Kilaža u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jelena88
    08. Lipanj 2019. 00:09

Lavica27

Jelena88

Pozdrav svima!
    U 22+2 sam tt i do sada sam dobila 9 kg. Nosim blizance, dvojajcane. Curke su nam na putu 😊Ginekolog mi je rekao kako trebam pripaziti na kilazu. Dakle, smatra da sam dobila puno kila.
    Inace, hranim se zdravo i pijem puno vode. Jedem fakat raznoliko i vjezbam max 5x tjedno (hodanje, pilates i cak dizem lagane utege za ruke).
    Zatrudnila sam sa 48kg.
    Kakva su vasa iskustva po pitanju debljanja u blizanackoj trudnoci?
    Unaprijed hvala na feedbacku. ☺

Joj jelena ti ginici nekad baš znaju mlatit bezveze… u tim tjednima sam ja s jednim djetetom bila na +5,do kraja sam dobila još 4. Znači taman da dobiješ duplo do kraja s blizanackom trudnoćom mislim da nije alarm nikakav…

I meni je palo na pamet da baš mlati i pretjeruje.
    Jasno mi je da doktori odluče zauzeti malo jači stav jer otkud oni znaju prehrambene navike od svih pacijentica. Vjerojatno razmišljaju na način kako je bolje malo poplašiti trudnice kako bi se skulirale i ok. Ali ovaj mi je baš održao konferenciju cijelu o debljini. Drama je nastupila kad je rekao da mogu doć do +30😁 Ja sam ga gledala kao da je pao s Marsa. Show.😂

monko
    12. Lipanj 2019. 09:57

Mene brine što s 10 tjedana već imam +2, s tim da mučnine imam, ali bez povraćanja i funkcioniraju na način da mi je užasno muka i slabo dok nešto ne pojedem i tako svaka cca 3 sata. Jel ima netko iskustva s tim? :(

Bruna 6.1.2020. <3
    curka br 2: 3.1.2024. <3

m-mama
    12. Lipanj 2019. 19:53

Onda jedi samo, ne bini za kilograme osim ako natuces 25 u 30 tjednu. Ja znam osjetiti mucnicnu ujutro kad sam jako gladna, cim stavim nesto u zube mi je bolje. 
    Ja sam sve skinula godinu dana nakon poroda jer ne stignem pojesti u miru i izgubim tek kad moram jednom rukom jesti a drugom drzati malca da ne padne.  Sretnoo

monko
    12. Lipanj 2019. 21:25

Hvala na odgovoru 
    Ne brinu me kilice generalno, ali udajem se krajem 7.mjeseca pa me strah da će mi trebati vjenčanica duple veličine, ako ovako nastavim 

Bruna 6.1.2020. <3
    curka br 2: 3.1.2024. <3

• irma123
    13. Lipanj 2019. 15:28

Bok curke, ja sam 26tj i za sad sam na +3. Pocela sam dobivat prije neka dva mj malo manje mozda

marinaaaa
    13. Lipanj 2019. 16:58

<3!

Hvala na odgovoru
    Ne brinu me kilice generalno, ali udajem se krajem 7.mjeseca pa me strah da će mi trebati vjenčanica duple veličine, ako ovako nastavim

Zato sam ja svoju kupila mjesec dana prije svatova, za svaki slučaj..ali u 5 mjeseci sam se udebljala oko 3-4 kile tako da se nije ni primjetilo u svatovima :) 

PatyDi
    13. Lipanj 2019. 18:56

Ah kile 😅 Ja sam evo 25tt i vec na plus 7 🙈

Lavica27
    14. Lipanj 2019. 14:52

Ne znam na kog se referiras "samo jedi",naravno da trudnoća nije pretrpavanje i cinjenica je da sve sto pretrpas će ti ostati iza poroda. Ali upozoravati da netko pazi a realan prirast je u pitanju e to mi nema smisla. Imam prijateljicu koja je stapicak ali u sve 4 trudnoce je dobivala po 20kila,jela je kao i inače i jednostavno tako je dobivala. Svako tijelo je drukčije,ne osudjuj nikoga. Ako si i prezderavaju,sebi to rade a ne tebi.druga prijateljica mi je bila trudna prošle godine u ovo vrijeme, to kolko je ona vode zadrzavala ne bi poželjela neprijatelju, nisi znao gdje joj je glezanj. Netko se voli uređivati i sminkati,nevezano ga trudnoću,a netko ne.

kika28
    14. Lipanj 2019. 15:12

U mom slučaju je tako da sam ja otprije "jaka", em imam i visinu od 180 što nije isto malo pa odmah izgledam i veće od prosjeka. Tu su i problemi sa štitnjačom i pcos prije nego sam ostala trudna. Probala sam i bezglutensku prehranu 2 mjeseca, znači gluten nisam ni primirisala u bilo kojem obliku, a nisam ni smršavila jednu deku. I eto hvala Bogu i svima ostalima ostala ja trudna, uspjeli mi nakon skoro godinu dana. Sada smo u 34 tt, dobila sam svega 4 kile, nisam na dijeti, ogtt, savršen, pijem terapiju za štitnjaču obavezno, ne prežderavam se, ali kada imam potrebu nešto pojesti pojedem. Ne sviđaju mi se komentari osoba kada vide jaku (debelu) osobu, iako ljudi imaju različita viđenja tko je debeo, a tko je samo malo jači, da li znaju što je ta osoba prošla u životu, zdravstveni problemi, još više ako je trudnica, ako je bucka da li to znači da je svojih 20-30 kg viška donijela u trudnoću zbog tko zna čega ili je dobila u trudnoći ili joj se skuplja voda,  ma 100 razloga. Zašto osuđivati. Treba prvo poći od sebe. Stvar je u tome da jednog dana budemo dobre majke svojoj djeci i da ih učimo pravim stvarima. Nismo tu da se osuđujemo već da pomognemo jedna drugoj ukoliko možemo. A ne samo da će se pomoći trudnici sa frizurom koja je dobila samo trbuh, već i onoj koja ima svezanu kosu posred glave jer joj sve već ide na živce a kamoli da joj još kosa plazi po vratu, otečenih nogu i bez šminke. Eto toliko od mene, morala sam 😊💖

PatyDi
    14. Lipanj 2019. 15:31

Ja se slažem sa svim ovdje komentarima - naravno da nije normalno jesti za dvoje i da treba paziti, mislim i meni je ljepše kad nemam puno kila, ali znam kako je imati još više jer se oduvijek borim s time. Najviše sam imala 85 i sad sa ovih 73 se već osjećam ko kit te ne mogu zamisliti kako sam funkcionirala prije 5-6 god...isto sam dosta visoka pa se ne vidi to toliko i svih 7 kila što sam do sad dobila su u trbuhu, svjesna sam toga da ako više dobijem više ću morati skidati, ali s druge strane isto se ne opterećujem toliko ako mi se nešto jede, pojest ću si, dok sam prije trudnoće, a nastavit ću i kad rodim malo više toga se odricati...i naravno da ne treba osuđivati druge jer svaka od nas ima svoju životnu priču...ja se osobno potrudim radi sebe, da sebi bolje izgledam kad idem negdje malo se srediti, ali ima dana, pogotovo po ovim vrućinama, kad odem do dućana s masnom kosom bez šminke i šta sad, nek me gledaju i osuđuju ako im je baš do toga...Sva sreća pa je i kod mene sve okej sa šećerom i tlakom, kao i sa bebom, ne otičem za sad i ja zadovoljna

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI