...pokušaj što više mirovati, nemoj se saginjati i sjediti jer se tada vrši najveći pritisak na cerviks pa se skraćuje...
misli pozitivno i sve će biti u redu!
Bok Lily! Hvala ti na brzom odgovoru. Znaci sve si to prosla...drago mi je da ste vec u sigurnim tjednima i da ste dobro. Meni se to nekako cini sad miljama daleko tek 22 tj.! Meni ti je privatnu ginekolog uocio cervikometrijom da se cerviks skracuje i da je blagog v oblika. I rekla sam mu za te bolove i kontrakcije pa je rekao da i dalje mirujem i naravno da se javim svom bolnickom ljecniku koji mi vodi trudnocu (s obzirom da je od pocetka rizicna vode me u petrovoj). I tak ja to kazem svom bolnickom dr. i on meni kaze da ne vjeruje u cervikometriju, da nije panika. Dugo mu se vec zalim na bolove no on meni sam kaze pa mora malo i bolit. Ja sam uplasena jer sam prethodnu trudnocu imala spontani i tesko sam to sve prihvatila i sad stvarno cuvam ovo malo zlato ko oko u glavi . Za sad mi nitko nije dao nikakvu terapiju niti konkretna uputstva, jer kao nije jos panika, no ja bi voljela sprijecit da dode do panike i frke kako je god moguce. Dosta mirujem s tim da i sjedim i prosetam dnevno 10 min polako... nisam znala da to nesmijem niti su mi rekli. Po potrebi si popim normabel od 2 mg kad osjetim cesce kontrakcije ili bolove. Dali taj normabel moze smetat bebici? Reci mi kakvi su tvoji bolovi bili da si skuzila da nesto ne stima...neznam tocno na sto bi trebala reagirati da odem na prijevremeni pregled ili na hitnu?
Ja imam te ,,kontrakcije,, od negdje 13-14. tjedna... Ali samo odjednom mi se stvrdne trbuh, tada je bio ko mala lopta taj dio di se stvrdne ali nisam to smatrala problemom. Na svim pregledima sam normalno zatvorena i i dalje imam ta grčenja trbuha koja su nekad neugodna i iskreno ne znam jesu to kontrakcije ili se beba okreće... S obzirom da nemam s čim usporediti taj pritisak...
Bitno da je sve ok...
Hvala ti Lily na detaljima i savijetima... sad vidim kroz tvoj primjer da treba to shvatit ozbiljno sad na vrijeme prije nego se ne daj Boze zakomplicira. Sljedit cu tvoje savjete. Nadam se da cu strozim mirovanjem uspjet dogurati u sigurne tjedne bez hospitalizacije i tokolize. Kako bude bude glavno da je moja mrvica dobro sve cemo mi izdrzat A bas kako ti kazes sve je u Bozjim rukama!
Bok curke!
Evo mene da se malo javim.sad smo u 23tt.
Curka je super, lijepo raste i jako je aktivna .
Bila sam na kontroli i cerviks se nije dodatno skracivao hvala Bogu .
Kontrakcije i bolove kao pred menstruaciju imam stalno pomalo. No nocas su bile jace i ceste, uopce nisam spavala, bas sam se prestrasila, pa sam odmah jutros otisla u Petrovu bolnicu... nisam otvorena i kazu za sada mirovanje, magnezij i normabel, nadam se da ce to pomagati. Ako bi bile opet ucestalije doci k njima odmah,a kontrola za tjedan dana. E sad ja vise neznam koliko je to ucestalije, koliko ih treba biti da opet dolazim na hitnu.
Lily, Loreen kako ste vi, kakvo je kod vas stanje?
Sortiraj odgovore
Najstariji