Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    antonio
    12. Svibanj 2014. 08:14

Oh da nazalost i bila zadnja dva mj pod strogim nadzorom u bolnici jer mi je secer divljao jako ali ja se nisam puno debljala vec sam bila puna plodne vode i beba se nije mogla razvijati bila je malena na kraju su mi inducirali porod i mali se rodio sa 2770 i 49 dug tako da nije pravilo ako imas veliku bebu u  trbuhu da mozda imas secer uh a taj OGTT sam morala ponavljat svaka tri tj vec sam luda bila radi toga ali isto tako ona trudnica koja je pokusala radit OGTT a nije mogla podnijet nju se vise nije slalo na tu pretragu'a secer se moze vidjet i putem urina.

bjap
    12. Svibanj 2014. 09:00

Ja se nisam puno debljala ali sam svejedno morala na OGTT. Bas sam sinoc raspravljala s frendicom koja je medicinske struke i samo prek knjiga zna nesto u trudnoci, pa mi veli da nemam secer i da sta doktori znaju, opet mi kaze da je moja beba mala i da bi trebala bit veca pogotovo jer je decko (a beba super napreduje za ove tjedne), i tak sta god kazem kak mi trudnoca napreduje ona to pobije. Uf, bas sam ljuta!!!!

Anonio, kak si danas? Jel ti muka? Ajd bar si se jucer procistila napokon . Meni to nesto cesto u zadnje vrijeme, ali ne smijem se zaliti.

bjap
    12. Svibanj 2014. 09:00

Ja se nisam puno debljala ali sam svejedno morala na OGTT. Bas sam sinoc raspravljala s frendicom koja je medicinske struke i samo prek knjiga zna nesto u trudnoci, pa mi veli da nemam secer i da sta doktori znaju, opet mi kaze da je moja beba mala i da bi trebala bit veca pogotovo jer je decko (a beba super napreduje za ove tjedne), i tak sta god kazem kak mi trudnoca napreduje ona to pobije. Uf, bas sam ljuta!!!!

Anonio, kak si danas? Jel ti muka? Ajd bar si se jucer procistila napokon . Meni to nesto cesto u zadnje vrijeme, ali ne smijem se zaliti.

beag
    12. Svibanj 2014. 09:15

meni je cudno kaj tolko ceka s tom pretragom kad sam vec u prvom nalazu imala povisen secer! zar nije bolje da me odmah poslao pa da sam na strozoj dijeti ili sto vec, a ne da cekam da se plodna voda pocne povecavat ili previse debljat i sl...  ma bzv! bas me zivcira!

bjap i antonio, vidim da vas opet muci probava, meni se poboljsala otkad sam prestala piti progesterone, ali svejedno mi se zna pojavit zastoj s vremena na vrijeme :/ a imala sam par puta i takve probleme s proljevom, uzas, takva bol da sam se pitala jesu takvi trudovi  nemam pojma do cega je to bilo.

meni su mucnine prestale, a i povracanje vec tjednima, s tim da sm jucer jutro povratila cim sam ustala... :/ al dobro, bitno da nije vise svaki dan!!!

bjap
    12. Svibanj 2014. 09:52

Mene je zatvor mucio najvise dok sam povracala svaki dan, valda i nisam imala materijala za stolicu. Sada vjerojatno magnezij radi svoje. Voda nam nije bila za pice ovih dana pa smo pili kupovnu ili donosili iz pitkih vodovoda, jedino smo za pripremu hrane i kupanje koristili nasu vodu. Doduse, ja ne pijem ovu vodu vec 10 dana, ostali ju piju vec dugo, al jedino ja imam proljev...

Povracala nisam 2 tjedna i to je rekord!!! 

anakome
    12. Svibanj 2014. 10:10

Beag, je li ti imas jos bolove u leđima i nogama? Meni odjednom nestalo. I nemam ni grceve vise. Za vikenda sam se bas nasetala i nije bilo nikakvih problema.
    A probavi stajem na kraj lanenim sjemenkama. Prije svakog obroka popijem lanene s toplom vodom. S tim da ujutro uvijek doruckujem zobene pahuljice s lanom i prije toga jabuka. I stvarno, evo vec nekh tjedan dana, ako ne i vise, da tako s tim lanenim sjemenkama radim i nema problema s probavom. Prije toga me bas bio uhvatio zatvor.

TeaOsijek
    12. Svibanj 2014. 10:30

Valjda jedino s čim ja nemam problema u ovoj mojoj trudnoci je ta probava  I jos me nisu grčevi hvatali ali koliko čitam sad bi mogli poceti jer sam u zadnjem tromjesečju. Jedino od bolova sto mene muci je na oba boka  imam jako bolne nakupine živaca ne znam kako bi vam to uopce objasnila. Nekada jedva ustanem iz kreveta koliko me boli. Maserka mi kaže da je to neki trudnički išijas valjda

MarijaŠ
    12. Svibanj 2014. 10:59

Meni isto nije probava baš neki problem.Nisam imala nešto zatvora, možda se dogodilo jednom ili da puta, ali kako sam počela piti magnezij šumeće, uopće nemam problema.Čak dapače, skoro pa sam redovitija nego inače. 
    Meni su se počeli pojavljivati bolovi u donjem dijelu leđa, trtica. Malo me bole i noge, ali ništa strašno.
    bjap, već smo pričale u par tema o tim dušebrižnicima koji sve znaju o trudnoći, a pogotovo žene koje nisu još bile trudne... Samo ti hrabro, boli te dupe šta ona priča... Liječnik bi nešto vjerojatno već poduzeo da sumnja na nekakav problem... Ako se ti osjećaš dobro (osim tog proljeva, jel) i ako je po pregledima bebica napredovala... Nema ti tko što reći...

Krešimir 19.08.2014. <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.