cestitam na jos jednom muskicu!
bjap, hvala na savjetima!!
ja cu pricekati pregled pa cu vidjeti sto ce mi moj gin.reci i kakav ce biti papa test. do tad sam na folnoj i duphastoneu.
s obzirom da sam na bolovanju, mirujem maksimalno, iako ponekad odem u duze setnje, nadam se da to ne moze stetiti, ili u mirovanju ni to nije dozvoljeno?? :/ ajme meni sto me jos ceka :)
A ne znam...mene su ostavili u bolnici jer mi nisu vjerovali da ću mirovati. Pokušala sam ne savijati noge u koljenima, pazila sam na brzinu ustajanja i sjedanja/lijeganja. Na kraju sam rekla pri izlasku iz bolnice da ne mogu ni kuhat ni prat veš jer mi ej užasno zlo od tih misrisa, i zahvaljujući mučninama i povraćanj ja sam bila gotovo nepokretna. Čim su se smanjile mučnine, i ja sam živnula, pa tu i tamo otišla do dm-a, do svojih, nekad prašinu obrisala...sad sam već počela kuhat ali navečer osjetim bolove u leđima i trbuhu...al već sam u 22. tjednu tak da mislim da se smijem malo kretat (doktor bi reko: ne smiješ, nisko nosiš!!!) :)
Mame i iskusnije trudnice, imam pitanje!
Trudna sam 21+4, i u zadnjih tjedan dana već treći put osjetim bol kao srednje jake menstrualne bolove, bez kontrakcija. Malo slabije bolove sam imala u prvom tromjesečju i tu sam računala na rastezanje maternice. Sad me zanima jel to opet to? Nemam kontrakcija, samo boli, ponekad konstantno, ponekad na mahove. Nosim nisko. Šta mislite šta je? Idem za 4 dana na pregled, a na hitnu ne želim jer će mi opet reć da sam bezveze došla i ostavit me na promatranju za svaki slučaj, a ne bih baš u bolnicu ako ne moram.
meni su se sad mucnine produzile na cijeeeeli dan! doslovno, od jutra do veceri jednakom jacinom. jedino mi pase kiselo, i zato pijem dosta đusa, a sad citam da do mucnine dolazi zbog kiseline koja se prekomjerno stvara u zeludcu :/ no, krasno!
ja obicno navecer imam bolove u trbuhu, kao pred mengu, a vjerujem da se maternica rasteze dok god beba raste pa ti je vjerojatno to isto i sada...
ja sam 21+5 pa još uvijek imam mučnine, ali ne svaki dan i ne povraćam svaki dan. Danas mi je grozno muka. Žao mi je vas koje ste tek na početku....a možda ipak ne bude strašno... Beag, to su meni u bolnici rekli da ne jedem kiselo i vikali me kad su vidjeli juice, baš zbog mučnina. Meni su pasali kiseli krastavci, al sam ih nakon nekog vremena počela povraćat i odustala sam od njih. Svejedno, prešla sam na naranče, na njima sam do dan danas. Nekom pomognu jabuke, ja osobno nisam ljubitelj. Nakon nekog vremena skužila sam da šta god pojedem bit će mi muka il ću povraćat, pa mi gotovo svejedno. Jedino variva izbjegavam, imaju nešto što mi užasno smeta.
uf, jucer sam i povracala u rano jutro. grozno. niti ja ne mogu smislit variva, niti kuhanje nekih "mirisnih" jela. sve sto mogu skuhat je neka riza, krumpir i sl. ostalo kupim gotovo peceno i jedem kad mi se mucnina smanji,
a nis probat cu bez dusa, al isto tamanim narance i grozde. to je jedino sto mogu stavit u usta tijekom dana, da nisam praznog zeludca. jucer sam rucala oko 2 i do navecer nisam mogla nista.naravno u 9 me uhvatila takva divljacka glad da bi slona pojela.a da stvar bude bolja, sjetila sam se pizze!i bas mi se pizza jela i tako smo je narucili, stigla je skoro u 10 i pojela sam pola ko od sale i to s dodatkom kiselog vrnja haha.nije mi bilo muka ni nis haha grozno! samo da mi ne prede u naviku jesti tako kasno i to jos junk food!
iskreno, mislim da nema lijepih trudnickih dana, lijepa je samo pomisao da ce nakon ove patnje u nas svijet doci nesto lijepo a do tad mucnine, povracanja, bolovi ovdje ili ondje, nespavanje, previse spavanja...
Antonio, mislim da sam negdje čitala da grudi dobiju na težini, maternica, posteljica, plodna voda, beba...tako da se nakupilo. Ja sam bila prvo u 4 tjedna izgubila 2kg pa u sljedeća 4 tjedna dobila 4kg, iako sam i dalje povraćala. E sad, preksutra ću saznat koliko sam se udebljala u zadnja 4 tjedna...muž mi je sinoć rekao da nisam više tako lagana...hahaha!!!!
Beag, još je dobro dok je tako...ja sam isto na početku samo rižu, palentu s vrhnjem, i na kraju štapići i kifle jer je sve bilo koma. 2 mjeseca nisam mogla ući u kuhinju jer mi je smrdila, čim bih ušla trčala bih povraćat. Cijela kuća mi je smrdila zbog novog namještaja, ali kuhinja najviše jer su se uvukli razni mirisi. Još mi smrdi malo, ali izdržim. Muka mi je, tješim se da sam se navikla već na povraćanje, ali nije nimalo lako. Sutra punim 22 tjedna i mislim da ću cijelu trudnoću bljuvat. Ak je nasljedno onda hoću! :(
bila sam na pregledu u petak, cula bebine otkucaje srca ajmeee! dr.rekao da je sve u redu, maternica, jajnici, beba, nema hematoma... no, kako ne bi sve bilo bajno, imam povisen secer 6,2 i upalu mjehura.za sto nisam nisam nista dobila, nego sam narucena za 4 tjedna, kada cu raditi OGTT i moram donijeti nalaz urinokulture, nekako mi je to zvucalo dugo, zar ne treba odmah tj.sto prije zapoceti s lijecenjem :/
no onda sljedi jos gora situaciija, u subotu sam duze setala, preforsirala se i popodne imala lagano krvarenje u biti ne znam jel to lagano ili kakvo, bile su dvije mrlje od 2 cm na gacicama.... uzasno sam se uplasila! dan prije sve ok, drugi dan ... grozno. citala sam da to nije nesto neuobicajeno, ali ipak... sutradan (jucer ) samo par puta malo smeckastog iscjetka.. ima li netko iskustva s tim?
danas idem dr.i to privatnoj, a onda kod svog dr. jer zelim da mi sve pomno objasni, sto i kako trebam se ponasati, secer, mjehur.... jer moj dr.mi u petak osim pregleda nije nista posebno rekao, sto pitam kratko odgovori i vozi kuci... ljuta sam zbog toga bila..na kakvoj dijeti trebam biti, ma nista...
uh, jedva cekam pregled, zabrinuta sam, nadam se da je s bebom sve ok!!!!
Sortiraj odgovore
Najstariji