Kontrakcije maternice u trudnoci

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nina1232
    16. Prosinac 2014. 19:17

Oooo pa super Lily dosao vam je napokon taj dalekodosezni sigurni period..vjerujem da ti je super sad . Sad malo gustaj zasluzila si ! Bas mi je drago da ste to sve izgurali !
    Mene su ti samo pregledali vaginalno, kontrola urina, tlak, popipali trbuh i provjerili bebici otkucaje. Pise mi na nalazu pod dijagnoza "lazni trudovi prije 37 tjedna" pa mi je malo bilo cudno da nisu jos nesto napravili. I dali su mi samo mg i normabel. Meni su nocas non stop bile kontrakcije sigurno po 5 u sat vremena. Danas sam ih imala manje, do sad sam ih oko 10 zbrojala, s tim da sam popila normabel od 2 mg ujutro i drugi oko 18. A valjda znaju kaj rade. Utrogestani su navodno protiv krvarenja i daju se do negdje 16 tt jer poslje posteljica sama ko tvornica proizvodi progresteron...ja sam pila duphaston od pocetka do 18 tt rekli su mi da dalje nema potrebe ni smisla A za cordipin cu bas malo prosurfat pa cu pitat dr. na kontroli.
    Hvala ti na tips and tricks 

Marlameri
    30. Prosinac 2014. 09:07

Evo da se i ja priključim raspravi. Sad sam u 19 tjednu i počele su mi kontrakcije. Imam iskustva s njima iz prošle trudnoće kad sam se dosta rano počela otvarati i isto sam imala kontrakcije, a pila sam samo magnezij i radila do kraja i rodila 4 dana prije termina i porod je trajao 9 sati iako sam već prije bila otvorena. Sad sam isto počela piti šumeće tablete magnezija i čekam sljedeći pregled da vidim šta će doktor reći. Najčešće imam kontrakcije dok se saginjem ili sjedim kad pritisnem trbuh.

nina1232
    30. Prosinac 2014. 13:43

Bok Marlameri!
    I tebe muce te kontrakcije... hvala Bogu imas iskustva pa vec znas kak to ide pa te vjerovatno ne zabrinjavaju toliko. Meni se ovih dana malo cesce kontrakcije javljaju bezobzira sto mirujem i zna me boliti onako ko pred menstruaciju trbuh i kriza..reci jel tako I tebi bilo? Sad smo u 25 tt. Neznam vise sta je normalno a sto ne .

Marlameri
    31. Prosinac 2014. 08:58

Draga nina123 iako imam iskustva s njima nije mi svejedno jer znam da sam se u prošloj trudnoći od njih prerano počela otvarati. Kad me uhvate kontrakcije trbuh mi je doslovno tvrd ko kamen. Ne boli me kao pravi trudovi i u leđima i jajnicima već samo trbuh, odnosno maternica. Onda moram legnuti i ispružiti noge i nakon nekog vremena popusti. Magnezij mi pomaže. Meni su se kontrakcije pojačavale u prošloj trudnoći kako sam bila bliže terminu. Zadnjih mjesec dana prije poroda sam čak 2 puta išla u bolnicu jer sam mislila da su trudovi- a ono su bili samo lažni. Kontrakcije mi se najčešće pojavljuju dok sam puno na nogama ili pritišćem trbuh, ali nekad se pojave i kad se beba čudno namjesti. Mislim da ću se vjerovatno i ovaj put početi ranije otvarati kao i u prve dvije trudnoće, ali na kraju sam i otvorena i bez posebnog mirovanja došla do termina. Mislim da to ništa nije zabrinjavajuće dok nema krvarenja. A bolovi su meni dio trudnoće pa se pokušavam ne živcirati zbog njih previše. Ali svejedno reci svom doktoru za njih jer neke žene dobiju terapiju.

nina1232
    06. Siječanj 2015. 10:54

Bok Marlameri! 
    Sve najbolje u Novoj godini! Hvala ti na odgovoru. Kako si? Bas su nezgodne te kontrakcije, nemozes da se ne zabrines,bar dok ne dodes u sigurne tjedne. Evo mi smo sad u 26 tt i dosta ih cesto imam, malo se smire kad skroz mirujem. A ja sam prvorotkinja i nis neznam pa mozda nekad i pusem na hladno od straha i neznanja. A doktoru sam rekla I bila I nahitnoj cak i nista rekli su mi mirovanje magnezij I normabel po potrebi.Njima je smijesna nasa zabrinutost kad se oni svaceg nagledaju. Moj ginekolog je meni rekao da bude on 100 kg laksi kad se ja porodim ( jer svaki put ga nekaj pitam ) !

Marlameri
    06. Siječanj 2015. 12:00

Draga Nina 123 i tebi želim sve najbolje u ovoj 2015. i da nam porodi prođu super i bebice budu zdrave i sve u redu. Evo danas me od jutra više steže nego inače, a aktivna sam kao i inače- pospremanje kuće i kuhanje doručka, ali očito mi to neke dane teže pada. U četvrtak idem na UZV pa ću reći doktoru da su počele kontrakcije pa ću vidjeti šta će mi on reći. Jer u zadnjoj trudnoći imala sam drugog doktora koji mi je samo rekao da pijem magnezij i jednom kad sam završila u bolnici dali su mi normabel. Ali nisam se baš dobro osjećala od njega pa ga ne želim više piti. A doktori se svega nagledaju pa im vjerovatno naši problemi djeluju beznačajni. Nijedna osim mene od mojih prijateljica nije imala problema sa kontrakcijama pa me ni ne razumiju i jedino se mogu jadat sama sebi i tu na forumu i mužu ponekad. Ali stalno imam neke tegobe pa ga neću stalno s tim davit. I one se pojavljuju ponekad i dok ležim tako da mi ni mirovanje ne bi puno pomoglo. Trudim se ne paničariti previše zbog njih i pomirila sam se s tim da su one za mene normalan dio trudnoće. A šta drugo i mogu? Ako se budem previše živcirala samo ću bit pod stresom. Tako probaj i ti i ako imaš još kakvih pitanja slobodno pitaj. Ja se javim poslije pregleda u četvrtak kad vidim šta će mi ovaj doktor reći za kontrakcije.

• Loreen
    12. Siječanj 2015. 07:00

Hvala Bori na iskustvu! Ja mislim da i ja imam kontrakcije.. Prvo nisam htila paničarit ali mislim da ih uzrokuje bebač koji se toliko okreće i vrti da se ne mogu namjestit i trbuh mi mijenja oblik često i postane luđački tvrd. Pogotovo je izraženo noću. Pa odspavam sat-dva i onda opet. U 31. tjednu sam. I evo već me boli nekih 6-7 sati. Dignem se prošećem popijem vode ali ne pomaže mi baš. I imam oštre bolove u rodnici. Kao da me netko nožem probada ali oni zbilja nisu česti. Danas idem na pregled. Nadam se da se ne može ništa zakomplicirat toliko i da se neću počet otvarat... Inače ne pijem ništa, čak sam i vitamine prestala na mjesec dana jer mi djeluju umjetno.... i pojačala domaće naranče, ciklu i domaće sireve. Pitat ću doktora danas za magnezij...

Marlameri
    19. Veljača 2015. 08:20

Evo me ponovo na ovoj temi. Kao što sam već pisala imam kontrakcije već od 19. tjedna a sad sam u 26. ali zadnja tri dana su grozne i pojavljuju se češće nego inače. Jučer nisam ni na posao išla zbog bolova. Pa me malo panika hvata da se nisam počela otvarati i da se ne bi nešto zakompliciralo. A još je jako rano za bebu. Mislim da bi trebala prestat raditi, a kod doktora sam naručena tek 11.3. ne znam ni sama da li da paničarim i odmah zovem doktora da me pregleda ili da se strpim i čekam pregled? Šta bi vi na mom mjestu? Svi viču na mene da prestanem radit a ja stalno imam još nešto što moram završit na poslu. Ali ovo u zadnja tri dana me gadno uplašilo i sad i sama razmišljam da je možda najpametnije mirovat kod kuće.

Gricko3
    19. Veljača 2015. 09:02

bilo bi ti pametnije ostavit posao i mislit na bebicu iman i ja kontrakcije od 17.tjedana bile su uzasno bolne al sad hvala bogu ne boli al mi se stomak stvrdne i bas bude neugodno

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.