Ja sam po svom nekom mjerenju dobila 4-5 kila. Nisam 100% sigurna. Prema vagi kod ginekologice sam dobila od 12 do 16 tjedna samo 0,5 kile i na to sam baš ponosna jer njena vaga pokazuje 2-3 kile više nego moja. Baš me zanima kako će dalje rasti kile no nadam se da neću prijeći 80 kila... ali i ako prijeđem... šta sad.
Danas sam 15+4, na pregledu kod ginice će vaga pokazati +2,5 od početka. Krenula s 57,5.
Ja sam 29+2 i dobila sam +11 kg... Dr kaze da smanjim jelo da mi beba ne bi bila prevelika, da sad najvise 2 kg trebam dobit do kraja :S a meni apetitttt velikiii, samo da papam. Inace sam zatrudnila s 49 kg a visina 160 :S
Pozz cure, moram se ubaciti u ovu temu jer sam baš zabrinuta. Neke ovdje već znaju da me brine sto sam smršavila nekih 2kg od početka trudnoće. Ne jedem ništa manje nego inače, doručak, ručak, večera tu i tamo između neki voćni jogurt ili kikiriki jedino izbjegavam slatko. Malo prije sretnem susjedu i ona mi kaže ajme pa ti si još smršavila baš ti se vidi u licu. Toliko me potresla da se sada brinem, idem na pregled za 3 dana i nažalost doma nemam vagu i odmah sam mužu poslala poruku sutra idemo po vagu u trgovinu. Brinem se da nesvjesno sama ne stetim svojoj bebi. I jel znate kakav utjecaj to može imati na bebu?
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Pandice, ako ti nije zlo, ne povraćaš i normalno jedeš, ne znam u čemu bi bila kvaka. Šta si ono rekla s koliko si kila krenula u trudnoću i na koju visinu? Možda da podebljaš međuobroke? Ja bih na tvom mjestu ubacila banane, bademe, npr. suhe šljive i grožđice, a slobodno si priušti i koji kolač, zašto ne...u svemu treba biti umjeren, zašto bi se "kaznila" da u potpunosti izbaciš slatko?
Teško je samo ocijeniti što ti smatraš pod tim da "uobičajeno" jedeš. Ako smatraš jednu pileću šniclu i malo salate uobičajenim obrokom, to je ipak malo po meni... A možda su i 2 bečka i hrpa pirea tebi uobičajeno. Teško je sad to ocijeniti... Možda jednostavno imaš ubrzan metabolizam koji se sad dodatno ubrzao.
Znaš li možda koliko kalorija prosječno unosiš? Za odraslu ženu koja se ne bavi nekim težim fizičkim aktivnostima je optimalno oko 2000. A u trudnoći bi zbog bebe trebalo unositi još oko 25%, još 500 ekstra recima (tako sam negdje čitala).
Što druge cure kažu?
Pa smiješ jesti sir od pasteriziranog mlijeka. Smiješ jesti kuhanu šunku ili uz jaja popržiti malo špeka na tavi ili slanine. Smiješ si napraviti i sendvič od npr. kulena, ali ga tostiraj ili termički obradi u mikrovalnoj. No ja znam to sve pojesti i sirovo u manjim količinama. Po zimi i inače jedem tu i tamo čvarke. Uz ručak pojedem nešto kruha (pogotovo ako je varivo ili samo meso i povrće). Dve mandarine mi se čini premalo od voća: ubaci tu i tamo koju bananu, jabuku, naranču, suho voće, ananas, neki kompot...
Sortiraj odgovore
Najstariji