Pozz cure, moram se ubaciti u ovu temu jer sam baš zabrinuta. Neke ovdje već znaju da me brine sto sam smršavila nekih 2kg od početka trudnoće. Ne jedem ništa manje nego inače, doručak, ručak, večera tu i tamo između neki voćni jogurt ili kikiriki jedino izbjegavam slatko. Malo prije sretnem susjedu i ona mi kaže ajme pa ti si još smršavila baš ti se vidi u licu. Toliko me potresla da se sada brinem, idem na pregled za 3 dana i nažalost doma nemam vagu i odmah sam mužu poslala poruku sutra idemo po vagu u trgovinu. Brinem se da nesvjesno sama ne stetim svojoj bebi. I jel znate kakav utjecaj to može imati na bebu?
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Pandice, ako ti nije zlo, ne povraćaš i normalno jedeš, ne znam u čemu bi bila kvaka. Šta si ono rekla s koliko si kila krenula u trudnoću i na koju visinu? Možda da podebljaš međuobroke? Ja bih na tvom mjestu ubacila banane, bademe, npr. suhe šljive i grožđice, a slobodno si priušti i koji kolač, zašto ne...u svemu treba biti umjeren, zašto bi se "kaznila" da u potpunosti izbaciš slatko?
Teško je samo ocijeniti što ti smatraš pod tim da "uobičajeno" jedeš. Ako smatraš jednu pileću šniclu i malo salate uobičajenim obrokom, to je ipak malo po meni... A možda su i 2 bečka i hrpa pirea tebi uobičajeno. Teško je sad to ocijeniti... Možda jednostavno imaš ubrzan metabolizam koji se sad dodatno ubrzao.
Znaš li možda koliko kalorija prosječno unosiš? Za odraslu ženu koja se ne bavi nekim težim fizičkim aktivnostima je optimalno oko 2000. A u trudnoći bi zbog bebe trebalo unositi još oko 25%, još 500 ekstra recima (tako sam negdje čitala).
Što druge cure kažu?
Jutro cure,
Prvi puta me je vagala u 10tt i imala sam 67kg, na sljedećem pregledu sam imala 65. Samo me je pogledala i rekla onako tužno smršavila si, moraš jesti. Vidjeti ću u četvrtak koliko će sad vaga pokazati ali i muž mi kaže kad sam ga pitala da mi se vidi u licu da sam smršavila. Visoka sam 180cm.
Pa ne znam evo ukratko za doručak pojedem dva jaja i dva tosta, popijem čaj. Za rucak dvije prepecene pileće snicle s nekim prilogom najčešće povrce neko na maslacu ili tako nešto. Za veceru isto tako. Između toga svega pojedem još tokom dana dva voćna jogurta, orasaste plodove, mandarine dvije.
Ma najela bi se ja svega ali se bojim jer su mi rekli da skoro ništa ne smijem jesti, ja bi najradije malo sunkice, slanine i sira onako hehe ali su mi rekli da to ne smijem ni pogledati jer ću se otrovati od toga :(

Pa smiješ jesti sir od pasteriziranog mlijeka. Smiješ jesti kuhanu šunku ili uz jaja popržiti malo špeka na tavi ili slanine. Smiješ si napraviti i sendvič od npr. kulena, ali ga tostiraj ili termički obradi u mikrovalnoj. No ja znam to sve pojesti i sirovo u manjim količinama. Po zimi i inače jedem tu i tamo čvarke. Uz ručak pojedem nešto kruha (pogotovo ako je varivo ili samo meso i povrće). Dve mandarine mi se čini premalo od voća: ubaci tu i tamo koju bananu, jabuku, naranču, suho voće, ananas, neki kompot...
Jedem ko i prije,ne brinu me kile!Imam 177 cm i uoduvijek sam bila visoka i mrsava!Prije dvije godine sam se pocela debljati,samo u podrucju trbuha!Na zadnjem pregledu sam imala 82 kg!U prve dvije trudnoce dobila sam 18 i 16 kg,medjutim,ne znam na koju foru,nisam bila debela!noge i ruke ostale iste,u guzicu nista nije otislo-na muzevu zalost!Ha ha...Tako da s obzirom na sve to,jedem sve i skombiniram sve!Znam da ce mi sigurno ostati trbuh!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Moja bivša ginicka me je s time ne uplašila nego preplasila onako dobrano. Kud mi je prva trudnoća još mi je i to sve nabrojala sa strahom.
Evo to sve što si nabrojala ja volim jest ali ne jedem jer mi je ona tako rekla.
Rekla je da šunku i to sve već rečeno ništa ne smijem čak ni u malim količinama jer se od jednog grica mogu otrovati jer ne znam gdje može biti bakterija. Kiselo vrhnje iz trgovine koje obožavam mi je također rekla nikako. Od povrća mi je zabranila sve tipa paprika, salata i slično što je lisnato ili poput paprike "tanko" jer kaže da je to sve spricano i stetno za mene cak i ako dobro operem to.
Čaj popijem jedan ujutro inače pijem samo vodu jer mi je i sokove zabranila. Voljela sam popit tu i tamo casu cole ili neki prirodni sok ali je rekla da to ne smijem pa evo već 4mj se zburim samo vodom.
Vidim ti si spomenula i pizzu tu, vjerojatno ti već jasno bez i da kažem da mi je i takve stvari rekla ne.
Meni je odmah to zvučalo kao da me stavila na neku dijetu ali nisam se htjela proturječiti jer reko ajde valjda žena zna.
Čak mi je rekla da ne smijem niti čokoladu jer ako mame jedu čokoladu da postoji mogućnost da dijete dobije astmu.
Zvuči nevjerojatno ali eto.. svakakvih doktora ima ..
Ja jedem ama bas sve, i sir s placa, jaja, čvarke, domace kobase, zelje na salatu, sve sve sve i nista mi nije :S dr mi nista nije rekla sta ne smijem :S
Ja jedem ama bas sve, i sir s placa, jaja, čvarke, domace kobase, zelje na salatu, sve sve sve i nista mi nije :S dr mi nista nije rekla sta ne smijem :S
Potpisujem!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Ni meni ustvari ginekologica ništa nije rekla zato i ne pazim baš preveć. Jedino mi ne paše baš: čokolada i sve u čemu je čokolada, pljeskavice/ćevapi, suhomesnati proizvodi, pogotovo suhe kobasice i kulen, balsamico ocat, gazirana pića, čips sa okusom, neki tekući jogurti... Pojedem ja toga, ali rijetko i nije mi baš ukusno kao prije.
Pandice iskreno, ja mislim da se ok hraniš. Voljela bih i ja tako :-) Ja definitivno jedem previše kruha i pekarskih proizvoda. No umjesto voćnih jogurta još bi bilo bolje da u obični jogurt ubaciš nasjeckano sezonsko voće i možda malo zobenih, a povrće da još preliješ na tanjuru s malo bučniog ulja ili maslinovog ulja. Tu se definitivno mogu nakupiti zdrave kalorije. I možda za ručak i večeru da pojedeš neku juhu i nešto ukiseljenog povrća.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji