hello mamasitas!
nista nova kod mene, i dalje povracam, al ne tak puno kao ona dva dana.. u sub. sam bila cijeeli dan na selu, vani i nisam povracala uopce, bas mi je bilo krasno za promjenu. no, kad sam se navecer vratila nakon sat vremena me uhvatio takav umor i grcevi u nogama, zeludac me bolio... da nisam mogla spavati gotovo cijelu noc. vjerojatno sam se preforsirala, iako nisam nista radila, sjedila cijeli dan, ali valjda putovanje vamo tamo, cijeli dan van stana... uhh. al zato sam se nocas naspavala pa sam nadoknadila
meni smrdi sve zivo, sad kak je lijepo vrijeme balkonska vrata su mi stalno otvorena, a susjeda evo u rano jutro kuha juhu ili tako nesto mi smrdi, ubija me s tim mirisima!
bjap i antonio, vi vec brojite sitnije do kraja, drzite se, jos malo :) ne mogu vjerovati da tim tegobama nikad kraja!!! svi mi kazu ma proci ce ti do 3,4 mj. a zapravo vecini, kooliko vidim ne prode do kraja! uhhhhh! za poludit stvarno!
mene su sad prestale bolit bradavice, grudi su mi narasle za broj... nadam se da nece vise
iako sumnjam, vidim da rastu i na pocetku i kraju.... blaah. ne treba mi vise!
Samo jedan mali savjet za žgaravicu: nekoliko gutljaja mlijeka neutralizira kiselinu u želucu. Žgaravice imam često, samo ih u trudnoći nisam imala , a ovaj mali trik mi pomogne uvijek i odmah! Sretno!
Evo ja i dalje mucim muku sa mucninama najvise ujutro,ah o nespavanju necu ni da govorim non stop trcim na vc mokrit
imam osjecaj da ce mi bit tako do kraja trbuh imam jako nisko dole tako cim malo hodam ili sam na nogama 5 min pocne me dolje bolit stidna kost
,na svu srecu zgaravice za sad nemam da se ne ureknem,sta se tice hrane i dalje ne mogu da sve jedem,jucer na proslavi rodendana moje mame svi su uzivali u hrani i u kolacima a ja uzas sve mi je smrdilo probala sam pojest kolac ma nisam napravila ni dva griza digo mi se zeludac od secera,joj sve bi jela a nemogu eh da i da stvar bude gora ja sam sve kuhala i pripremala da stvar bude gora
,sad sam rekla da necu vise ici nigdje pa se barem necu mucit gledat kad ne mogu jest,
.Vidim da nam se pridruzila Igorovabebacica i Angel i jos novih novih buducih mamica pa vam zelim ljepu dobrodoslicu,
.Beag i mislila sam da si otisla sa muzem negdje bas mi je drago da si se malo opustila i uzivala,evo ja ti kuham i mucim muku mali mi je jedva sad zaspao bila sam vani sa njim igrat nogomet i sad me trbuh boli
,ali moram malo i njemu udovoljiti,.Bajp gdje si mi ti danas jeli i ti mucis muku sa kuhanjem,ej da htjela sam ti rec da sam jucer sutjela cjeli dan i nisam se sa nikim posvadala,cak sam pregrmila zafrkavanje mojih da sam sigurno sta zafrknula u kuhanju cim necu da jedem ma mozes zamislit,joj bila bih ih pojela jezikovom juhom ali sam opet sutila,a muz je svo vrjeme pito A ZLATO MOJE JESILI TI DOBRO DANAS,joj to mi je jos vise islo na zivce ali svladala sam se i opet sam sutjela i nisam se svadala
,prvi put nakon dugo vremena,ali sam danas kao tempirana bomba uf.
Da, i ja sam čula da je najgora u zadnjem tromjesečju. Meni se smanjila prije koji tjedan, ali kao što chocolate kaže, teško da išta može biti gore od mučnina. Meni još uvijek puno toga smrdi, naravno ne kao prije. Cijeli dan mi je želudac u grlu, samo čekam da se ispovraćam . Chocolate, šta nosiš? Možd si već negdje rekla, ali ne mogu sve popamtit. Zanimam em jesu li mučnine i smradovi i rast sisa imalo povezani sa spolom, kao što su neka babska nagađanja
Venera, čujem da su bademi dobri, bučine sjemenke, kokos za kolače...meni ne pomaže ništa (doduše nisam probala s kokosom). Sodu popijem tu i tamo kad ne mogu izdržati, ali ona pomogne na 10-ak min.
Uh, pa nisam vidjela komentare i na stranici 33. !!! Beag, drago mi je da si nadošla, jedan dan bez povraćanja ipak da malo snage. Čuj, ja sam na selu, nema susjednih stanova ih kojih bi mirišao ručak, ali svejedno uvijek neki vrag smrdiiii!!! Pogotovo sapun za ruke, te neka odjeća i posteljina koju ne mogu isprati od bivšeg omekšivača
. Zanimljivo kako prirodni mirisi, poput životinjskih od kokoša, svinja i krava mi nikada nisu zasmetali. Samo, kad su mi najgore mučnine bile vani je bilo prehladno da bi se boravilo vani, a i morala sam mirovati zbog hematoma. Idem raditi novi spisak u termine poroda, Beag, nisi nam više na zadnjem mjestu po terminima :)) Vrijeme polako odmiče svima nama
Antonio, jučer sam bila u prirodi, uživala, ali noćas nismo ni mm ni ja mogli spavat, jučer nas malo ona promjena sata uzdrmala. Jedva sam stigla skuhat ručak koliko sam dugo spavala. Pekla bjijelo pileće meso, pire krumpir i špinat na mlijeku. Doručak preskočila, odmah na ručak prešla. Sad sam već gladna, ali stah me jesti jer jutros nisam povraćala i želudac mi je u grlu non-stop. Ne znam šta ću večeras pametno jesti, ujutro idem na OGTT i doktor mi je rekao da navečer ne jedem slatko... Znači nema grisa na mlijeku, nema voća, ne znam smijem li pečena jaja, ketchup, hrenovke???
MarijaŠ i DarijaZ, blago vama kad vas želudac ne muči, za žgaravicu manje-više, ona se da podnijet, ali ove mučnine su koma!
A moja Bajp neznam sta bi ti rekla osim da ne jedes nista peceno i nemoj kecap probaj veceras nesto jako lagano i samo vodu,ma ja vjerujem da nemas secer,ma ce ic i muz sa tobom nemoj ici sama,meni ako ovaj put bude dobra krvna slika secera necu morat ic radit taj OGTT,strah me radi zeljeza jer sam inace anemicna i bez trudnoce bojim se da necu morat ic na primanje zeljeza u Pulu putem infuzije.
Bjap, nosim curicu, i idem sutra na pregled tako da jedva čekam da je vidim i da vidim jel se bar okrenula kako treba, do sada je bila na zadak.. Izgubila sam nadu da će mi se malo podignuti, još uvijek imam osjećaj da mi sjedi na svemu i svačemu i antonio što i sama kažeš nakon 5 minuta hoda imam takve bolove i zatezanja u donjem dijelu trbuha da se nekad znam prepasti jeli sve u redu.. Mada svi kad me vide tvrde da je muško, tako da ne znam baš šta bi ti rekla za bapske priče..Jedino što sam za sada čula a da mi se poklapa sa spolom je meso, kažu da ako ne jedeš meso da je curica. Ja inače obožavam meso, l odkako sam trudna nikako mi ne ide ni ne jedem ga, nije da mi se gadi nije da mi smrdi nego mi jednostavno ne ide, kad ga jedem imam osjećaj kao da jedem nešto pokvareno, odma mi se želudac buni, tako da više ni ne pokušavam.
A mislim da ti vcrs možeš jesti sve, najbolje nesto lagano pogotovo jer nisi danas povraćala (ako sam dobro pročitala), pokušaj skuhat rižu s malo vegete i prelij sa kiselim vrhnjem.. Mene je to spašavalo..
Eh, jesam povraćala, ali nakon ručka...malo malo nešto gricnem, samo da prevarim glad. Sada mi bila mama i donela kolača iz slastičarne, ne znaš koji ljepši od kojega . Muka mi cijeli dan, al dobro. Više me nije strah da se sutra ispovraćam zbog glukoze ili da se rušim, samo ne bih htjela da mi pokaže šećer jer onda šalju u bolnicu 2-3 dana na njihovu dijetu i ono bockanje svaka 3-4h. Nije da imam obaveza kod kuće, ali stvarno ne bih u odvratnu smrdljivu bolnicu ak ne moram.
Chocolate, mojoj frendici se 2 tjedna pred porod mali okrenuo sa zadka na glavicu, mislim da će se oni u još puno puta okretati, imaju još vremena do termina. Čuj, ja nosim dečka ali prva 4 mjeseca meso nisam mogla ni zamisliti. Isto tako ni čokoladu, od nje sam povraćala. Sad mogu sve. Uglavnom, kao ak ti se jede slatko cura je, kiselo - dečko je. Meni se jelo kiselo. E onda, uvijek sam slušala da su mučnine izraženije kod curica, a sad slušam da su kod dečki. Onda, da kod cura više rastu sise jer ak nosiš dečka dio hormona otpadne na stvraranje testisa ili tako nešto...uglavnom se kod mene puno tog svodilo na curicu i baš sam joj se nadala, sise krenule rast, pa usporile. Danas su mi tete u trgovini rekle da po licu vide da nosim dečka...hahaha, meni lice čisto afrendici bilo puno bubuljica isto nosila dečka. Nigdje veze.
Sortiraj odgovore
Najstariji