A najvejrojatnije je onda od doktora do doktora, jer meni je moj rekao da s nalazi super i da nema potrebe za daljnjim pretragama.. Tako da sam se lijepo izvukla.. :)
ja jos uvijek nisam dobila uputnicu za OGTT, niti je dr. ista spominjao, iako mi je jos u cca.8.tj.rekao da cu ici s obzirom na tadasnji nalaz krvi ... sada sam u 20 tj.
beag mene ti je doktor poslao u 26 tjednu...tako da mislim da imas jos vremena...
Laura 21.08.2014 :-*
Ja sam sad bila na pregledu 28 tj i doktorica je samo rekla kako su svi nalazi do sad bili dobri da nema potrebe za OGTT i to da da sam ja u zadnje dve trudnoce proglasena trudnicki dijabetes eto u ovoj trudnoci za sad sve super 4,3 ga imam svaki put.A ja mislim da me vise i nece slat jer cu vec bit 32 tj.Tina0208 htjela sam ti rec da ovdje kod nas trudnica koja ne moze to podnijet ustvari proba i nemoze nju se vise ne forsira na ponovan OGTT.
Drage trudnice, ne znam gdje bih ovo stavila, pa eto moze ovdje... Sretan vam majcin dan! Puseee
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
hvala ProudMomy!! i tebi je neka sretan i veseo!
a i drugim curkama isto
...a sto se OGTT-a tice...mene nije poslala do sad....sutra ulazim u 24. tjedan....ali mene moja salje na sve moguce pretrage predostroznosti radi, tako da sam ja i ocekivala da ce o poslati i na OGTT kad tad...;)
Tina0208, kao sto je vec netko rekao, pa nece te valjda forsirati na pretragu ako ju ne podnosis dobro...
Jel ja mogu pitati kakva je to uopce pretraga OGTT? Ja sam u 27-om tjednu i meni ju doktor nikada nije ni spominjao
Antonio i DarijaZ hvala vam na podrski..pitanje je sad kakav je moj doktor po pitanju toga...jedino me zanima dali ja mogu odbiti ponovnu pretragu ako me opet posalje na to..?
TeaOsijek OGTT ti je pretraga u kojoj ti mjere razinu secera u krvi. zbog nekakvog tzv trudnickog secera koji se moze pojaviti i u tom slucaju treba jako dobro paziti na prehranu. Pretraga se sastoji od 3 vadenja krvi (negdje vade 2 puta), nakon sto ti ujutro nataste izvade krv secer bi ti trebao biti do 5.1,ako je visi odmah ti to dijagnosticiraju. zatim ti daju popiti tzv glukozu (sto mnoge trudnice ne podnasaju,pa tako i ja. a nekima je sve ok kad to popiju) i vade krv opet nakon tocno sat vremena,zatim jos jednom isto nakon sat vremena...
uf...nadam se da si skuzila,ako ti jos nesto nije jasno...samo pitaj
Laura 21.08.2014 :-*
Sortiraj odgovore
Najstariji