Jutro cure ☕️
Sanjarka danas cu preuzeti lh i hcg trakice, samo sam 3 hcg narucila tako piskim vjerovatno 11dpo, eventualno ako lh budu obecavajuce 10dpo 🤞🤞
Kaca zao mi je zbog negativnog testa, super sto muz ide na spermiogram, mozda to razrijesi pitanje dugog pokusavanja i sa odgovarajucim tretmanom uskoro bude ➕
Neko je pitao za metformin, to je bas dobar lijek, kako za diabetes i kod PCOS, tako ima i brojna protektivna dejstva na srce, bubrege… samo na pocetku uvijek imaj sa sobom nalo cokolade da brzo podignes secer u krvi ako ga previse obori
Ovo za obarenje secera u krvi vazi narocito ako ga koristis u kombinaciji sa nekim drugim lijekom, npr. sioforom, ako pijes samo metformin nema razloga za brigu👍
👩🏻🦰 39, 🧔🏻36
Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
Kariogrami: uredni
Trudimo se od 2.2018.
6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
02/2022 💔 12GN
1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️
Matea dobro si skuzila, trakice za ovulaciju budu pozitivne najcesce u slucaju trudnoce. Na 10,11,12 dpo pokazu pik 🤗
Matea dobro si skuzila, trakice za ovulaciju budu pozitivne najcesce u slucaju trudnoce. Na 10,11,12 dpo pokazu pik 🤗
U jeb... hahahah. Sad mi žao što ih prije nisam naručila da ih testiram 😂 nema veze, brzo će subota. 🥳🤞
30.03.2015. - 👫
22.06.2019. - 👰🤵
👩 - 29 M
👦 - 36 G
💔 vanmaternična 08/2019 (7+6TT)
🫖 - vrkuta/marulja
💊 - Folna, Vitamin C, Zinc, peruanska maca
Jutro cure ☕️
Sanjarka danas cu preuzeti lh i hcg trakice, samo sam 3 hcg narucila tako piskim vjerovatno 11dpo, eventualno ako lh budu obecavajuce 10dpo 🤞🤞
Kaca zao mi je zbog negativnog testa, super sto muz ide na spermiogram, mozda to razrijesi pitanje dugog pokusavanja i sa odgovarajucim tretmanom uskoro bude ➕
Neko je pitao za metformin, to je bas dobar lijek, kako za diabetes i kod PCOS, tako ima i brojna protektivna dejstva na srce, bubrege… samo na pocetku uvijek imaj sa sobom nalo cokolade da brzo podignes secer u krvi ako ga previse obori
Onda i ti s curama u subotu? 😁🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Vjerovatno 🤣🤣🤣
👩🏻🦰 39, 🧔🏻36
Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
Kariogrami: uredni
Trudimo se od 2.2018.
6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
02/2022 💔 12GN
1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️
U jeb… hahahah. Sad mi žao što ih prije nisam naručila da ih testiram 😂 nema veze, brzo će subota. 🥳🤞
I da Zoe, žao mi je, ali srećom svaki mjesec imamo novu priliku što je neporcijenjivo! 🥰
30.03.2015. - 👫
22.06.2019. - 👰🤵
👩 - 29 M
👦 - 36 G
💔 vanmaternična 08/2019 (7+6TT)
🫖 - vrkuta/marulja
💊 - Folna, Vitamin C, Zinc, peruanska maca
Matea hcg pokaze cak prije trudnocu nego lh, ali ga nema smisla piskit prije 9dpo, 10dpo.. tako da se lh trakice nastave iza ovulacije radi ovisnosti o piskenju😂 shvatit ces vec o cem ti pricam.😅😅
Doci ce i moje vrijeme🙏🏻🙏🏻
Zoe zao mi je :( sad lijepo sve rijesis dok nema dragog i docekas ga napeta ko puskica hehe. Gdje planiras vadit spolne hormone? Posto imas vremena, mozes cak trazit uputnicu da ne moras placat i to. tako sam ja planirala...
Martina a i mislim si ja da se moja jajna stanica pravi neosvojiva al dosta bi bilo ahaha.... sve si mislim da mi duphaston vise odmaze nego pomaze heheh...
____
Bas razmisljam jel da zovem danas i trazim uputnicu za hormone pa obavim to sad dok mi traje menga ili da cekam sljedeci tjedan pregled kod privatnika pa vidim sta ce mi on reci..... Neki savjet?
🦄30g 🐴29g
Prvi ➕ 09/18 ... spontani u 10 tt zbog hematoma.
Drugi ➕ 03/21 .... 🙏
Pregledi :
-4+0tj- preventivno Duph. i uputnice za lab
-6+5tj po uzvu... kuca 💙... Bebica 0.75cm... termin 12.12.21
-28.4. pregled kod privatnika - sve uredno
⚕️Duphaston, folna, propolis+imuno🍯, Mg
Zoe zao mi je :( sad lijepo sve rijesis dok nema dragog i docekas ga napeta ko puskica hehe. Gdje planiras vadit spolne hormone? Posto imas vremena, mozes cak trazit uputnicu da ne moras placat i to. tako sam ja planirala…
Martina a i mislim si ja da se moja jajna stanica pravi neosvojiva al dosta bi bilo ahaha…. sve si mislim da mi duphaston vise odmaze nego pomaze heheh…
____
Bas razmisljam jel da zovem danas i trazim uputnicu za hormone pa obavim to sad dok mi traje menga ili da cekam sljedeci tjedan pregled kod privatnika pa vidim sta ce mi on reci….. Neki savjet?
A sto se hormona tice,ako mislis vaditi moras izmedu 3-5 DC izvadit,a progesteron 21DC tako da ako si to mislis zovi da ti da uputnicu pa rijesi to ovih dana odmah 🤞🏻 Samo ne znam kakva je situacija obzirom na koronu jel se treba narucivati ili samo dodes
Joja necu ici privatno posto imam vremena sad, rekla mi je ginekologica da ce mi dati uputnicu pa cu ici u KB Merkur. 😊
Ovaj mjesec odmor od trakica i svega, pa cu iduci mjesec otici u posjet muzu, tako da cemo morat propustit samo ovaj mjesec, to je okej🙈
A kad krenemo ponovo naoruzat cu se FRER-ovima i radim test na 8 dpo🤣 da si skratim patnju i nestrpljenje na pola
Joja necu ici privatno posto imam vremena sad, rekla mi je ginekologica da ce mi dati uputnicu pa cu ici u KB Merkur. 😊
Ovaj mjesec odmor od trakica i svega, pa cu iduci mjesec otici u posjet muzu, tako da cemo morat propustit samo ovaj mjesec, to je okej🙈
A kad krenemo ponovo naoruzat cu se FRER-ovima i radim test na 8 dpo🤣 da si skratim patnju i nestrpljenje na pola
😅
Jedva cekamo 🥳🥳🥳
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Sortiraj odgovore
Najstariji