Hej! Evo me ovdje da čestitam svim novim mamicama! Stižem čitati ali ne stižem baš za komp pisati, a sa mobitela mi je teško.
Vezano za poticanje poroda. Sjećam se jedne ženske u bolnici, ta je stalno šetala, radila čučnjeve, sto čuda ne bi li se konačno porodila i ništa nije pomagalo. To definitivno ti mali šefovi u trbuhu određuju. Kad pomislim i da je meni sve vrijeme prijetio prijevremeni porod a onda rodila 6 dana poslije termina...kad je gospodična odlučila.
Joj, Mary, baš si se napatila. Ja sam nakon 3 sata bila otvorena 4-5 prsta i onda su mi iz nekog razloga dali drip. Pa kao kad krenu trudovi će mi dati epiduralnu (koju nisam htjela) ili nešto protiv bolova. 3 truda i krenuo izgon. Malome se baš žurilo!
Ajde, nenana, nek je krenulo! Sretno i javljaj novosti!
Nemam pojma, meni su drugačije rekli. Kao da je sve ok s bebom i da se čekaju malo jači pravi trudovi jer ako sam skroz zatvorena je upitno da li će drip djelovati. Ja ne samo da sam bila zatvorena nego mi ni cerviks nije još bio skračen. Prije sam isto mislila da je to hitno stanje, a oni su mi rekli da nije i da je sve ok. U hitnoj je bila neka žena kad sam došla i rekla mi je da je ona rodila tri dana nakon što joj je pukao vodenjak!
Plodna voda se navoodno obnavlja 36h nakon puknuca vodenjaka...ma jooooj to svatko tumaci drugacije...nek samo sve prodje dobro i nema vece srece...menibpukao dan prije poroda da nisam ni znala...dok sam piskila lagano mi curila...dosla u 8h i rodila u 18h, nisu radili nikakvu paniku zbog vode...meni je beba pobrala infekciju jer sam bila skroz otvorena i beba je dugo bila u por.kanalu a nitko me nije dosao porodit jer je bila guzva
Sortiraj odgovore
Najstariji