Klomifen

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nona1

Broj poruka: 130

Prijavi adminu

Dobro jutro, cure!
    Jučer sam bila na folikulometriji..i nažalost, od ovog ciklusa ništa  Nije bilo reakcije na klomifen. Prošli ciklus, imala sam folikule na desnom. Lijevi jajnik mi je policističan, desni je ok..I zato mislim da je izostala reakcija, jer je ovaj mj trebao lijevi jajnik odraditi svoje. Dr mje je rekla da od  20.dc uzmem dabroston 10 dana, da ne bi morala dugo čekati idući ciklus. Onda u idući idem sa 2 tablete, od 5 do 9 dc..i 7.dc na folikulometriju, da možemo pratit razvoj..da mi ne bi bila prevelika doza lijeka. Malo sam o svemu razgovarala s doktoricom..Jest mi teško palo..i jednostavno, nisam mogla zadržati suze, al' i bolje izbaciti iz sebe..Jutros sam već bolje, novi dan..nove pobjede  Rekla mi je da sam ovaj ciklus klomifena podnijela dobro, bez ikakvih problema, zato što nije ništa ni napravio..Prošli ciklus me pomalo bolila glava, bila nervozna, plačljiva...ma nikakva. Al' mislim da je to sve individualno..
    I bila sam rekla da bi od jutros mogla počet mjeriti bazalnu...al' jednostavno nisam imala volje, treba mi malo da mi se sve posloži u glavi..

• Nona1

Prijavi adminu

Crnokosa autoimuni tireoiditis je hashimoto..a hipotireoza je zasebno. I kod meje je takva dijagnoza, hipotireoza - hashimoto. Hashimoto je puno zeznutiji, nego sama hipotireoza. Kakva su ti antitijela? Da li su ti dr predlagali izmjenu ishrane ili nešto tako?
    Da, to ne mora biti problem, ako se dovede u red, al' isto tako zna biti podmuklo...na puno toga utječe, a da i ne budemo svjesni..nažalost. I da, za tsh je bolje da je ispod 2,5..2 i niže je idealno.

Veja

Broj poruka: 545

Prijavi adminu

Ajooj Nona, pa kako uvijek nešto zezne, baš mi je žao ja sam isto na 2 tablete od 2-5 dc, danas ih počinjem piti s Božjom pomoći a što se tiče duphastona, meni je doktorica uvijek davala da pijem 10 dana al od 16 dc, taman je to do 26 dc i uglavnom mi M stigne za dan - dva kad ih prestanem piti.
    Kad sam pila klomifen zadnji put ja sam samo jajnike osjećala, jedan dan lijevi, drugi dan desni i to je prilično dugo trajalo, od ostalih simptoma nisam ništa imala.

Crnokosa

Broj poruka: 113

Prijavi adminu

Nona1

Crnokosa autoimuni tireoiditis je hashimoto..a hipotireoza je zasebno. I kod meje je takva dijagnoza, hipotireoza - hashimoto. Hashimoto je puno zeznutiji, nego sama hipotireoza. Kakva su ti antitijela? Da li su ti dr predlagali izmjenu ishrane ili nešto tako?
    Da, to ne mora biti problem, ako se dovede u red, al' isto tako zna biti podmuklo…na puno toga utječe, a da i ne budemo svjesni..nažalost. I da, za tsh je bolje da je ispod 2,5..2 i niže je idealno.

Antitijela su mi >1300,rekli su mi da je to autoimuna bolest i da se ne može izliječiti,nisu spominjali nikakvu promjenu u prehrani! Čak su mi i nakon par vadjenja hormona rekli nešto u smislu da više ne moram vaditi anti tpo jer se on neće promijeniti,da im ne trošim bezveze novce za obradu analize...šta već! Nemoj mi reći da se to može promijeniti prehranom,to mi nitko nije ni spomenuo???? A što se tiče hipotireoze,ne znam zašto mi je takva dijagnoza,na osnovu čega,jer kao što sam rekla hormoni su mi  u redu,čak i taj tsh je bio u granici normale,ali radi planirane trudnoće sam dobila euthyrox da ga držim ispod 2!Znam da može izazvati dosta problema i uspoređujuć sve što mogu naći loše kod sebe mogu povezati sa štitnjačom,ali dokle god nije ništa strašno trudim se ne zamarati...M mi je rekao da previše čitam po netu i zamaram se! A istina je da sam ja tako malo paničar,a i on kaže da sam pesimist iako ja za sebe volim misliti da sam samo realna! Uglavnom hoću ti reći da se ne brinem puno oko toga,jer može biti i gore! Mama mi je imala rak dojke,a onda tek shvatiš neke stvari i šta je bitno! Da nije bilo te njene bolesti,ja vjerovatno još uvijek ne bih znala da imam problema sa štitnjačom! Sorry na dugom postu

• Nona1

Prijavi adminu

Vecka sretno! Naka bude dobrih rezultata...da nas obraduješ plusićem! 
    Meni je dr dala dabroston od 20.dc da mi se ne bi ciklus previše oduljio, ako čekala da dođe sam, prirodno. Mislim, mogu i koji dan ranije uzeti, al' uglavnom da ne čekam dulje preko 20dc.
    I ja sam prošli ciklus osjećala jajnike naizmjenice, a ovaj samo malo neko probadanje u lijevom. Ima na njemu malih folikula, al' nema vodećeg. Pa nadam se da će idući ciklus biti sreće..al' isto tako..bojim se i nadati previše, ne želim se ponovo razočarati. Dr mi je rekla s klomifenom idemo do N.godine..Ako do tada ne bude ništa, onda mi predlaže u Split na pregled, kod dr. Poljaka. Pa ovisno o njegovu mišljenu, možda raditi dijagnostičku laparaskopiju..ili što bude..
    Dixi, Suada..kako ste vas dvije?

• Nona1

Prijavi adminu

Crnokosa žao mi je zbog tvoje mame, nadam se da je sad dobro! A to želim i tebi...da si dobro!
    Meni su rekli da su mi problemi sa štitnjačom nasljeđeni genetski..od 4 tetke, 3 imaju problema sa štitnjačom..a mama i tata ok. Prvo mi je otkriven PCOS, u biti, jedan jajnik je ok, drugi policističan..pa tek onda štitnjača nakon nekoliko god. Možda ne bih ni tad znala, da mi tetka nije rekla da tražim uputnicu za provjeru štitnjače. Počeo me na čistu miru boliti zglob u kažiprstu..i eto, preko toga sam došla i do nalaza za štitnjaču. Ne doživljavam ni ja to kao sad nešto strašno, jer s tim se može potpuno normalno živjeti, ako se paziš..
    A tako većina dr kaže za antitijela da je dovoljno jednom, samo za dokazivanje dijagnoze. Ja sam vadila i antiTPO i anti Tg; antiTPO su mi 300, a antiTG oko 30. Ja sam na početku išla kod spec. nuklearne medicine, a sad kod endokrinologa...i sad mi je puno bolje.
    Moja endica kaže da antitijela trebamo raditi 2puta godišnje, a uvz jednom godišnje, osim ako nema nekih problema pa treba češće. I endokrinolozi su detaljniji i sveubuhvatniji. Traže više nalaza, posebno ako ima problema sa trudnoćom. Jer, hashimoto oslabljuje imunitet..često loši nalazi željeza, manjak minerala i vitamina..također,treba paziti na kilažu, trigliceride, šećer..Sve je to povezano..Ne želim te strašiti..i mislila sam se da li uopće da pišem..Ali ipak sam se odlučila, jer i meni tek kad su drugi rekli za te stvari...ja sam puno bolje. Jer, nisu mi svi ti nalazi bili ok, počelo se javljati dosta tegoba, a ja nisam znala da je zbog štitnjače. Iako, nalazi su mi bili u okviru granica...i po pojedinim doktorima, trebala sam se osjećati kao avion...a ja bila grozno.
    Što se tiče snižavanja antitijela..to još nije znanstveno dokazano, al' kod dosta ljudi ima pozitivnih rezultata..Potraži na internetu o LCHF i Paleo prehrani. Kažu da selen utječe na snižavanje antitijela..a ima ga dosta u brazilskim oraščićima (dnevno se ne smije pojesti više od 2, jer su jako masni). Izbacivanje glutena, šećera, konzervi iz prehrane..isto tako pozitivno utječe...i dosta kretanja. Ja sad isto planiram mijenjati način prehrane pa vidjet ćemo kroz neko vrijeme..Rodica mi je već duži vremenski period na tom načinu prehrane i kaže da se super osjeća, a pokazalo se i na nalazima  pa vrijedi pokušati..
    Ako ti čime pomognem, ja presretna  Ako će te uznemiriti, ostavi po strani

Veja

Broj poruka: 545

Prijavi adminu

Nona, hvalaa, iskreno se nadam Što se tiče razočaranja, više ne znam šta bi rekla, oduljilo se jest, ali nekako imam osjećaj da će bit,  kad tad, pa onda stoječki podnesem kad M stigne i čekam da što prije prođe i da idem u nove pobjede.
    Meni je isto doktorica rekla da još pokušamo sa klomifenom 2 ciklusa, ako ne bude ništa da će me slati u Split, nije rekla kod kojeg doktora, al ja sam i bez nje mislila u Split otić dr. Poljaku, poslije ove još 2 stimulacije klomifena, da vidim šta on ima za reči.

• Nona1

Prijavi adminu

Vecka

Nona, hvalaa, iskreno se nadam Što se tiče razočaranja, više ne znam šta bi rekla, oduljilo se jest, ali nekako imam osjećaj da će bit,  kad tad, pa onda stoječki podnesem kad M stigne i čekam da što prije prođe i da idem u nove pobjede.
    Meni je isto doktorica rekla da još pokušamo sa klomifenom 2 ciklusa, ako ne bude ništa da će me slati u Split, nije rekla kod kojeg doktora, al ja sam i bez nje mislila u Split otić dr. Poljaku, poslije ove još 2 stimulacije klomifena, da vidim šta on ima za reči.

Nadam se da ti ipak neće biti potreban odlazak u Split! Već da će već ovaj ciklus biti sretan! 
    Znaš li možda koja je cijena pregleda kod dr Poljaka? Ja sam već odradila dosta pretraga, tako da bi valjda trebalo mišljenje, savjet dr Poljaka. Moja ginekologica ne bi htjela da gubim previše vremena, ako ne uspije sa klomifenom.
     Ja sam bila u 4.mj, vadila nalaz u Analizi..Kod nas se taj nalaz nigdje ne radi, već mi dr rekla Split ili Sarajevo. Radila sam 17-OH progesteron..Nalaz je bio ok..A endokrinologica mi predložila taj nalaz, da provjerimo nadbubrežnu žlijezdu, da u njoj nije uzrok PCOS-a.
    Što si ti radila od pretraga? Je li ti provjeravana inzulinska rezistencija zbog pcos-a?

• sudy

Broj poruka: 85

Prijavi adminu

Nona1

Vecka sretno! Naka bude dobrih rezultata…da nas obraduješ plusićem! 
    Meni je dr dala dabroston od 20.dc da mi se ne bi ciklus previše oduljio, ako čekala da dođe sam, prirodno. Mislim, mogu i koji dan ranije uzeti, al' uglavnom da ne čekam dulje preko 20dc.
    I ja sam prošli ciklus osjećala jajnike naizmjenice, a ovaj samo malo neko probadanje u lijevom. Ima na njemu malih folikula, al' nema vodećeg. Pa nadam se da će idući ciklus biti sreće..al' isto tako..bojim se i nadati previše, ne želim se ponovo razočarati. Dr mi je rekla s klomifenom idemo do N.godine..Ako do tada ne bude ništa, onda mi predlaže u Split na pregled, kod dr. Poljaka. Pa ovisno o njegovu mišljenu, možda raditi dijagnostičku laparaskopiju..ili što bude..
    Dixi, Suada..kako ste vas dvije?

Nona pozz Evo i mene ovaj mjesec nisam koristila nista hajd da se opustim da ne mislim i opet nista treba doci menza osjetim to.Sledeci mjesec razmisljam da kupim ovulacijske testove i da opet pocnem piti klomifen pa sta bog da.Pokusat cu i to.Da li je neko radijo propuhivanje jajovoda?

• sudy

Broj poruka: 85

Prijavi adminu

Vecka

Hvala Nona1, nadam se da hoće
    A nisam ga ovaj ciklus pila, nego prošli i tad mi je ciklus  trajao 35 dana, O mi bila 24 dc, doktorica mi je tada rekla da sam super odreagirala i da mi je endometrij dosta zadebljan za razliku od prije, što je isto super. Na folikulometriju ja nisam nikako išla, jer mi je doktorica u drugom gradu(kod privatnice sam) nego sam pratila ovulaciju sa lh trakicama. Ovaj ciklus idem i folikulometriju, tako da točno znam događanja i na čemu sam.
    Cure, koji vam je ovo ciklus pokušavanja? Meni 17

I ja cu tako pokusat sa lh trakicama da pratim ovulaciju sa klomifenom da i to pokusam od kojeg dana si pila?

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.