Jedem normalno i realno bi trebala bi sretna sto mi kile ne dolaze, jer inace imam problem sa skidanjem kila, spor metabolizam i pokupila sam sve najgore od mame ( niska, lako se debljam, spor metabolizam, bavarski apetit).
Zbilja ne trebas brinuti. Mozes procitat par stranica unazad ja sam tu bas pisala nedavno isto o tom problemu pa mi je i dr rekla da je to zadnje oko cega trebam brinuti te da ce mi pred kraj trudnoce kile ionako same doci heh. Ja sam cak bila i smrsavila nekoliko kg u pocetku. Bitno je da nisi na nikakvim dijetama i da jedes normalno tokom dana, naravno malo vise voca i povrca :D
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Čitajući vas tu cure koliko je koja dobila kg do sad, mene sram reć da sam ja od 6. do 11. tjedna dobila 1.9kg. Sigurno su malo i blagdani doprinjeli tome, al opet mi je wow! No ako ću slušati svog gin mogu se slobodno i 20 kg udebljati. Osim ako to nije rekao u šali. :D

Pinkica ma daj, samo ti papaj :D tko zna kad nama krenu kile tamo pred kraj kakve ce mo biti haha
Pa gin je mislio do kraja trudnoce da se mozes toliko udebljati sumnjam da bi bio sretan da u 4mj trudnoce budeš deblja 20kg haha ;)
Pandice mogu ti reć da fakat jedem puno. Mislim, uduvijek sam dosta jela, ali su kile očito bježale od mene, do sad. Ne sjećam se da sam ikad dobila 1,9kg u tako kratkom periodu. Inače lakše izgubim istu kilažu, nego je dobijem.
Uh to bi bilo grozno da sam se u 4 mj udebljala 20kg. To je malo manje od polovice moje trenutne kilaže. Do kraja trudnoće je i bilo to sa 20kg tj. da se u cijeloj trudnoći mogu slobodno udebljat 20kg. Onda bi taman poslije poroda bila 2,3 kg više od primjerene za svoju visinu. :D

Pinkice, mislim da je za cure kojima je BMI prije trudnoće ispod 18,5 ok da se zdebljaju 13-18 kila. Mi s normalnim BMI prije trudnoće bi se trebale zdebljati 11-16 kila. Ipak ja to sve smatram individualno, ali čisto zbog zdravlja (opasnosti od trudničkog šećera, komplikacija pri porodu, lakšeg vraćanja na staru kilažu i vraćanja u formu - jer se bavim sportom) bih voljela da mi kilaža ostane u tim nekim preporučenim vrijednostima. Čitala sam da se neke cure znaju zdebljati samo par kila, ono 6-7.
Mnogim babuskarama (da se tako moram izraziti) koji me vide prvi put među prvim stvarima je da bi mogla malo više jesti jer sam premršava. Ja, koja se od nikakvih preparata koje sam progutala u prvih 10 god života ne mogu zdebljati, poludim na to!!! Pa nisam ja ko ove manekenkice koje prije revije se izglednjuju ili namaču vatu u sok od naranče da se ne sruše!!! Ja sam normalna cura koja fakat obilno jede, ali od skoro od rođenja ima problema s manjkom kila.
Puno više mi se sviđaju osobe sa stavom "samo čekaj trudnoću, poslije se nećeš moć riješit nakupljenih kila". Ti ljudi mi bar ne sloe pamet i ne miješaju se tamo di im fakat nije mjesto.
Mislim da se razumijemo, nije meni cilj da budem ko prasica na porodu, ali se bome neću niti izgladnjivati ili brojati kalorije.

Pa to je definitivno istina Pinkice, ali zato nam i mjere kilažu na svakom pregledu. Ma koliko mi prije bile mršave/debele - u trudnoći treba ipak pripaziti. Moguće je da neće doći do nikakvih problema, ali bolje spriječiti nego liječiti (kak se kaže). Ja sam onu da "jedem za dvoje" shvatila na način da moram jesti kvalitetnije nego inače jer hranim i svoju bebicu, a ne samo sebe.
Pinkice znam kako ti je tocno. Ja sam oduvijek visoka i mrsava tj onako normalne težine ne pr mrsava ali sam uvijek mogla vise pojesti a genetski mi je da se jednostavno ne mogu udebljati. U pubertetu mi je cak to malo smetalo jer sam htjela se malo udebljati pa mi je dr dala neke shakeove da pijem ali niti to nije pomoglo i sad u trudnoci kad mi netko kaze ajme jel' ti sta jedes ja blago rečeno zamracim.
Ne treba se na nikoga obazirati i samo slusaj svoje tijelo. Jedi kolik i kad ti se jede
Bokic svima,
Htjela bih vam reci da je vazno samo da nase bebice rastu i dobro se razvijaju. Ja se orijentiram prema svojoj vagi doma, od plusa na testu do evo 19.tjedna dobila sam 2kg. Sve ide samo u trbuscic sto me veseli,nadam se da se kasnije necu ugojiti na brzinu jer kao i sve trudnice, ne veselim se strijama ali ako se dogodi, nije kraj svijeta.
Mislim da nam bebica mora biti na prvom mjestu i da jedemo puni voca i povrca
Meni nema drazeg kad mi moji doma posalju paket s pancetom i ostalim finocicama pa uzivam u svakom komadicu i ne opterecujem se previse

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji