Kilaža u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    13. Prosinac 2016. 13:24

Oprostite, moram se još nadovezati sama na sebe...i ta ista doktorica koja je Pandici zabranila 95% namirnica, zgražava se šta je smršavila i govori joj da mora više jesti...baš sam se uzrujala zbog ovog!
    Pandice ne slušaj ti tu doktorici, ajme utjerala ti je strah u kosti.

Moj je svekar isto ginekolog (ali ne moj ) i on mi veli da sve jedem što mi paše, samo da bude dobro obrađeno termički. Da je istina sve što tvoja doktorica veli, misliš da bi moj svekar - isto ginekolog - meni to rekao i na taj način doveo svoje unuče u neku opasnost? Nemoj brinuti i papaj zdravo i raznovrsno.

13. Prosinac 2016. 14:26

Čitam sada sve ovo što ste napisale i mogu vam samo zahvaliti jer ste me stvarno utjesile da se ne brine toliko. 
    Svaki put kad bi pojela nešto "krivo" sam imala grižnju savjest. Baš to što je ofnica rekla, ograničila mi je meni na 5 namirnica i ja jednostavno iz dana u dan sam imala sve manje ideja što da jedem. 
    Evo što mogu istaknuti da mi smeta u trudnoći je mljeveno meso. Jednostavno mi nekako teško sjedne i cijeli dan se osjecam lose tako da to jedino izbjegavam svojim izborom. 
    Neke starije žene su mi cak i rekle nemoj ti slušati doktore, jedi sta hoćeš jer žena u trudnoći ne smije ničega biti željna. Al opet sam na sve bila suzdržana. 

Ofnice, pijem od početka trudnoće svaki dan poslije ručka elevit. U početku sam još i pila nekih mjesec dana folnu kiselinu.
    Na srecu ne idem više kod te gin jer sam odselila iz hr ali me toliko uplašila da sam se i dalje držala njenih pravila.
    Ovdje mi je gin na prošlom pregledu izvadila krv i rekla da će testirati da vidim dal sam možda imala kakvu bakteriju od hrane tako da cu to u četvrtak saznati, ako bude sve ok odmah se bacam na sve što mi se jede (u granicama naravno)  :) 

Lagertha ako sam dobro sve izračunala piše da bi u ovom tjednu (danas usla u 18tt) trebala imati +2,5 kg.

Vidjet cu što će vaga reći u četvrtak a ja cu svakako početi ubacivati druge stvari u prehranu. 
    Hvala vam na ohrabrenju :)

Ofnica
    13. Prosinac 2016. 14:38

Hvala Bogu da si otišla od te ekstremistice! Baš ti je usadila strahove da si i van Hrvatske poštivala njezinu nacističku prehrambenu disciplinu, ili bolje rečeno dijetetski teror.
    Sve treba umjereno, drži se ti zdrave prehrane, ali jedi raznovrsno. A smiješ si priuštiti i kolačeke, neki fini desert ili pizzu ako ti paše, naravno sve umjereno. Bože moj, pa niti ja ne pojedem cijelu pizzu već 2 komada.
    Što se tiče bakterije iz hrane to čisto sumnjam da si dobila kad si jadna jela samo tost i kuhana jaja . Sretno s novom ginekologicom, a i nju sigurno možeš pitati za savjete oko prehrane.

Sve mogu u Onome koji me jača <3

13. Prosinac 2016. 15:31

Ha ha ha baš sam se nasmijala. Čak mi je i mama jednom prilikom rekla da će mi dijete od toliko jaja i piletine dobit perje. Ukratko, tragi komična priča. 
    Ovu def mogu pitati sve jer budem na pregledu po sat vremena, žena si baš da truda. Dok sam kod ove bila po 10-15min.

Lalla1212
    13. Siječanj 2017. 11:49

Drage mame. Ja se cijeli vrijeme pitam kad krece to debljanje ( nije da zelim dobit kile). U 8tj.sam se vagala 60kg (moja standardna kilaza), otad je proslo 3tj i dobila sam samo 300g. Normalno sve jedem, nista pretjerano vise nego prije, pa me malo strah dali je sve ok....

13. Siječanj 2017. 13:15

Lalla1212

Drage mame. Ja se cijeli vrijeme pitam kad krece to debljanje ( nije da zelim dobit kile). U 8tj.sam se vagala 60kg (moja standardna kilaza), otad je proslo 3tj i dobila sam samo 300g. Normalno sve jedem, nista pretjerano vise nego prije, pa me malo strah dali je sve ok….

To ti je idealno. Meni je doktor u bolnici u 19 tjednu prigovorio na kile i rekao da sam trebala dobiti do sad dobiti 1-2 kile. U trudnoći je za žene koje su prije poroda imale prosječnu težinu normalno dobiti 8 do 15 kilograma.

13. Siječanj 2017. 14:06

Lalla1212, i mene je mucio isti problem i kazem ti evo nemoj se brinuti uopce. Vise je bitno sto jedes a ne koliko. Ja sam evo u 22 tt i tek sam dobila 2,,5-3kg. Brinulo me to pa sam rekli dr a ona kaze budi sretna sto se ne debljas hehe dok jedes normalno nema brige ;)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI