Kilaža u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    12. Rujan 2018. 10:57

Sandrica30

Drage buduće mame..pozdravljam evo po prvi put..

Trebam vašu pomoć i savjete jer ludim lagano..Znači..moja prva trudnoća, 23 tj i 10kg u plusu.. Jučer sam bila na pregledu i rečeno mi je da napravim testiranje na šećerišlo je sve do 15 tjedna po 1kg i onda sad zadnja 2mjeseca dana 8kg dobijem..( 3kg + 5kg ovaj zadnji mjesec) Grozno se osjećam i bojim se da će to nastavit rast tim tempom i da se neću moć kretat do kraja trudnoće. Inače sam visoka i ima me tako da nisam mršavica ni prije bila.. Bebica je super i odlično se razvija..ima 700g već i lipo se udobno smjestila na mom mjehuru pa se šetamo na wc u prosjeku 2 puta u satu
    Najgore od svega je moje vjenčanje koje je za 15 dana i bojim se da neću stat ni u svoju ni u nijednu drugu vjenčanicu

Zanimaju me Vaša iskustva i savjeti.. puno hvala

Ja sam se u obje trudnoce najvise debljala u drugom tromjesjecju, zadnjih 7-8 tjedana u prvoj trudnoci nisam dobila nista, u drugoj jesam nesto al vidjelo se da sam puna vode i da je u tome stvar. Ako ti je ogtt uredan  i ne stave te na dijetu probaj sama malo uravnotezit prehranu, papat malo zdravije varijante i ako nemas ogranicenja po pitanju kretnje iskoristi jos lijepo vrijeme za setnje i boravak u prirodi.
    Nismo svi isti, meni osobno je suludo da se na kilazu zene od 150 cm i 180 cm gleda isto, al eto dokori su tu da nas pospotaju ako misle da trebaju. Probaj cim "cisce" jest, izbaci rafiniranu hranu, sve sto je jako drugacije od prirodnog oblika namirnice, industrijske preradjevine, jako zasladjene stvari i slicno.
    Al u svemu nemoj zaboravit ponekad se nagradit i uzivat u trudnoci, kile ce otici kad tad. 

• Sandrica30
    12. Rujan 2018. 11:12

Čekamo ogtt a do tad ću definitivno pazit šta papam pa se nadam  da će se malo stabilizirat sve skupa 
    ..e da, zaboravih napomenut da još radim ( 10h ureda za stolicom svaki dan) tako da mi je aktivnost nula bodova, skuplja mi se voda već i užasno sam troma i umaram se prelako.. i željezo moram počet uzimat a da ne govorim da probavu nemam bez pomoći čepića mislim da je to sve skupa pridonijelo ovim kilama..
    Odo na bolovanje za 10ak dana pa se nadam ću moć malo popravit sveukupnu trudničku priču jer mi je ovo sad stanje pravo mučenje..

url=https://lilypie.com]

• svibanjka15
    13. Rujan 2018. 07:17

35tt +8kg

• mery1911
    13. Rujan 2018. 14:17

38 tjedana plus 14kg. A prvi put sam se 23 nadebljala izasla iz bolnice sa samo 7 manje i ti 16kilograma skinila za 6mjeseci dojenjem na ljeto bila na svojih 53kile. Uopce se ne nerviram s tim,jer za razliku od prvoga puta ja sam sada puna vode a i da nisam dojenje i setnja i sve ce otici.😊

• Majchi511
    13. Rujan 2018. 14:33

34tt +4kg nadamo se u ovih jos 6 tj da nećemo preći 10 kg,prva trudnoća 

Ana89
    17. Listopad 2018. 09:43

Pozdrav! Mene muči ovo dobivanje kilaže. 165 cm visoka i počela sa 54,5 kg trudnoću.
    Od početka sam na mirovanju zbog rizika( naravno, nastojim se minimalno do srednje kretati) sad na 33+4 sam na +15. Ne hranim se junakom, slatkišima ni slanim, imam neki plan prehrane već 2 mj jer su rekli da zbog OGTT- a malo pripazim- kojeg sam prilagodila sebi jer ne smatram da sa 1800 kalorija mogu nahraniti i sebe i bebu ( 7,5 nakon 120min, a 8,5 ref vrijednost).
    Ostane mi još cca 6 tjedana. Kako da uspori uspori to dobijanje kilaže uz mirovanje...  😞😞😞 Inače se osjećam prilično dobro čak i uz tipične simptome trećeg tromjesečja.

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

• ian1910
    20. Listopad 2018. 06:32

JA sam dobila 16 kila i 7 dana nakon poroda skinula 11

• Andreić
    25. Ožujak 2019. 03:27

Ja sam u 30+2tj i udebljala sam se samo 5kg od pocetka trudnoće. Ginekolog mi je preporucivao tablete za apetit ja nisam zeljela, jer sam prije trudnoce 3 mjeseca vjezbala jer sam bila debela. Imam 156cm i imala sam 72kg i bilo mi je tesko to prihvatit, na kraju kad mi je kilaza padla dole bila sam sretna. Zanjela sam s 63kg sada imam 68 i stalno variram sa 68/69kg i super se osjecam. Setam stalno i uvijek sam aktivna, do nedavno gdje sam dobila trudove u 29tj i od tada mi je propisano mirovanje. Evo imam osjecaj od ovog mirovanja da cu se udebljati i ludim zbog dog jer znam sta sam prosla zbog debljine. Ali svakako nam sretno, neka su nam bebice zive i zdrave.
    😊

Danci22
    26. Ožujak 2019. 07:51

Ja sam 25 tt i dobila sam 9 kila ☺️

Danci23

PatyDi
    26. Ožujak 2019. 09:36

Ja sam 14 tt i do sada sam dobila 1 kg, što je predobro s obzirom da sam sklona debljanju i oduvijek se borim s kilama, no uz reguliranu prehranu (tu i tamo koja glupost heh) i tjelovježbu, nadam se da ću do kraja trudnoće ostati ispod 80 kg - sada sam na 67kg :) (u najdebljem periodu prije 5 god sam imala 85kg). 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.