Kilaža u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    13. Prosinac 2016. 11:52

Moja bivša ginicka me je s time ne uplašila nego preplasila onako dobrano. Kud mi je prva trudnoća još mi je i to sve nabrojala sa strahom. 

Evo to sve što si nabrojala ja volim jest ali ne jedem jer mi je ona tako rekla. 
    Rekla je da šunku i to sve već rečeno ništa ne smijem čak ni u malim količinama jer se od jednog grica mogu otrovati jer ne znam gdje može biti bakterija. Kiselo vrhnje iz trgovine koje obožavam mi je također rekla nikako. Od povrća mi je zabranila sve tipa paprika, salata i slično što je lisnato ili poput paprike "tanko" jer kaže da je to sve spricano i stetno za mene cak i ako dobro operem to. 
    Čaj popijem jedan ujutro inače pijem samo vodu jer mi je i sokove zabranila. Voljela sam popit tu i tamo casu cole ili neki prirodni sok ali je rekla da to ne smijem pa evo već 4mj se zburim samo vodom. 
    Vidim ti si spomenula i pizzu tu, vjerojatno ti već jasno bez i da kažem da mi je i takve stvari rekla ne. 

Meni je odmah to zvučalo kao da me stavila na neku dijetu ali nisam se htjela proturječiti jer reko ajde valjda žena zna.
    Čak mi je rekla da ne smijem niti čokoladu jer ako mame jedu čokoladu da postoji mogućnost da dijete dobije astmu. 
    Zvuči nevjerojatno ali eto.. svakakvih doktora ima ..

Sve mogu u Onome koji me jača <3

Nepoznato_22
    13. Prosinac 2016. 12:06

Ja jedem ama bas sve, i sir s placa, jaja, čvarke, domace kobase, zelje na salatu, sve sve sve i nista mi nije :S dr mi nista nije rekla sta ne smijem :S

Ofnica
    13. Prosinac 2016. 13:24

Oprostite, moram se još nadovezati sama na sebe...i ta ista doktorica koja je Pandici zabranila 95% namirnica, zgražava se šta je smršavila i govori joj da mora više jesti...baš sam se uzrujala zbog ovog!
    Pandice ne slušaj ti tu doktorici, ajme utjerala ti je strah u kosti.

Moj je svekar isto ginekolog (ali ne moj ) i on mi veli da sve jedem što mi paše, samo da bude dobro obrađeno termički. Da je istina sve što tvoja doktorica veli, misliš da bi moj svekar - isto ginekolog - meni to rekao i na taj način doveo svoje unuče u neku opasnost? Nemoj brinuti i papaj zdravo i raznovrsno.

13. Prosinac 2016. 14:26

Čitam sada sve ovo što ste napisale i mogu vam samo zahvaliti jer ste me stvarno utjesile da se ne brine toliko. 
    Svaki put kad bi pojela nešto "krivo" sam imala grižnju savjest. Baš to što je ofnica rekla, ograničila mi je meni na 5 namirnica i ja jednostavno iz dana u dan sam imala sve manje ideja što da jedem. 
    Evo što mogu istaknuti da mi smeta u trudnoći je mljeveno meso. Jednostavno mi nekako teško sjedne i cijeli dan se osjecam lose tako da to jedino izbjegavam svojim izborom. 
    Neke starije žene su mi cak i rekle nemoj ti slušati doktore, jedi sta hoćeš jer žena u trudnoći ne smije ničega biti željna. Al opet sam na sve bila suzdržana. 

Ofnice, pijem od početka trudnoće svaki dan poslije ručka elevit. U početku sam još i pila nekih mjesec dana folnu kiselinu.
    Na srecu ne idem više kod te gin jer sam odselila iz hr ali me toliko uplašila da sam se i dalje držala njenih pravila.
    Ovdje mi je gin na prošlom pregledu izvadila krv i rekla da će testirati da vidim dal sam možda imala kakvu bakteriju od hrane tako da cu to u četvrtak saznati, ako bude sve ok odmah se bacam na sve što mi se jede (u granicama naravno)  :) 

Lagertha ako sam dobro sve izračunala piše da bi u ovom tjednu (danas usla u 18tt) trebala imati +2,5 kg.

Vidjet cu što će vaga reći u četvrtak a ja cu svakako početi ubacivati druge stvari u prehranu. 
    Hvala vam na ohrabrenju :)

Sve mogu u Onome koji me jača <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.