotovo s tim narucivanjem..
Ma sto se tice plana poroda meni je samo bitno da puste pupkovinu da otpulsira, a ne znam hoce li me slusat ako nije napismeno.. A glupo mi je pisat ga samo radi toga..
Ja ne namjeravam siroko povijat, a i bit cemo u platnenim pelenama pa to ne ide skupa jer su one sire same po sebi
Meni maloprije ispao sluzni cep….
Rekla sam ja da cemo mi skupa ;)
Anjaaa zasto ti je bitno da odpulsira do kraja? Hoce li netko od vas davati maticne stanice?
Malelu ne znam sta bi ti rekla...za svaki slucaj cu ja stavit barem 1 tetru eto da mi dusa bude na mistu kako bismo mi rekli...
Credolina znaci krenulo je :-) javljaj nam se :-)
Ja ne znam sta mi je...svakih pola sata moram ic piskit...idem lec..mislim da zivci rade svoje ahahahhaha
Sortiraj odgovore
Najstariji