uuhh. bas ti je gadno. vjerojatno ti se organizam navikao na dodatak vitamina i sad si odjednom prestala ih unositi pa mu fali, a tesko je toliko nadoknaditi vocem.
miruj, nema druge!
ja sam jucer prelezala jer sam povracala 100 puta i sva sam bila iscrpljena, nista nisam mogla jesti, tek popodne malo skuhanog krumpira i danas mi je tako dan zapoceo. a moram po doznake i u hzzo. ne mogu se pokrenuti.
danas sam poludila, otisla napokon kod dr.po doznake i poljubila vrata. frajer radi popodne, iako je po sluzbenom radnom vremenu trebao biti ujutro. tako da moram ponovno ici popodne.
jedva sam se vratila, cak sam sjela putem na klupicu da odmorim, hajde to zamislite, kao neka bakica... a imam svega 10ak min hoda... namjerno nisam htjela ici autom da bi malo prosetala, a svastaaa...
totalno me iscrpilo ovo povracanje...
A jadna, znam kako ti je. Pojačalo ti se kao i meni na kraju prvog tromjesečja (ak sam u pravu), kad bi inače trebalo prestati. Ja sam povraćala svega 2-3 puta dnevno, jest nisam mogla gotovo ništa, i nitko mi nije vjerovao da jedva do wc-a mogu hodat. Govorili su mi: "Nije ti to ništa, šta da povraćaš 10 puta dnevno?" Ma, kad tjednima povraćaš svaki dan slomi te.
Ne znam jel bi se usudila probati, ali meni je coca cola pomagala. Ono, kad jedem, brzo popijem 1 dcl cole da mi ne izleti sve odmah. Možda povratim za koji sat, ali valda si dotad dijete nešto uzme.
ja sam sad 13+5 , znaci prosla sam prvo tromjesecje i upravo sam to cula, da ce sve proci do kraja 1. a kad ono jos gore ulaskom u drugo. ocito nam je isto. i ja povracam 2,3 puta a jedem samo kuhani krumpir, danas kuhanu rizu bez icega. jer mi se sad sve gadi! do sad sam skoro sve jela... uzas, i bas to iscrpljuje za poludit. probat cu s colom, iako je inace ne volim, nista gazirano, al kazu da je inace kao dobra kad te npr.zeludac boli...
A ne znam, neće ti baš ništa specijalno pomoć, bar meni nije. Pila sam Reglane, od tog mi je bilo još gore (il mi se samo čini), pa sam prestala da ne trujem bebu. FRendici je pomogao čaj od đumbira. Probala sam, prvo su mi kupili korijen đumbira pa sam ga ribala u vruću vodu, stavljala meda i limuna, ali to je tako žestoko, i još otić u smrdljivu kuhinju to napravit, ravno za izbljuvat se. Onda sam probala od Milforda čaj, đumbir+naranča+kamilica, fin je kolko-tolko ali ne sjećam se da mi je pomogao. Isto tako jela sam kuhani krumpir, rižu, jako puno kifli, i još trpila komentare kak će mi dijete bit ovako i onako jer ne jedem, da moram jest za dvoje itd., dok jedan dan nisam pop... i rekla da mom djetetu neće biti ništa, kolike trudnice prve mejsece provedu na štapićima, da moje dijete nema 50 kg da moram jest za dvoje, baš sam ljuta bila, pukla sam od samog ležanja, povraćanja, užas. I onda, usred svega toga, pred sam Božić sam imala smrtni slučaj u obitelji, i koliko god sam zatomila psihološku bol, tijelo je odreagiralo tako da sam prestala povraćati, tj. smanjilo se, povraćala sam svakih nekoliko dana, ili svaki dan iali imala sam i koji dan pauze da nadođem. I eto, još dan danas povraćam..
a zato pijemo vitamine pa njima nadoknadimo ono sto ne unesemo hranom. sto drugo rec.... proci ce, smanjiti se barem!
Joj cure moje koliko vidim nama nikako doc taj toboze ljepi drugi dio trudnoce,ja sam bez vitamina i sad sam kao starica od 100 godina sva sam slomljena bez snage napravim 10 koraka i srce mi lupa kao ludo kao da ce iskocit tako mi isto se napravi dok se najedem,mislim sram me je rec da sjedeci kuham nedaj Boze sramote ali drukcije nemogu sve me brzo umara jedva cekam petak da izvadim krv pa da nastavim sa svojim vitaminima,mali mi svo jutro place igrao bi se isao bi van a ja nisam u stanju napravit tri koraka ljuta sam na samu sebe,plakala bi od muke jer se ne mogu normalno posvetit djetu,jutro mi je najgore probudim se sa vrtoglavicom u glavi i jedva dodem do kupatila naslonem se na umivaonik dok malo ne dodem k sebi onda normalno rituala za zube oprat jutros je i moj mali plakao samnom dok sam se mucila za povracat a nista ne ide
,joj jedva cekam da se porodim.
Ajde, ajde, proći će uskoro!! ja se onda ne mogu žalit. A koje to vitamine piješ da ti toliko fale? Ja uzimam samo Prenatal, s tim da često preskočim. Moram priznat, bez voća sam u kući već tjedan dana
A kakav ti je tlak? Bio je malo nizak na kontroli? Možd ti je i od toga?
Da tlak mi je i dalje jako nizak posto imam starce kuci od muza oni su visokotlakasi pa im mjerim svaki dan tlak pa tako i sebi i bude uzas 70 sa50,pijem prenatal od centravita i mogu ti rec da su mene drzale sve do sad,sinoc za veceru sam si porezala 1 jabuku 2 kivija i jednu narancu tako si napravim i u 11 ujutro, ja jedem puno voca ali ja padam na nos ,muz me zove svakih 10 min i to me izluduje izgleda mi hormoni poceli da luduju a moja mala bebica skoro je preko dana i ne osjetim tek navecer kad legnem spavat onda se ona pocne javljat kao da zna da nisam dobro.
tlak ti je stvarno nizak! jedi malo slaniju hranu, slane stapice i sl.
ja nemam ideja sto jesti, jucer kuhani krumpir, danas riza... gladna sam!!!
Sortiraj odgovore
Najstariji