Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MarijaŠ
    30. Srpanj 2014. 14:59

Meni je tako grozno kad su ove sparine, ne spavam, ne jedem, ne da mi se pričati... A nas u Slavoniji stalno nekako zaobilazi kiša, pa se nemamo kako ni rashladiti... Valjda će pljusnuti malo, pa da bude lakše ... Ili ne pada jer se ispadala prije 3 mjeseca kad su poplave bile 
    Uglavnom, valjda ćemo sve skupa izdržati...

Krešimir 19.08.2014. <3

30. Srpanj 2014. 19:31

Curke, kak da si pomognem...? Jucer sam osjetila ostru bol u desnoj preponi koja se siri u nogu tak da ne mogu ni hodati! A kaj je gore, ni danas ne popusta, ne boli me jedino kad lezim... Uzas, sutra budu mi valjda i stake trebale jer doskovce mi vec i suze krenu kad koracam (tocnije pokusavam jer sepam)!
    Heeeelppp....?

Boobie
    30. Srpanj 2014. 19:46

To ti je normalno, vec smo negdje spominjale tu bol bas u desnoj strani, mene je drzalo 2 dana pa popustilo... Jedino kaj ja i inace pijem normabel i spasmex pa mozda i od toga prije popusta... Valjda se beba namjestila tako 

ivanahaha
    31. Srpanj 2014. 23:14

Cure moje ja muku mucim sa zgaravicom cijeli dan, nista ne pomaze :(
    Ima li koja neko rjesenje?

Dada32
    01. Kolovoz 2014. 08:04

ivanahaha

Cure moje ja muku mucim sa zgaravicom cijeli dan, nista ne pomaze :(Ima li koja neko rjesenje?

Ovisi jel' jaka ili ne. Ako je povremena: probaj pojesti šaku badema. Jedi puno malenih obroka, pij samo vodu (nemoj ništa gazirano), smanji kiselo i nemoj poslije jela leći. 

Ako je jaka, odi doktoru, pitaj u kojoj mjeri smiješ koristiti antacide (Gastal i sl.). Ne preporuča se, ali u takvim situacijama je bolje malo si pomoći nego se mučiti i dovesti se do još gore situacije.

Tejuska♡
    01. Kolovoz 2014. 11:26

Ivana ja sam kroz cijelu trudnocu imala zgaravicu,dosta su mi pomagali bademi kao sto kaze Dada i donat mg,,i nikako 2-3h poslije jela nisam lezala,a sto se tice Gastala popila sam ih par komada u trudnoci,prepolovila sam ih da ne bude kao previse a pomoglo mi je bas jako,gin mi je rekao da smijem ali normalno ne svaki dan :)
    Probaj imat ceste ali male obroke to mi je jako pomagalo ;)

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

• srećka1
    01. Kolovoz 2014. 20:22

Bila danas na pregledu i rekla dr. o svojim svakodnevnim nesvesticama, cak mi je i na utz.pozlilo a oni pojma nemaju od cega. U ovom rszdoblju trudnoce kao da ne bih trebala padat u nesvjest, poslali me na silne preglede ali dok ih obidjem vec cu rodit

Tejuska♡
    02. Kolovoz 2014. 12:52

srećka1

Bila danas na pregledu i rekla dr. o svojim svakodnevnim nesvesticama, cak mi je i na utz.pozlilo a oni pojma nemaju od cega. U ovom rszdoblju trudnoce kao da ne bih trebala padat u nesvjest, poslali me na silne preglede ali dok ih obidjem vec cu rodit

Joooj draga bas mi je zao pa mislim mozda ce i na krvnoj slici vec znati od cega bi ti to moglo biti? Nadam se da ce brzo proci probaj sto vise mirovat i puno piti tekucine :D bice sve u redu vjerujem :))

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

LuKi5
    02. Kolovoz 2014. 12:57

srećka1

Jesi mozda anemicna? JeSsu li ti gledali zeljezo?

14.06.2014. L ♥

Lida2
    01. Kolovoz 2014. 22:03

Mene vec tjedan dana muci povremeni niski tlak, bude mi muka, znoj me obljeva, glava me pocne rasturat.... I to sam primjetila kad je jako sparno pred kisu. Al tu su i uzasne zgaravice, sve cesce mi je muka i povraca i se bez ikakvog razloga.
    Ima li koja slicnih problema? Barem kaj se mucnine tice. Ja sam danas 33tt

Dada32
    01. Kolovoz 2014. 23:12

lidijak77

Mene vec tjedan dana muci povremeni niski tlak, bude mi muka, znoj me obljeva, glava me pocne rasturat…. I to sam primjetila kad je jako sparno pred kisu. 

Za niski tlak isto moraš paziti dobro na unos vode (cca. 2 litre na dan) i pravilnu prehranu, odnosno redovitu jer niski tlak izaziva gubitak apetita, a to opet dovodi do smanjenja unosa dobrih stvari u organitam (vitamina i ostalo), a to škodi tebi i bebi. 
    Ne znam kak' da ti pomognem jer sve kaj diže tlak, uznemirava žgaravicu: par gutljaja zašećerene kave, čaša Coca-Cole, štangica-dvije čokolade... to bi ti sve pomoglo s tlakom, ali bi ti potencijalno moglo uzrujati želudac. 

Pogledaj si koje čajeve smiješ piti, zasladi jako medom pa probaj to. Čajevi podižu tlak, a blaži su za želudac i možda med pomogne. 

Jesi sigurna da je tlak? (Imaš doma aparatić pa si mjeriš?) Ako nisi sigurna, radije nemoj eksperimentirati nego sve ispričaj svojem doktoru: može biti da je sasvim nešto drugo. 

Za glavobolju: popij 3-4 čaše hladne vode (paše i za tlak, i nije loše za želudac osim ako ti nije jako muka, onda te može potjerati na povraćanje). Glavobolja je samo dehidracija mozga. Nakon toga nemoj leći nego se naguraj u kut kreveta ili kauča, podupri se jastucima i glavu lagano nasloni na jastučić, ali si u biti u sjedećem položaju i probaj se smiriti (možda i zaspiš). To bi ti pomoglo i s glavom, i s napetosti pred oluju i osjećajem nesvjestice, a ne bi ti uznemiravalo želudac niti ti pojačavalo osjećaj mučnine. Je malo čudno, ali tijelo se prilagodi dok je iscrpljeno.

Meni je pomoglo i dok me zub bolio i dok mi je bilo slabo pred oluju, a nisam mogla leći jer sam imala osjećaj "mamurluka" u ležećem položaju. U krajnjem slučaju, možda ne upali, ali neće ti naškoditi. 

Šaljem ti veliki zagrljaj i nadam se da će ti biti bolje! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI