Pozz. :)
Odlicno, jos jedna iskusna trudnica!
Meni je ovo prva trudnoca, u 7. sam tj. i pijem sad te duphaston tbl. Samo mi se dva dana pojavljivao taj svijetlo smeckasti iscjedak, a na pregledu 3.dan ga nije bilo, no ipak ga pijem.Ne znam do kad cu ih piti.. Ja ne povracam, ali ponekad mi se javi lagana mucnina, bas nemam tek, jedem jer moram. Prije sam obozavala slatko, sada mi ne pada napamet Nisam se jos nista udebljala, ali vjerujem da to tek slijedi.
Sada mi se tlak smirio, zapravo se dobro osjecam. NAdam se da ce tako i ostati hehe
helou, žene, majke, kraljice!
evo mene u 38+5, druga trudnoća..od 7.tt imam smeđi iscjedak, svaki dan.. s tim da se tu i tamo pojavio i iscjedak svježe krvi. prije dva dana sam završila i u bolnici jer sam imala dva puta odljev svježe krvi iz rodnice.. nakon svih pretraga od početka trudnoće do sada ( uzv, briseva, papa testa, antibiotika, vaginaleta, krema,) sa bebom, posteljicom.. i sa mnom je navodno sve u redu. Doktori su samo češkali po glavi i govorili mi da nemaju pojma otkuda to dolazi...međutim ti iscjedci i krvarenja su se stalno javljala...svaki dan smeđi iscjedak cijelu trudnoću.. tješim se da još imam koji dan do poroda i da je, hvala Bogu s bebicom sve u redu...
da li je koja imala sličnu situaciju? ipak bih htjela saznati razlog, kad mi već oni (doktori) ne znaju ništa reći....
hvala! :)
Meni je sutra 16 tt i jos pijem duphastone sutra bumo na kontroli vidjeli jel i dalje ili prestajemo s terapijom. Tlak mi je niski pa vodim bitku sa dizanjem,a opet mi smeta cim je oko 120/80 tak da nikak na zelenu granu.
Meni je danas punih 21 tt i još uvijek pijem duphastone. Imam ih za još 5 tjedana. Naime, u 9.tt sam prokrvarila, i svježe i smečkasto, uplašila se ko nikad, otišla na hitnu, hematom je bio u pitanju, bila u bolnici 2 tjedna. Od tada stalno mirujem, iako sam poslije bolnice još malo znala krvarit nakon što povraćam, valda od naprezanja. Duphastone sam pila 3x1 do prije 3-4tjenda, sad pijem 2x1. Samnom u bolnici su ih pile žene koje su u 7.mj. trudnoće, i koje su bile imale trudove ili im je stavljen serklaž. Dakle, dobri čuvari trudnoće.
znaci, nije lose piti duphastone, u svakom slucaju cuva trudnocu. nadam se da nema losih utjecaja na trudnocu!
meni se sad javljaju nekakvi zuckasti ili bijeli iscjedci, iduci tj. cu raditi papu pa saznati jel neka bakterija ili kakva druga bestija..da i to lijecim ako je.
ajmeeee meni, stvarno nisam znala da trudnoca donosi ovakve tegobe i brige... a tek sam na pocetku
Ja iscjedak imam skoro od pocetka i on dok je bjeli,proziran i zuckast ok pogotovo ako nista ne svrbi,pecka,boli..........mi danas popodne idemo na kontrolu i nadamo se saznanju sta nam stize :-)
nemam nikakvih simptoma, osim tog iscjedka... super ako je to ok, da nije neka upala.
javi rezultate :)
ja nekako imam osjecaj da je djecak, iako bi svi rado curicu jer su u obitelji vec 5 djecaka hehe
Kad sma ostala trudna iscjedaka kolko hoćeš i kakvih hoćeš...onda sam čula da je to normalno. Ja se ne mogu riješiti gljivica, i stalno je tu taj iscjedak. Uzimala sam Rojazol vaginalete, Plimicol, pila Lactogyn, izbjegavala slatko...i onda mi je dan stariji ginekolog kaže da je to sve bezveze, čak i probiotički jogurti (eventualno Lactogyn je dobar, al nije jeftin)...i kaže on meni, kakav Rojazol, kakve kremice, namaži se Gentian Violetom (ne znam jel se tak piše). Uglavnom, to je neka ljubičasto plava tekućina koja odlično ubija gljivice i nekada su se maloj djeci mazala usta kad su imala gljivice. no, nije mi ih prepisao jer mi ne vodi on trudnoću.
Uglavnom, u trudnoći ti pada imunitet i svakakve beštije možeš dobit. Ni slučajno nemoj uzimat nešto za imunitet, jer ti je rana trudnoća i možda bi tijelo plod protumačilo kao "uljeza" kad mu jačaš imunitet. Tak sam negdje pročitala.
Još jedan savjet, s obzirom da imaš krvavi iscjedak. Miruj maksimalno. Nikakvo istezanje, nemoj dizat teško, stvarno se pazi.
Još jedna stvar, nemoj mislit da ak ti mučnine nisu krenule da ni neće. Meni su krenule sa 7 tjedana, počela povraćat nakon 10-ak dana, ali najgore mi je bilo od 11.-15. tjedna, otprilike...nekom počmu tek u drugom tromjesečju, nekome uopće ne počnu.. E, to mi je bilo najgore dosad. Još uvijek povraćam...
Vecer drage moje evo mi saznali da nam stize jos jedan komad i da i ja imam gljivice uf svrbi koma cekam da muz donese iz apoteke ljekove
Sortiraj odgovore
Najstariji