Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    blondie2010
    21. Ožujak 2014. 16:29

Meni se trbuh vidi dosta negdje od 16. tjedna (unatoč povraćanju do 20-tog), ali sad u zadnja dva tjedna je baš buknuo, nitko ne može vjerovat :D Sad sam 24 tjedna trudna i svaki dan raste, doslovno, malo mi je teško naviknuti se na njega i već mi otežava kretanje - bole me leđa, teško se ustajem i sl. Čini mi se da ću imati veliku trbu, iako sam dobila malo kila... Teško mi je sjediti na poslu pa svako malo prošećem oko zgrade, koliko posao dozvoljava. Al neka, sve je to veselje, raste trbuh = raste beba = skraćuje se vrijeme do upoznavanja

blondie2010
    24. Ožujak 2014. 16:33

Ima li netko iskustva s vracanjem mucnina? Naime, povracanje i mucnina su mi prestali prije 5-6 tjedana, ali zadnjih 5 dana mi je opet muka :( Ne povracam al se osjecam jako lose, zeludac mi je stalno u grlu :( Sad sam u 25. tt.

bjap
    25. Ožujak 2014. 15:41

Cure moje, evo bila sam jutros na pregledu, poludila sam od čekanja . Velika gužva, no doktor strpljiv i simpa, svaka mu čast! Rekao mi je da mi ureaplasmu više neće liječiti (2 puta smo pili Summamed) jer nema šanse da se povuče prije neg rodim, a u ovom stupnju trudnoće više nije opasna. Nadalje, uloživa sam za vrh prsta pa nek i dalje mirujem, al ne moram ni pretjerivat sa mirovanjem. U zadnjih 6 tjedana sma dobila 1kg (malo mi je to sumnjivo), reko je da sam prava mršavica.  Idući tjedan idem na OGTT , kroz 2-3 tjedna moram napraviti ultrazvuk i onda za 3 tjedna kod njeg opet na pregled (obožavam što su tako organizirani ).

Nakon pregleda smo MM i ja išli gledat kolica, dok nam se nije zamantalo od gladi pa smo požurili kući. I sad, maloprije odem na WC kad ono smeđi iscjedak!!!!!!!!!!!!!!!! Zasad ne dižem paniku, mislim da je od pregleda, vidjet ćemo hoće li se nastavit. Bebu osjetim...

blondie2010
    25. Ožujak 2014. 16:43

Sretno dalje, bjap! Ja isto imam ureaplazmu, nadam se da ću je iskorijeniti. I ima li netko koga ne šalju na OGTT? Užasavam se toga! Nije mi ga dr još spominjala... Radila sam ga dok nisam bila trudna jednom i jedva sam izgurala, a tek sad kad se sjetim svojih mučnina koje imam od... ono... zraka?! To će baš biti izazov.

beag
    25. Ožujak 2014. 17:00

bjap, bitno da je sve ok. a ovo ostalo ce se rijesiti. a taj smedi iscjedak, mislim sta rec...  mrzim ga! 

u kojem ste tjednu radile papu? 

nadam se da ce ti secer biti dobar! mene dr.nije slao kako je rekao, ali vjerujem da ce kasnije.fujko.

antonio
    25. Ožujak 2014. 17:40

Ej Bajp evo cjeli dan mislim na tebe,za smedi iscjedak mislim da je od pregleda,a o seceru sve sam ti vec rekla, ali mislim da je kod tebe ok,jer meni se vidjelo po puno plodne vode imala sam je previse,miruj i ja se otvaram pa zato veci dio dana lezim koliko to mogu.Drzi mi palceve ja idem sutra na kontrolu.

antonio
    25. Ožujak 2014. 18:18

Beag kako si mi ti, evo ja sutra idem na kontrolu strah me zivo stat na vagu jer mislim da sam se sad jako puno udebljala imam ispred sebe kosarkasku loptu jako sam velika tesko mi se kretat prosli put mi je doktorica rekla da je normalno da mi se sve vec toliko vidi sa obzirom da sam tecorotkinja da je sve vec rastegnuto pa da se zato brze sirimbrzo se umaram nemogu sama sebi se nacudit da dok se najedem da sam vec gotova uzas,strah me sta ce mi rec za moje otvaranje nadam se da se nisam vise otvorila.tako iskreno najvise me strah bolnice,bebicu osjetim na samom mjehuru,i to me jedino veseli.

bjap
    25. Ožujak 2014. 19:41

Marija Š., moja frendica u Ri nije morala na OGTT. Meni je doktor rekao da se neću izvuć . Ić će mm samnom, povraćanja se više en bojim kad ionako povraćam 

BEag, papu sam pradila nekoliko tjedana prije nego sam zatrudnila, do sada mi nisu ponavljali. Tu i tamo uzmu briseve i to je to.

Antonio, naravno da držim fige. Nadam se da se nisi više otvorila. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.