Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bjap
    11. Svibanj 2014. 17:09

Ej curke, sretan vam majcin dan! 

Nego, jel de koja susretala sa proljevom u trudnoci? Mene muci vec tjedan dana, u prosjeku svaki drugi-treci dan. Magnezij sam smanjila, ponekad ga izbacim ali ne mogu potpuno zbog kontrakcija i grceva.

DarijaZ
    11. Svibanj 2014. 21:38

Tina0208, ti mozes odbiti svaku pretragu, svidjalo se to njemu ili ne....pa ne moze te on natjerat da ju napravis ponovno!

TeaOsijek
    11. Svibanj 2014. 23:36

Tina0208, dali je ta pretraga kao obavezna u trudnoci ili? Ne razumijem zasto ju meni moj ginekolog uopce nije spominjao? Kada se ona radi? Dali se vi kod svojih doktora na svakoj kontroli popiškite na štapić radi provjere šećera? Možda mene moj zato ne šalje na tu pretragu jer provjerava preko urina.. Sad mi sto upitnika iznad glave

DarijaZ
    11. Svibanj 2014. 23:41

..koliko sam shvatila,Ogtt je obavezan u zadnjih godinu dana...prije se to nije trebalo raditi...
    ja sutra ulazim u 24. tjedan, i do sad mi ju nije spominjala... ali mene moja doktorka uz to jos salje da provjerim hormone štitnjace, tak da mislim da ti to ovisi od doktora do doktora i o njegovoj procjeni valjda....
    inace, na svakom pregledu mi provjeravaju urin trakicom,i do sad je sve bilo u redu...

TeaOsijek
    11. Svibanj 2014. 23:45

Ja 20-og idem na pregled, valjda ce mi onda reci za tu pretragu. Ako ne sama cu ga pitati gdje je zapelo

DarijaZ
    11. Svibanj 2014. 23:49

...ja sam evo bila u petak na pregledu, pa mi je onda to rekla, ali mi ju je onako spomenula usput....nije mi cak ni objasnjavala kaj to zapravo je, valjda se njoj nekak podrazumjeva da ja znam kaj je to....
    al pitaj u svakom slucaju, cisto radi sebe , da budes mirna

MarijaŠ
    12. Svibanj 2014. 07:39

TeaOsijek, ja sam bila na toj pretragi i baš sam se malo raspitala kod sestara o tome... Uglavnom, baš kako je Darija rekla, ta je pretraga postala kao obavezna u trudnoći u posljednje vrijeme, iako još ima liječnika koji ju ne traže, osim ako ne postoji rizik od pojave trudničkog dijabetesa. Tako su meni rekli. Pretraga se radi valjda poslije 20.t trudnoće, negdje sam pročitala da se radi do 26.tt, ali znam  neke žene koje su je radile kasnije. I ja bih pitala svoga liječnika za pretragu, ne košta te ništa, a zašto da se ne iskontroliraš? Ja ću rezultate svog OGTT znati 15., idem na pregled... I što se tiče provjere urina, i nama to rade prije svakog pregleda, obavezno se odmah moraš popiškiti...
    I DarijaZ, i moja je liječnica takva - nekad ju moram sve sama pitati, ništa mi dodatno ne objašnjava... Kao da se podrazumijeva da su trudnice načitane na tu temu, pa ona ne mora ništa više dodati... Nekad me to tako iznervira, ali eto. Idem usporedno i privatno kod liječnika, ne baš redovito, ali mislim da ću otići još jednom - dvaput do kraja trudnoće. Zlu ne trebalo. 

Krešimir 19.08.2014. <3

antonio
    12. Svibanj 2014. 07:54

Marljas kod nas nasa gineologica salje samo ako puno dobivas na tezini ako je previse plodne vode ili ako je u familiji tko seceras.Da upravu se radi se i kasnije ja sam ga u prosloj trudnoci radila i u 37 tj

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.