Ja sam danas bila na redovitom pregledu i dobila sam za 4 tj 3 kile. To mi se bas i ne svida , moram nekako pripazit. Kako vi cure uspjevate ne skupljat puno kila :) ?
Ja sam u 25 tj i dobila sam 7 kg...meni to puno a doktorica nista nije rekla...samo tucem po voću ( lubenice, breskve, nektarine)
Tonkica i meni se jede voce pojedem pola lubenice sama :)) hahahhahhaha, mislim da treba i sa vocem umjereno :D
Ja moram biti iskrena i reći da oduvijek pazim na prehranu, i jedem 5-6 puta dnevno plus sto sam navikla biti fiizički aktivna. Puno šećem, kad ne mogu voziti bicikl. Oko 10km dnevno.
Sad po ovoj vrućini ne znam šta ću, ali ionako bježim na more.
Ne bi htjela biti prepotentna i reći da mi se ništa ne prima, ali pazim na ugljihodrate i masnoće, a sa slatkim se borim :)))
a sa voćem treba paziti..kad, iza čega i koliko jedeš. Jest da je fruktoza lakše razgradiva, ali stvara plinove i nadustost ako se ne unosi pravilno. tipa, ne jesti voće na neku mesinu, nego sačekati 1/2/3h pa onda :D
Ja sam 11tj trudna, -2 kg. Jedem puno više voća nego prije. Bila sam prije trudnoće malo punašnija i imam mučnine pa vjerojatno zbog toga. Vidjet ćemo kako i što dalje, nadam se da će uspjeti ostati u nekim normalnim granicama, ali najbitnije da bebica bude živa i zdrava
Da pridodam svoje iskustvo sa kilažom u trud - dobila ukupno 15 kg, sa porodom otišlo 10 kg, trenutno se borim sa 2 još nakupljenih 2 kg Što se tiče prehrane - jela sam normalno znači ništa količinski puno više, izbacila sam gazirana pića, sokove, slatkiše, nastojala jesti što više voća i povrća te lagano za večeru.. Baš ono veliko povećanje teka sam osjetila tek u zadnjih mjesec dana..
Pozz :) ja sam u 17.-om tjednu i nisam dobila ništa na kilaži. Prva mi je trudnoća, beba je ok dužina širina i sve ostalo..
Je li to normalno?
Ja sam u 36 tjednu i dobila sam ukupno 5 kg. Beba raste dobro i razvija se, ima preko 2500 g. Nemam napadaje gladi niti kakve posebne želje. Slatko mi stvara žgaravicu pa i to izbjegavam. Ovo mi je treća trudnoća sa najmanje kila, u prvoj dobila 13, a u drugoj 14 kg.
Sortiraj odgovore
Najstariji