Kontrakcije maternice u trudnoci

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Gold👑
    28. Kolovoz 2014. 14:29

pa da,mislim zašto testeri služe nego za testiranje a ne da skupljaju prašinu u ladici dok im rok ne istekne ...

pčelica9
    28. Kolovoz 2014. 15:20

hahahhahgahahahahahahah 

Dea23
    28. Kolovoz 2014. 15:27

Ponekad na desnoj strani trbuha osjetim blagu bol, tupu i kao da mi je "težina" na toj strani. U 20. sam tjednu. Jel moguće da je to beba više desno? 

lily13
    01. Studeni 2014. 19:14

Drage trudnice, ovo mi je druga trudnoća i kontrakcije su mi počele oko 14-15tt! 
    Sada sam 29 tjedana trudna, pijem magnezij, normabel i cordipin retard te vaginalno koristim utrogestan! 
    Strogo sam mirovala 10 tjedana, dobila sam dozvolu da mogu malo prošetat ali najbolje i najmirnije se osjećam dok mirujem i većinom ležim! 
    Ima dana kada ih dnevno imam 10-15 a nekad ih toliko znam imati kroz koji sat! 
    Prva trudnoća mi je bila blažena, a u ovoj sam dobila PTSP koliko god se trudim mislit pozitivno! 
    Ima li još koja trudnica sa sličnim iskustvom?

Marlameri
    02. Studeni 2014. 08:43

U drugoj trudnoći sam negdje od 5 mjeseca trudnoće imala kontrakcije. Trbuh mi je znao biti tvrd kao kamen. Uz to sam bila i otvorena i pila sam prepare. A za kontrakcije sam pila šumeće tablete magnezija i obavezno sam morala leći jer su onda bolovi i kontrakcije bile manje. Nisam posebno mirovala i radila sam do kraja. Rodila sam 4 dana prije termina tako da je kod mene sve prošlo dobro. Nadam se da će ova trudnoća proći bez toga.

lily13
    02. Studeni 2014. 08:50

Marlameri

U drugoj trudnoći sam negdje od 5 mjeseca trudnoće imala kontrakcije. Trbuh mi je znao biti tvrd kao kamen. Uz to sam bila i otvorena i pila sam prepare. A za kontrakcije sam pila šumeće tablete magnezija i obavezno sam morala leći jer su onda bolovi i kontrakcije bile manje. Nisam posebno mirovala i radila sam do kraja. Rodila sam 4 dana prije termina tako da je kod mene sve prošlo dobro. Nadam se da će ova trudnoća proći bez toga.

Meni se u prvoj trudnoći nisu ni javljale, a u ovoj mi stvarno zadaju brige, samo da izdržimo još 6-7 tjedana pa ću početi trčati od sreće! :) 
    Više nema prepar tablete, jedino tokoliza u infuziji, tako da pijem cordipin uz mg i normabel! 
    Misli pozitivno i uživaj u trudnoći, želim ti od  školsku trudnoću bez ikakvih tegoba!

nina1232
    07. Prosinac 2014. 12:33

Bok cure! Citam ovu temu i vidim da te kontrakcije i bolovi nisu bas bezazleni. Mi smo u 22 tj.,od pocetka sam bila na duphastonu i mirujem zbog blagih krvarenja i prethodne trudnoce koja je zavrsila spontanim u 8 tj. Sretna sam sto moja curka lijepo napreduje i zivahna je i eto presli smo vec pola. Malo sam u brizi jer sad vec 3  tjedna imam stalni neke bolove slicni kao taman pred menstruaciju i u toku dana ponekad 5- 10 kontrakcija. Privatno kad sam bila na 4d uzv dr. mi je napravio i cervikometriju, cerviks mi je skracen na 32 mm i ima blagi v oblik. Moj dr. u bolnici kaze da nije panika i da on ne vjeruje u cervikometriju vec u onu staru metodu pregleda prstom. Nemam komentara na to..sto reci osim valjda znaju. Dali je netko imao slicnu situaciju? Neki savijet i iskustvo dobro bi mi doslo

lily13
    07. Prosinac 2014. 14:43

Eej Nina123, meni ti je cervik od 18tt skraćen i uloživa sam za vrh prsta, sada sam 34tt! Ja ti strogo mirujem jer imam učestale kontrakcije uz svu terapiju šta uzimam, tako da nije baš za zezati se... Bila sam dva puta u bolnici na tokolizi i primila za sazrijevanje bebinih pluća, sada sam nekako u sigurnim tjednima pa se psihički bolje osjećam iako jedva čekam napuniti 36tt, nadam se da ćemo izdržati do tada! 
    Šta ti je ginekolog savjetovao? I je li uzimaš nešto, mg, normabel?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani