Ja sam malo u strahu. U 16 sam tjednu i dobila sam 5,5 kg. Nikako ne mogu utaziti apetit. Mislim da mi je to malo i od vitamina koje pijem. Ali budimo realni i od hrane koju jedem. Prije trudnoce sam za dorucak jela zobene, voce i jogurt, a sada sendvic jer zeludac ne prihvaca nista od prethodno navedenog. Pokusavam sto vise povrca jesti, makar me tijelo uzasno trazi junk food. Bojim se pretjerane kilaze i secera. Nadam se da ce sve biti ok. Svi oko mene mi govore da sam luda sto brinem i da se samp debljam, a ja bas i nisam istog misljenja.
Oprostite na podugackom postu.
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Me+mybaby mozda sad jedes vise pa ces kasnije u trudnoci manje..to je individualno.
I meni je jako fino przeno i peceno pa onda pecem pileca prsa u tavici i tjesim se da to nije bas tako strasno, nije puno masnoca a i pecem na ulju
Probaj piti vise tekucine da ti se zeludac popuni. Ja popijem svako jutro na poslu litru nekog caja,vode il slozenog soka, k tome jos kapucino pa onda vise piskim al ne osjecam tolku prazninu u zelucu i ne zudim tolko za hranom. Mada je kod mene bas u zadnji par dana isto pocelo biti ludo, sve mi je fino i sve tepam u sebe

me+my baby slazem se sa ninche .. to ako se sad ne debljas ne znaci da ces mozda cijelu trudnocu.. oko toga se ne treba pretjerano opterecivati, bitno da je na pregledu sve ok i da se bebica super razvija :) ja recimo ako ujutro popijem cappuccino prije dorucka uopce ne mogu puno jesti, to mlijeko valjda zasiti tako..
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Ja sam u 18-om tjednu i dobila sam 7,5 kg, s tim da sam do 16-og tjedna imala mučnine, ali mi je pomogao samo pun želudac. Na kontroli me sestra malo špotala, dok doktor nije ništa rekao jer mi je tlak od početka normalan, svi nalazi su u redu tako da nema razloga za brigu.Međutim, moja okolina mi govori pripazi tek te sad čeka debljanje pa me to malo slomi kad čujem da su sve trudnice oko mene dobile do 10 kg. Ja se osjećam dobro i mislim da je to najvažnije. Eto, malo sam se požalila :)
Od svih tih kila mene samo strh kakav cu trbuh imati poslije jer mi je to jedino mjesto na kojem se primaju kile!A imala sam i prije par kila viska pa sad strahujem!Ne mislim na onaj trudnicki dio koji se povuce nakon nekog vremena nego ono sta ostane i sta je najteze skinut!Imam skoro pa 32 godine i nisam se nikad debljala do unazad dvije i pol godine!A ne bih htjela biti neka debela baba koja hoda u trenirkama i sirokim majcama!Volim i usko i strukirano i zenstveno....Ali tako me strah tog trbuha da vam ne mogu opisat!Evo vec sam bila guglala-dijeta poslije poroda!Problem je u tome sta u svojoj glavi imam sliku sebe koja sam uvijek bila visoka,mrsava,ravnog trbuha i onda se preko noci pocelo primati na mene!Da vam budem iskrena bas sam sva jadna zbog toga...Nemam kome ni reci kad me nece razumjet-Joj,ma daj,pa rodila si vec dvoje!I onda vidim negdje mrsave mame pa gledam iz prikrajka sa sjetom i nostalgijom na svoj struk-koji sam zadnji put imala prije prve trudnoce😂😂😂😂😂😂
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Mislim da bez obzira na sve, da je najvažnije od svega da smo mi zdrave kao i naše bebice i da one lijepo napreduju. Ostalo nije toliko bitno.

mamika kuzim te potpuno, ja sam isto tako visoka, mrsava i oduvijek sam voljela nositi samo usko, u siroj odjeci se niti ne osjecam ugodno (osim kod kuce u trenerci). I ja sam puno razmisljala o tome sto ako mi ostane trbuh a isto tako kao i ti, ja cim se malo udebljam meni sve ide samo u trbuh i onda mi se vidi preko kajisa :/ sva sreca, moj muz je prije dosta isao u teretanu i ucio o tome tako da ja njega redovito ispitujem " a jelda ces ti meni pomoc da smrsavim poslije poroda?" haha onda me on tjesi da sam ja takve grade da meni nece bas puno ostati ali ne znam.. mene je bas strah..
a to mi je najgore kad cujem od nekoga da kaze nekom tko je malo deblji " a sta bi ti rodila si dvoje, troje" pa? ako sam rodila to znaci da moram izgledat zapusteno? ufff
I ja se slažem s vama. Moj dragi mi isto pomaže pa me upozori kad vidi da jedem previše gluposti. Svjesna sam da bi se neke cure možda i uvrijedile na tako nešto jer smo ipak trudne, ali ja nisam taj tip. Kad čovjek ne pazi i prestane kontrolirati to što jede, zna upasti u obrazac i kile se samo nakupljaju. Kad mi se jede nešto slano, rijetko ću kupiti čips i radije ću pojesti neke štapiće ili kikiriki. Umjesto čokolade pokušavam jesti voće. Gazirana pića pijem vrlo rijetko i to mi isto bude kao desert koji ću si rijetko priuštiti. Svaki dan pokušavam prohodati bar 5 km. Zaista bih se htjela poslije poroda vratiti u formu i mislim da inzistiranje na kretanju i koliko toliko zdravoj prehrani ne utječe samo na moje kile već i na: moje zdravlje, imunitet, zdravu kožu, kosu, nokte, duh, raspoloženje....
Lagertha slazem se definitivno. Jedino sto moram priznat da me ovo zimsko vrijeme bas uspavalo. Odem prosetati prije spavanja jedan krug po kvartu i moram rec da jedva cekam da vani zatopli malo da se mogu onako lagano obuci u patikice za setanje i uzivati u parkovima :)
Pozdrav, nova sam na forumu, trudna sam 27 tjedana i nosim curicu , do sada sam se uzdebljala 4,7kg, iako na meni to izgleda dosta jer sam visoka tj niska 1,55. ahhahah strah me koliko cu još dobiti s obzirom da sam usla u zadnja 3 mjeseca
Pozdrav, nova sam na forumu, trudna sam 27 tjedana i nosim curicu, do sada sam se uzdebljala 4,7kg, iako na meni to izgleda dosta jer sam visoka tj niska 1,55. ahhahah strah me koliko cu još dobiti s obzirom da sam usla u zadnja 3 mjeseca
Bok Marijeta,
ja sam sad 21tj i dobila sam +4,5, a visoka sam 164. Prema mojih 4,5kg za 21tj, tvojih 4,7kg za 27tj je manje. Sumnjam da ti setak jako baš vidi...vjerujem da ti je više to otišlo u trbuh. Meni se samo guza malo popunila, i trbuh je narasao, tako da vjerujem da je i tebi slično. Nemoj se opterećivati. Ah, dobit ćeš još bar 6-7 kg i to je normalno. Nemoj se bojati, te kile odu dolje dok veliš keks, pod uvjetom da se nisi zdebljala ba ono 25-30kg.

Mare M
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji