Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    beag
    09. Svibanj 2014. 12:10

bjap, ja sam toliko sretna sto sam saznala spol, mislim da bi jednako bila iznenadena i da je curica.. nekako valjda jer je prvo dijete pa mi je zapravo svejednoo  mislila sam na curicu najvise zbog haljinica valjda i jer je vec puno momaka u obitelji   a inace sto bog da 

bit cu vam sad malo dosadna, ali moram dijeliti svoju srecu 

MarijaŠ
    09. Svibanj 2014. 12:16

Ma kakvi dosadna, ne budi luda!
    Lijepo je s nekim dijeliti radost, pa makar i ovako virtualno! 

Krešimir 19.08.2014. <3

DarijaZ
    09. Svibanj 2014. 12:36

Beag, čestitam! dolazi vam mali frajerko !

a sad da vas update-am...bila ja na pregledu danas...tlak ok, urin ok, udebljala se 2 kile u zadnjih mjesec dana, sto je nekih 6 kila od pocetka trudnoce....sve izgleda super, malac se mice ko` šašav, čak se i nasmijao, pa sad imam slikicu gdje se smije nesto si je malo i mljackao, u nekoj je cudnoj pozi pa mu je stopalo pred licem, i ima mali prcasti nos i "čubaste" male usnice....
    moram raditi OGTT i vaditi hormone stitnjace ( bez nekog posebnog razloga, cisto da si to provjerim, zlu ne trebalo...)

e, a onda dodje šok! gleda teta doktorica srceko, i morfoloski sve izgleda super, ali nepravilno kuca....kaze ona meni da je to "aritmija srčane akcije u smislu bigeminije" !!ja sad nju gledam sva izbezumljena, da kaj je sad to, toga do sad nije bilo, sve je bilo u najboljem redu....uglavnom, srceko mu ne kuca pravilno, vec ima 2 udarca pa malu stanku, pa onda opet 2 udarca, pa stanku....ne znam kak bi to drugacije objasnila....odmah me za ponedjeljak narucila kod neke svoje kolegice na fetalnu ehokardiologiju i u ponedjeljak moram opet kod nje na kontrolu...
    zvala sam šogija odmah, pa me on malo umirio jer u 80-90 % slucajeva to nije nista, moze se dogoditi tako nest, ili je malac zbog neceg uznemiren pa se bas potrefilo da sam ja onda dosla na ultrazvuk...i u vecini slucajeva je tona drugoj kontroli oke, i kaze da se ne brinem i da ce to navjerojatnije biti sve ok....

e sad...ja sam relativno smirena, jer si nekak mislim da ce sve biti okej...a opet s druge strane, sizim...!
    idem si sad raspaliti muziku, i probati ne razmisljati o tome jer cu do ponedjeljka ispali na zivce !

i sorkač na dugom postu!

MarijaŠ
    09. Svibanj 2014. 12:55

DarijaZ, baš super što si tako lijepo vidjela svoga mališana! Ipak OGTT i kod tebe, ha? Ma bit će i to u redu...
    A što se tiče te aritmije... nisam nikad čula za to, ali vjerujem da će se pokazati i da je to samo takav trenutak... Znam da ti vjerojatno neće biti lako do ponedjeljka, ali samo ti mogu reći da se pokušaš umiriti, jer će biti sve ok. I dobro da te liječnica poslala na dodatni pregled pa da se to dodatno ispita... 
    Svakako javi kako je prošlo! 

Krešimir 19.08.2014. <3

DarijaZ
    09. Svibanj 2014. 13:35

daa, super mi je bilo to kad se nasmijao...ocito ce bit na tatu koji se puno i glasno smije
    i mene eto zahvatio taj OGTT, al nekak sam ga i ocekivala, pa me nije previse iznenadilo....

a sto se tice aritmije...ni ja do sad nikad cula, na netu nema nista vezano za to, osim nekih pitanja za ispit na med. faksu...
    ali maloprije me zvala seka da mi kaze da je šogi odmah isao zvati nekog svog kolegu ginekologa iz Pule, taj pak kazeda se nista ne brinem, da je to normalna pojava u 80-90 % trudnoca i da se to vec u roku 24 sata ispravi samo od sebe, i da sam ja bas imala tu nesrecu da sam bila sad na utrazvuku kad se to tak cuje...i da ginekolozi uglavnom znaju napraviti citavu dramu oko toga, i da sam mozda bila na uzv-u jucer ili da idem sutra, toga vjerojatno nebi ni bilo...
    e sad, vidjet cemo u ponedjeljak! ne znam kaj bi rekla zapravo..drzite fige da sve bude ok!

antonio
    09. Svibanj 2014. 14:06

DarljaZ normalno da si u strahu pa svi bimo tako reagirali ali vazno je da je sve drugo ok ljepo da ti se maleni nasmijao,pa ti imas i u Puli poznanstva ja cu ic tamo rodit,kako se zove taj ginekolog u Puli ja znam jednog koji je meni bio dr Perkov i odlican je

chocolate
    09. Svibanj 2014. 14:19

DarijaZ naravno da će biti sve ok s bebicom. Nemoj se samo uzrujavati jer samo sebi gore radiš. Ali sreća danas je petak, brzo će doći i ponedjeljak pa ćeš biti mirna.. 
    Ah taj OGTT, ima biti da sam ga ja jedina uspjela izbjeći.. :)

antonio
    09. Svibanj 2014. 14:29

Chocolate i ja sam ga izbjegla i nadam se da me nece ni poslje zezati

DarijaZ
    09. Svibanj 2014. 16:53

antonio, ja ti nemam pojma kak se on zove ugl, moj šogor ima nekog frenda/kolegu ortopeda kaj je iz Pule, a taj pak ima nekog kolegu ginekologa...a taman je taj ortoped iz Pule bio kod mog šogora kad sam ga ja nazvala sva izbezumljena, pa je onda on isao zvati tog svog frenda....ma, to su ti sve neke veze vezice....ja ti ne poznam ni tog ortopeda, a ni tog ginekologa.....al ako hoces, pitam šogora koji je taj

i curke, hvala na utjesnim rijecima, nekak sam si sva zbunjena....ova moja je digla takvu paniku oko toga,  a onda mi jos dva doktora poslije kazu da to nije nista ...al mislim si pozitivno, pa ce valjda tak i zavrsit na kraju!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.