Kilaža u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PatyDi
    13. Lipanj 2019. 18:56

Ah kile 😅 Ja sam evo 25tt i vec na plus 7 🙈

Lavica27
    14. Lipanj 2019. 14:52

Ne znam na kog se referiras "samo jedi",naravno da trudnoća nije pretrpavanje i cinjenica je da sve sto pretrpas će ti ostati iza poroda. Ali upozoravati da netko pazi a realan prirast je u pitanju e to mi nema smisla. Imam prijateljicu koja je stapicak ali u sve 4 trudnoce je dobivala po 20kila,jela je kao i inače i jednostavno tako je dobivala. Svako tijelo je drukčije,ne osudjuj nikoga. Ako si i prezderavaju,sebi to rade a ne tebi.druga prijateljica mi je bila trudna prošle godine u ovo vrijeme, to kolko je ona vode zadrzavala ne bi poželjela neprijatelju, nisi znao gdje joj je glezanj. Netko se voli uređivati i sminkati,nevezano ga trudnoću,a netko ne.

kika28
    14. Lipanj 2019. 15:12

U mom slučaju je tako da sam ja otprije "jaka", em imam i visinu od 180 što nije isto malo pa odmah izgledam i veće od prosjeka. Tu su i problemi sa štitnjačom i pcos prije nego sam ostala trudna. Probala sam i bezglutensku prehranu 2 mjeseca, znači gluten nisam ni primirisala u bilo kojem obliku, a nisam ni smršavila jednu deku. I eto hvala Bogu i svima ostalima ostala ja trudna, uspjeli mi nakon skoro godinu dana. Sada smo u 34 tt, dobila sam svega 4 kile, nisam na dijeti, ogtt, savršen, pijem terapiju za štitnjaču obavezno, ne prežderavam se, ali kada imam potrebu nešto pojesti pojedem. Ne sviđaju mi se komentari osoba kada vide jaku (debelu) osobu, iako ljudi imaju različita viđenja tko je debeo, a tko je samo malo jači, da li znaju što je ta osoba prošla u životu, zdravstveni problemi, još više ako je trudnica, ako je bucka da li to znači da je svojih 20-30 kg viška donijela u trudnoću zbog tko zna čega ili je dobila u trudnoći ili joj se skuplja voda,  ma 100 razloga. Zašto osuđivati. Treba prvo poći od sebe. Stvar je u tome da jednog dana budemo dobre majke svojoj djeci i da ih učimo pravim stvarima. Nismo tu da se osuđujemo već da pomognemo jedna drugoj ukoliko možemo. A ne samo da će se pomoći trudnici sa frizurom koja je dobila samo trbuh, već i onoj koja ima svezanu kosu posred glave jer joj sve već ide na živce a kamoli da joj još kosa plazi po vratu, otečenih nogu i bez šminke. Eto toliko od mene, morala sam 😊💖

PatyDi
    14. Lipanj 2019. 15:31

Ja se slažem sa svim ovdje komentarima - naravno da nije normalno jesti za dvoje i da treba paziti, mislim i meni je ljepše kad nemam puno kila, ali znam kako je imati još više jer se oduvijek borim s time. Najviše sam imala 85 i sad sa ovih 73 se već osjećam ko kit te ne mogu zamisliti kako sam funkcionirala prije 5-6 god...isto sam dosta visoka pa se ne vidi to toliko i svih 7 kila što sam do sad dobila su u trbuhu, svjesna sam toga da ako više dobijem više ću morati skidati, ali s druge strane isto se ne opterećujem toliko ako mi se nešto jede, pojest ću si, dok sam prije trudnoće, a nastavit ću i kad rodim malo više toga se odricati...i naravno da ne treba osuđivati druge jer svaka od nas ima svoju životnu priču...ja se osobno potrudim radi sebe, da sebi bolje izgledam kad idem negdje malo se srediti, ali ima dana, pogotovo po ovim vrućinama, kad odem do dućana s masnom kosom bez šminke i šta sad, nek me gledaju i osuđuju ako im je baš do toga...Sva sreća pa je i kod mene sve okej sa šećerom i tlakom, kao i sa bebom, ne otičem za sad i ja zadovoljna

• Majcica
    25. Lipanj 2019. 09:48

Pozdrav curke. U 26 sam tjednu, 6 I pol do 7 kg dobila. Variram pol kile zadnjih tjedan dana. Mislim da to nije strašno. Jedem normalno, konstantno u pokretu. Ovo mi je treće dijete. Imam dva sina, dolazi i treći 😊. Prva trudnoća 14 kg, druga 12,a za treću bumo vidjeli 😁. Poslije obje trudnoće u roku par dana sve kile su nestale. 

PatyDi
    25. Lipanj 2019. 11:47

Nego, ja u zadnja 2 tj nisam dobila nis kila, a do tad je islo po pola kg na tjedan, tako da sam u 3 mj dobila 6 kg, a 1 je iz prvog tromjesecja bila...idem tek iduci tj na kontrolu, ali smatram kako nije to nis lose jelda? Mozda jedem manje radi tih vrucina, ali jedem koliko mi treba...

• Majcica
    25. Lipanj 2019. 12:06

Nist ne brini. Jedan mjesec dobis više, jedan manje. Samo da nam bebaci budu dobro, sve ostalo bumo lako. 

• inna7
    08. Kolovoz 2019. 19:43

proljetnica

Moram priznati da sam šokirana izgledom zena koje susrećem u trudničkoj ambulanti-20 kg viska, nenašminkane, masna kosa u repu…. Zar trudnoca znaci automatsko prežderavanje i nebriga o sebi, a tek kad čujem ne brini za kile, samo jedi kao sto netko napisa u prethodnim postovima, užas. Uzrok velikog broja slučajeva postporođajne depresije je izgled zasto onda ne pripaziti?! A da ne govorim o komplikacijama za mamu i bebu tijekom porođaja zbog viska kg.

slazem se !! ❗

• Kengurica
    08. Kolovoz 2019. 22:42

Evo ja ne kuzim ovaj komentar proljetnice. Prvo ne znamo da li je ta zena i prije bila pretila, tko kaze da se zapustila u trudnoci?! Slazem se da treba paziti na prirast radi zdravlja trudnoce i djeteta te poroda, ali ne vidim razlog osudjivati zene koje se ne vole uredjivati. Meni osobno su najljepse zene umjereno uredjene i sama njegujem taj stil, nemam problema s kilazom, volim imati maskaru i rumenilo, al bas me briga da li neka trudnica u ambulanti to ne voli. Njena stvar.

Julie
    08. Kolovoz 2019. 23:04

proljetnica

Moram priznati da sam šokirana izgledom zena koje susrećem u trudničkoj ambulanti-20 kg viska, nenašminkane, masna kosa u repu…. Zar trudnoca znaci automatsko prežderavanje i nebriga o sebi, a tek kad čujem ne brini za kile, samo jedi kao sto netko napisa u prethodnim postovima, užas. Uzrok velikog broja slučajeva postporođajne depresije je izgled zasto onda ne pripaziti?! A da ne govorim o komplikacijama za mamu i bebu tijekom porođaja zbog viska kg.

Ja moram priznati da sam šokirana tvojim ne ukusom, uostalom ja sam u trudničkoj od početka i nisam vidjela ni jednu takvu kakvu opisuješ. Vidjela sam da vrijeđaš i na ljetnim jednu od djevojaka tj njezinog supruga jer on ne zna kuhat...... ma strava si sto da ti kažem 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.