Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • gala_28
    07. Srpanj 2017. 11:22

Lilith, imam glupo pitanje, imaš li inače šire kukove i zdjelicu ili uže? 
    Ja to uopće ne osjetim, čak ni sad pred kraj trudnoće. Moja mama je potpuno drugačije građe, ona je imala usku zdjelicu i isto je osjećala te bolove valjda zbog širenja.
    Meni je jedna baba kad sam imala oko 20 god rekla da imam bokove za rađanje. Sad tek mi je jasno što je mislila, a tad sam popizdila. 
    Jedino što osjetim zadnjih dana je dok hodam većinom neki čudan osjećaj "dolje", kao da se ginekološki nešto događa, traje par sekundi i onda prođe. U utorak mi je pregled pa ću vidjeti što se točno događa u tim predjelima. 
    Nadam se da sve barem relativno dobro podnosite vrućine. 
    Trebamo pregurati idućih tjedan dana.
    Počela sam objašnjavati frendicama koje misle u neko dogledno vrijeme raditi na bebi da ipak obrate pozornost na godišnja doba i mjesece, kad već planiraju...trenutno mi se čini da je najbolje napraviti bebu ljeti na odmoru, pa da stigne na proljeće. Ovo geganje po vrućinama je dobra škola.

• credolina
    07. Srpanj 2017. 11:31

donna83

Ovo je ludost!! Došla sam u 8.10, nisam još obavila ni ctg ni pregled!!! Aaaaaa

Koja bolnica?

donna83
    07. Srpanj 2017. 11:34

Petrova, TA. Još sam uvijek bez pomaka.

LilithMordant
    07. Srpanj 2017. 11:36

Gala-28 Ja sam ti visoka 177 cm i imam usku zdjelicu jer je i moja mala i sestra imaju pa zato mislim da mi se sigurno širi i priprema, recimo sestra kada je rodila prije 7g nije imala u trudnoći takve bolove uopće i na kraju je rodila na carski nakon ne znam koliko sati muke jer je mali krenuo van a njoj se nije uopće širila zdjelica  Tako da bolje da me boli znači da se širi hehe :) Iako sam ja puno višlja od sestre i mame na tatinu sam stranu... a i prije trudnoće sam bila u treningu jer se inače bavim cijeli život sportom pa recimo nisam imala do sada niti jedan grč u nogama niti nemirne noge, čak sam i vježbala do 6 mj trudnoće ali eto onda je krenulo ovo sa kukovima i preponama...

Ja sam jedino imala osjećaj kad sam hodala kako se beba spuštala kao da nosim kuglu za kuglanje među nogama  Ali sad sam se navikla već :) 

"A baby fills a place in you heart that you never knew was empty!" 💕

manuela
    07. Srpanj 2017. 12:03

ja isto nikakve bolove ne osjecan niti san osjetila niti jednu bh kontrakciju, sad me pripalo to Sa tvojom sestrom 😭 inace san visoka 174 I mrsavica san a Nisan se nesto Ni udebljala Ni sad u trudnoci, mislin da ce to tesko ic iz mene haha, Jos prva beba, Ajme ajme 😄

mrva2017
    07. Srpanj 2017. 12:05

Donna, javi kad zavrsis.
    Ja otvorena 1 prst, ctg uredan... mali je spavao cijelo vrijeme pa su mi tresli trbuh.
    U utorak idem opet.

LilithMordant
    07. Srpanj 2017. 12:08

manuela

ja isto nikakve bolove ne osjecan niti san osjetila niti jednu bh kontrakciju, sad me pripalo to Sa tvojom sestrom 😭 inace san visoka 174 I mrsavica san a Nisan se nesto Ni udebljala Ni sad u trudnoci, mislin da ce to teskoic iz mene haha, Jos prva beba, Ajme ajme 😄

Ma nemora bit uopce svako tijelo je individualno, nisam se ni ja zdebljala previse dobila sam 13kg do sad i bas mi je dr jucer rekao da je to savrseno, da sam visoka i da nije velika bebe (to je valjda zakljucio po pogledu na trbuh koji je uzak a ide naprijed jer ne znam koliko mi malena ima jer nisam dugo radila ultrazvuk) i da ce to biti super porod. A sestra moja je recimo totalno druge grade od mene, niza je dosta i ima bokove pa eto na kraju se nije sirila a mama je ista takva pa je rodila nas obje u ono vrijeme bez da su je rezali i ista. Frendica je rodila 16.05, visoka je 154 i imala je 42 kg prije trudnoce a na kraju 55kg i rodila decka od 3080 g bez problema sa samo dva vanjska sava... Tako da mislim da je to stvarno individualno od tijela do tijela :)

manuela
    07. Srpanj 2017. 12:18

LilithMordant

manuela

ja isto nikakve bolove ne osjecan niti san osjetila niti jednu bh kontrakciju, sad me pripalo to Sa tvojom sestrom 😭 inace san visoka 174 I mrsavica san a Nisan se nesto Ni udebljala Ni sad u trudnoci, mislin da ce to teskoic iz mene haha, Jos prva beba, Ajme ajme 😄

Ma nemora bit uopce svako tijelo je individualno, nisam se ni ja zdebljala previse dobila sam 13kg do sad i bas mi je dr jucer rekao da je to savrseno, da sam visoka i da nije velika bebe (to je valjda zakljucio po pogledu na trbuh koji je uzak a ide naprijed jer ne znam koliko mi malena ima jer nisam dugo radila ultrazvuk) i da ce to biti super porod. A sestra moja je recimo totalno druge grade od mene, niza je dosta i ima bokove pa eto na kraju se nije sirila a mama je ista takva pa je rodila nas obje u ono vrijeme bez da su je rezali i ista. Frendica je rodila 16.05, visoka je 154 i imala je 42 kg prije trudnoce a na kraju 55kg i rodila decka od 3080 g bez problema sa samo dva vanjska sava… Tako da mislim da je to stvarno individualno od tijela do tijela :)

sad je odma lakse ☺ I moj trbuh ide vise prema vani u spic nego sa strane, a gin nece da nagadja tezinu Jer kaze da nikad to nije 100% tocno I nece da kaze nistaa u sta nije siguran, tako da ce tezina ocito bit iznenadjenje 😄

LilithMordant
    07. Srpanj 2017. 12:28

Manuela eto vidis nema razloga za strah :) Ja uvijek gledam na to da vjerujem svome tijelu hehe :) ja sma zadnje na ultrazvuku bila preije mjesec dana ili nesto vise i imala ja 2604g a ginicka je rekla ako ce imati oko 3200g za porod da je to super pa eto sutra idem u bolnicu na pregled pa cemo mozda i saznati sta a mozda nas i ostave jer je termi u nedjelju a mozda i dodemo doma :) 

donna83
    07. Srpanj 2017. 12:36

Evo sad sam gotova. Od 8. 
    Otvorena 3 cm. Ctg uredan ali trudova nema. Kaže dokt da će biti brzo. Nova kontrola u ponedjeljak.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI