Bebusko čestitaaamm :)
ValentinA mozda te beba udarila, ova moja divljakuša to stalno radi i bas me to jako zaboli. Ja se divim vama koje ste pred porod kako izdržavate, ja imam još mjesec dana i koma sam. Danas sam jedva otišla do pekare i nazad, malo po kuci prošetala i sad me već strasno boli i pritišće dole. Većinu vremena provodim u krevetu :(
Kod nas su ovih dana Đakovačku vezovi, a ja ne mogu ništa. Kako živim u centru grada čujem koncerte, lunapark, nastupe, a ja ne mogu mrdnuti iz sobe :( osjećam se kao u zatvoru
Joj Carmen jedva izdrzavamo bar ja… Meni je kad sam usla u zadnji mjesec postalo najteze, bolovi u kukovima, preoponama, tromost, umor, tezina, mozak i tijelo mi se pozdravili sa zajednickim korostenjem jos i ova vrucina… I sad eto jos na preglede svaka dva dana jer malena je odlucila kampirati u meni… Isto sam vecinu doma i odmaram.
Ja se nadam da će moja izaći na vrijeme, bolnica mi je udaljena 45 km i stvarno mi se ne da toliko putovati svaka 2 dana
Carmen iskreno se nadam da zbog udaljenosti neces prenjet i da neces imati tih muka :) meni je blizu bolnica ali nekako bez obzira na to ne bi htjela prenjet...
"A baby fills a place in you heart that you never knew was empty!" 💕
Mrva kako si? Vidimo se sutra u TA? Ponesi nešto za pojest ako beba spava, zbog ctga…
Cure terminuše, sutra nam je ciljani 7.7.2017., ajmoooo! 😄
donna83 i mrva2017, gdje ste? Ja upravo na redu za pregled, nadam se da ste vi već sve obavile... Ako ste još u TA, vidimo se!!!
Bebusko cestitam :)
Summerchild vidim odlično spavamo kao i ostatak ekipe
Ja sam se isto nocas budila nekoliko puta,ali nisam palila TV,trudila se spavat koliko god mogu, i donekle se i naspavala.Sad lipo pijem kavicu i gustam na terasi.
Sa vrucinom je krenulo i nespavanje..od pol 4 do nekih pol 6 sam "brojala ovcice".
Ne sjecam se da sam procitala da si prije pisala da si rodila, pa jel si rodila prije termina ili je ovaj u tablici krivkojoj si bolnici rodila i kako je proslo.Oprosti ako si vec pisala i cestitam, kako se zove beba 😀
Pisala sam, puno je toga lako nešto promakne, termin je dobar. Rodila sam u Sisku, 36+1 hitan carski zbog visokog tlaka, preeklampsija. Bila sam u bolnici od 1.6., tlak je stalno ludovao nikako ga nisu mogli spustiti u normalu. Na dan D navečer otišao je preko 200 u jednom trenutku i to je bilo to. Doma smo išle nakon 2 tjedna, prvo je moj tlak bio problem jer se unormalio tek nakon 4,5 dana. Beba je Neva, rođena sa 2250g, ali je u bolnici pala na težini ispod 2200g pa smo drugi tjedan ganjali težinu za izlazak. Sa njenom težinom se još uvijek borimo, jako je uspavana i ne da se sama ne budi kad je gladna, nego ju niti ne mogu probuditi za jelo tako da sporo napreduje.
Mene isto ocekuje manja beba pa da te pitam nesto. Meni je sa 36+3 procjenita na 2090g pa me zanima sta bih mogla ocekivati po njezinu rodjenju iz prve ruke.
Pinkice, moja je u trenutku rođenja bila u granicama normale za tu dob, nije bila u inkubatoru niti je imala neki poseban tretman od ostalih beba, No kasnije je izgubila dio, a onda nije dobivala koliko bi trebalo jer je uspavana, a i slaba pa nije vukla dovoljno. To je kod dojenja problem, nikad ne znaš koliko su pojeli. A meni je bilo logično ako spava sita je, da nije plakala bi. Sada znam da to nije pravilo, može spavati i gladna ako je previše umorna. U rodilištu je bila nekoliko dana na nadohrani, no kada ima je prvi put odbila bočicu zaključili su da joj više ne treba iako jedan dan bila na vaganju bila u plusu, a drugi već padala. I tako smo upale u začarani krug iz kojeg se sad pokušavamo izvući. Tako da ako se odmah rodi sa manjom težinom vjerujem da će joj odmah u rodilištu dati nadohranu. Ali ako ti se rodi sa ok težinom i počne gubiti ili ti kažu da napredak nije dovoljan, traži da ju važu prije i poslije podoja i tako ćeš vidjeti koliko zaista pojede, pa bi dr trebali reći koliko po obroku mora pojesti za svoju dob. Mi smo za to morali biti 24h u dnevnoj bolnici tjedan dana nakon izlaska iz rodilišta. Sada se izdajam i to kombiniram sa dohranom ovisno koliko imam za koji obrok, to je naputak pedijatrice nakon promatranja u dnevnoj bolnici.
Ovo je ludost!! Došla sam u 8.10, nisam još obavila ni ctg ni pregled!!! Aaaaaa
Uf, Lilith i Anja, utješile ste me. :)
Prenijela sam dečku da je to normalno, tako da oboje skuliramo ako i kad se ponovi. On je bio na visini zadatka i skuliran, samo je rekao "ali nije ti puknuo vodenjak", a ja njemu "a mi nismo na filmu, rijetko tako počinje". :D
Gala_28 dobro ih je imati jer se tijelo priprema za porod, i tezinu bebe koja sad fino dobiva i to je super ;) Ja recimo krepavam od bolova u kukovima i preponama i svako malo mi kao sijevne kroz rodnicu i bas zna bit onako ostra neugodna bol... Evo danas sam se digla i bole me koljena ja svoju trudnocu od samoga pocetka nisam niti osjetila sve dok nisam usla u zadnji mjesec haha
"A baby fills a place in you heart that you never knew was empty!" 💕
Lilith, imam glupo pitanje, imaš li inače šire kukove i zdjelicu ili uže?
Ja to uopće ne osjetim, čak ni sad pred kraj trudnoće. Moja mama je potpuno drugačije građe, ona je imala usku zdjelicu i isto je osjećala te bolove valjda zbog širenja.
Meni je jedna baba kad sam imala oko 20 god rekla da imam bokove za rađanje. Sad tek mi je jasno što je mislila, a tad sam popizdila.
Jedino što osjetim zadnjih dana je dok hodam većinom neki čudan osjećaj "dolje", kao da se ginekološki nešto događa, traje par sekundi i onda prođe. U utorak mi je pregled pa ću vidjeti što se točno događa u tim predjelima.
Nadam se da sve barem relativno dobro podnosite vrućine.
Trebamo pregurati idućih tjedan dana.
Počela sam objašnjavati frendicama koje misle u neko dogledno vrijeme raditi na bebi da ipak obrate pozornost na godišnja doba i mjesece, kad već planiraju...trenutno mi se čini da je najbolje napraviti bebu ljeti na odmoru, pa da stigne na proljeće. Ovo geganje po vrućinama je dobra škola.
Sortiraj odgovore
Najstariji