Dadalina, normalno je
Ja sam sad u 33t(prva trudnoća)imam 5kg više nego na početku, a beba je 2kg i sitno.
Imam još 7tj do kraja i tek sad osjećam da ponekad moram pojesti malo više.
Ravnaj se po svom osjećaju, i ne daj da ti sa strane lupaju gluposti.
Sve ovisi o tvojoj građi, fizičkoj aktivnosti , načinu života.
Svaka trudnoća je različita. ;)
Ma ja sam se brecnula i odmah počela jesti više nego što mi organizam zahtijeva. Sad povlačim ručnu, očigledno nema potrebe da strahujem
Vidiš da i Dolu piše da je dobila 5kg, a ona je sad 2 tj ispred mene (sad sam 34+3)
Ravnaj se po sebi, kad ti se jede nešto posebno, ti jedi, samo slušaj sebe.
Trudnoća nije bolest, pa da će ti organizam krahirati od nedostatka nečega, sve možeš unositi normalno kao i dosad. Osim ako ti fale vitamini i sl.
Kažu da trudnica treba tek pred kraj unositi 300kcal više, obzirom da prosječno unosiš do 2500kcal dnevno.
Sve smo različite, ja sam sitnija pa je moj dnevni meni valjda do 2100kcal.
Ja inače pišem trudnički dnevnik, i vidim da sam od 20tj tek počela dobivati na kilaži
Startala sam sa 55 kg / visina 168 cm.
Sada sam u 14+4 tjednu i imam 56.6 kg.
It's all good.
Aj aj aj.. ja sam sada u 25 + 2 tjednu i dobila sam 9 kg... ali nisam se uopće udebljala nigdje osim što mi trbuh raste...i ne jedem ništa posebno više..rekla bi čak i manje jer se brzo zasitim..
20/21 tjedan i dobila sam 1 kg ukupno od pocetka..uzevsi u obzir da sam u prvom tromjesecju izgubila pola kg, pa opet nabacila to i jos pola. Za sad super
Ja sam u 25om tjednu i za sad niti 1 kg.
Imala sam višak kg prije trudnoće (85kg) i iskreno bojala sam se kako će to biti, al eto, za sad je sve super. Jedem kad god sam gladna, definitivno ne kolicinski puno, sad tek vidim koliko sam prije vise radi stresa i nervoze jela. Slatko mi nije previse interesantno a prije bi ubila za čokoladu.
Bebica se normalno razvija, imam potpuno povjerenje u svog ginekologa da bi mi rekao da nešto ne valja.
Dapace on me pohvalio što sam super s kilažom.
ja sam sad 30+6, dobila sam (prema zadnjem vaganju) 16 kg. .jedem kad mi se jede.kasnije ću misliti da kilažu. uživam u trudnoći. ne mislim da sam pretila unatoč tome što je med. sestra skoro opala sa stolice kad je čula koliko sam dobila do sad. nemam problem sa kretanjem (osim zbog mjehura). nadam se da će tako i ostati. naviše kila sam natukla u prva 3 mjeseca kad sam praktički samo spavala i jela. p.s. možda sam sad dobila i još koju kilu, ali na vagu stajem isključivo kod doktora. :)
Sortiraj odgovore
Najstariji