Ako se maternica grči, a nema bolova, onda su to Braxton Hicksove kontrakcije. Ja sam ih imala od 25-og tjedna pa skroz do kraja. Nekada sam imala dnevno i do 20 puta i na jednoj strani trbuha bi se napravila kao kvrga. To je bezopasno ako ne boli, ali mene je svaki puta bilo strah kad mi se tako grči.
Imate ovdje više o tome pa koga zanima:
https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/beba-u-trbuhu/trebam-li-se-brinuti-zbog-ranih-laznih-trudova-1273
Ako se maternica grči, a nema bolova, onda su to Braxton Hicksove kontrakcije. Ja sam ih imala od 25-og tjedna pa skroz do kraja. Nekada sam imala dnevno i do 20 puta i na jednoj strani trbuha bi se napravila kao kvrga. To je bezopasno ako ne boli, ali mene je svaki puta bilo strah kad mi se tako grči.
Imate ovdje više o tome pa koga zanima:
https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/beba-u-trbuhu/trebam-li-se-brinuti-zbog-ranih-laznih-trudova-1273
Hvala ti jedino ja nisam osjetila tu kvrgu niti je vidjela meni je to pocelo jos u 20tt i uhvati me bas skoro svaki puta kada se penjem stepenicama uzas ,, valjda je to to citala sam ali opet nekako neznam kad mi je prva trudnoca,,eh sad da li je itko imao kao bol,probadanje i peckanje u rodnici ja sam to imala par puta neznam da li je to bio predznak mog otvaranja?

🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
ma rekao mi muz da ako me doktor ponovo posalje da ce poderat upotnicu... pa ko bi me normalan opet poslao na to... mora postojat neki drugi nacin...
ma rekao mi muz da ako me doktor ponovo posalje da ce poderat upotnicu… pa ko bi me normalan opet poslao na to… mora postojat neki drugi nacin…
Nadam se da postoji ma da iskreno ne znam sa cime bi te drugim mogli opteretit

🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Laura 21.08.2014 :-*
Joj, krivo sam se izrazila, ne udara direkt u rebra nego odmah ispod rebara i želudca. Al i kad me lupi u jajnik onda boli, jako . A sad, kad sam počela osjećati udarce tak malo više, ne znma. Sjećam se kad sam bila s 19. tjedana na ultrazvuku da je beba bila na zadak i jaaako nisko, doktor je rekao da puno mirujem. I za možda 5 tjedana sam udarce počela osjećati iznad pupka.
Najbolje da još pitate doktora oko tih bolova, meni je moj rekao da je to u redu ako nisam otvorena. 5ra, meni ovo zadnje tromjesečje još najbolje, s obzirom da sam prva dva morala strože mirovati i puno više sam povraćala. Tu i tamo sad bude dana da sam malaksala i da me sve boli i brzo se umaram, ali i puno više se krećem i spremam i pripremam . Svakom je eto drugačije. Premda puno ljudi kaže da je najgori zadnji mjesec, sve te dole boli a nikako proći tih mjesec dana i dočekati porod.
Bjap udarac u jajnik iss par puta sam zaplakala od soka i bola zbilja je to najgore,kako sam se znala strest kad bi me udario
Drago mi je da se sad pred kraj osjecas najbolje nadam se da cu i ja

🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Slažem se Bjap,svaka je trudnoća drugačija. Ja se nemam što žalit,stvarno uživam u trudnoći i nisam imala nikakvih tegoba a ni sad kad sam ušla u zadnje tromj.nebi to nazvala nekim većim tegobama-leđa me bole povremeno (valjda od tereta a i dosta sjedim na poslu) i sad ti bolovi u trbuhu..tako da stvarno mogu reći da mi je trudnoća blaženo stanje i nadat se da bude i do kraja takva.
5ra ;)
teya imam ti ja problema s rodnicom... neprestano odkad sam trudna me pecka...svaki pregled ginekologa uzasno boli...a i spolni odnosi me bole... nezz zbog cega...mozda i to nuspojava trudnoce...
teya imam ti ja problema s rodnicom… neprestano odkad sam trudna me pecka…svaki pregled ginekologa uzasno boli…a i spolni odnosi me bole… nezz zbog cega…mozda i to nuspojava trudnoce…
Mozda ce zvucat smjesno ali dali imas osjecaj unutra kao da je nesto unutra i siri ti rodnicu ? I usput pocne probadat peckat ? Boze nisam ni znala koliko je to tesko za objasnit

🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Laura 21.08.2014 :-*
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji