Mnogim babuskarama (da se tako moram izraziti) koji me vide prvi put među prvim stvarima je da bi mogla malo više jesti jer sam premršava. Ja, koja se od nikakvih preparata koje sam progutala u prvih 10 god života ne mogu zdebljati, poludim na to!!! Pa nisam ja ko ove manekenkice koje prije revije se izglednjuju ili namaču vatu u sok od naranče da se ne sruše!!! Ja sam normalna cura koja fakat obilno jede, ali od skoro od rođenja ima problema s manjkom kila.
Puno više mi se sviđaju osobe sa stavom "samo čekaj trudnoću, poslije se nećeš moć riješit nakupljenih kila". Ti ljudi mi bar ne sloe pamet i ne miješaju se tamo di im fakat nije mjesto.
Mislim da se razumijemo, nije meni cilj da budem ko prasica na porodu, ali se bome neću niti izgladnjivati ili brojati kalorije.
Pa to je definitivno istina Pinkice, ali zato nam i mjere kilažu na svakom pregledu. Ma koliko mi prije bile mršave/debele - u trudnoći treba ipak pripaziti. Moguće je da neće doći do nikakvih problema, ali bolje spriječiti nego liječiti (kak se kaže). Ja sam onu da "jedem za dvoje" shvatila na način da moram jesti kvalitetnije nego inače jer hranim i svoju bebicu, a ne samo sebe.
Pinkice znam kako ti je tocno. Ja sam oduvijek visoka i mrsava tj onako normalne težine ne pr mrsava ali sam uvijek mogla vise pojesti a genetski mi je da se jednostavno ne mogu udebljati. U pubertetu mi je cak to malo smetalo jer sam htjela se malo udebljati pa mi je dr dala neke shakeove da pijem ali niti to nije pomoglo i sad u trudnoci kad mi netko kaze ajme jel' ti sta jedes ja blago rečeno zamracim.
Ne treba se na nikoga obazirati i samo slusaj svoje tijelo. Jedi kolik i kad ti se jede
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Bokic svima,
Htjela bih vam reci da je vazno samo da nase bebice rastu i dobro se razvijaju. Ja se orijentiram prema svojoj vagi doma, od plusa na testu do evo 19.tjedna dobila sam 2kg. Sve ide samo u trbuscic sto me veseli,nadam se da se kasnije necu ugojiti na brzinu jer kao i sve trudnice, ne veselim se strijama ali ako se dogodi, nije kraj svijeta.
Mislim da nam bebica mora biti na prvom mjestu i da jedemo puni voca i povrca
Meni nema drazeg kad mi moji doma posalju paket s pancetom i ostalim finocicama pa uzivam u svakom komadicu i ne opterecujem se previse
Ja sam malo u strahu. U 16 sam tjednu i dobila sam 5,5 kg. Nikako ne mogu utaziti apetit. Mislim da mi je to malo i od vitamina koje pijem. Ali budimo realni i od hrane koju jedem. Prije trudnoce sam za dorucak jela zobene, voce i jogurt, a sada sendvic jer zeludac ne prihvaca nista od prethodno navedenog. Pokusavam sto vise povrca jesti, makar me tijelo uzasno trazi junk food. Bojim se pretjerane kilaze i secera. Nadam se da ce sve biti ok. Svi oko mene mi govore da sam luda sto brinem i da se samp debljam, a ja bas i nisam istog misljenja.
Oprostite na podugackom postu.
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Me+mybaby mozda sad jedes vise pa ces kasnije u trudnoci manje..to je individualno.
I meni je jako fino przeno i peceno pa onda pecem pileca prsa u tavici i tjesim se da to nije bas tako strasno, nije puno masnoca a i pecem na ulju
Probaj piti vise tekucine da ti se zeludac popuni. Ja popijem svako jutro na poslu litru nekog caja,vode il slozenog soka, k tome jos kapucino pa onda vise piskim al ne osjecam tolku prazninu u zelucu i ne zudim tolko za hranom. Mada je kod mene bas u zadnji par dana isto pocelo biti ludo, sve mi je fino i sve tepam u sebe
me+my baby slazem se sa ninche .. to ako se sad ne debljas ne znaci da ces mozda cijelu trudnocu.. oko toga se ne treba pretjerano opterecivati, bitno da je na pregledu sve ok i da se bebica super razvija :) ja recimo ako ujutro popijem cappuccino prije dorucka uopce ne mogu puno jesti, to mlijeko valjda zasiti tako..
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Ja sam u 18-om tjednu i dobila sam 7,5 kg, s tim da sam do 16-og tjedna imala mučnine, ali mi je pomogao samo pun želudac. Na kontroli me sestra malo špotala, dok doktor nije ništa rekao jer mi je tlak od početka normalan, svi nalazi su u redu tako da nema razloga za brigu.Međutim, moja okolina mi govori pripazi tek te sad čeka debljanje pa me to malo slomi kad čujem da su sve trudnice oko mene dobile do 10 kg. Ja se osjećam dobro i mislim da je to najvažnije. Eto, malo sam se požalila :)
Mislim da bez obzira na sve, da je najvažnije od svega da smo mi zdrave kao i naše bebice i da one lijepo napreduju. Ostalo nije toliko bitno.
Sortiraj odgovore
Najstariji