Meni je tako grozno kad su ove sparine, ne spavam, ne jedem, ne da mi se pričati... A nas u Slavoniji stalno nekako zaobilazi kiša, pa se nemamo kako ni rashladiti... Valjda će pljusnuti malo, pa da bude lakše ... Ili ne pada jer se ispadala prije 3 mjeseca kad su poplave bile
Uglavnom, valjda ćemo sve skupa izdržati...
Krešimir 19.08.2014. <3
Curke, kak da si pomognem...? Jucer sam osjetila ostru bol u desnoj preponi koja se siri u nogu tak da ne mogu ni hodati! A kaj je gore, ni danas ne popusta, ne boli me jedino kad lezim... Uzas, sutra budu mi valjda i stake trebale jer doskovce mi vec i suze krenu kad koracam (tocnije pokusavam jer sepam)!
Heeeelppp....?
To ti je normalno, vec smo negdje spominjale tu bol bas u desnoj strani, mene je drzalo 2 dana pa popustilo... Jedino kaj ja i inace pijem normabel i spasmex pa mozda i od toga prije popusta... Valjda se beba namjestila tako
Cure moje ja muku mucim sa zgaravicom cijeli dan, nista ne pomaze :(
Ima li koja neko rjesenje?
Cure moje ja muku mucim sa zgaravicom cijeli dan, nista ne pomaze :(Ima li koja neko rjesenje?
Ovisi jel' jaka ili ne. Ako je povremena: probaj pojesti šaku badema. Jedi puno malenih obroka, pij samo vodu (nemoj ništa gazirano), smanji kiselo i nemoj poslije jela leći.
Ako je jaka, odi doktoru, pitaj u kojoj mjeri smiješ koristiti antacide (Gastal i sl.). Ne preporuča se, ali u takvim situacijama je bolje malo si pomoći nego se mučiti i dovesti se do još gore situacije.
Ivana ja sam kroz cijelu trudnocu imala zgaravicu,dosta su mi pomagali bademi kao sto kaze Dada i donat mg,,i nikako 2-3h poslije jela nisam lezala,a sto se tice Gastala popila sam ih par komada u trudnoci,prepolovila sam ih da ne bude kao previse a pomoglo mi je bas jako,gin mi je rekao da smijem ali normalno ne svaki dan :)
Probaj imat ceste ali male obroke to mi je jako pomagalo ;)

🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Bila danas na pregledu i rekla dr. o svojim svakodnevnim nesvesticama, cak mi je i na utz.pozlilo a oni pojma nemaju od cega. U ovom rszdoblju trudnoce kao da ne bih trebala padat u nesvjest, poslali me na silne preglede ali dok ih obidjem vec cu rodit
Bila danas na pregledu i rekla dr. o svojim svakodnevnim nesvesticama, cak mi je i na utz.pozlilo a oni pojma nemaju od cega. U ovom rszdoblju trudnoce kao da ne bih trebala padat u nesvjest, poslali me na silne preglede ali dok ih obidjem vec cu rodit
Joooj draga bas mi je zao pa mislim mozda ce i na krvnoj slici vec znati od cega bi ti to moglo biti? Nadam se da ce brzo proci probaj sto vise mirovat i puno piti tekucine :D bice sve u redu vjerujem :))

🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Jesi mozda anemicna? JeSsu li ti gledali zeljezo?

14.06.2014. L ♥
Mene vec tjedan dana muci povremeni niski tlak, bude mi muka, znoj me obljeva, glava me pocne rasturat.... I to sam primjetila kad je jako sparno pred kisu. Al tu su i uzasne zgaravice, sve cesce mi je muka i povraca i se bez ikakvog razloga.
Ima li koja slicnih problema? Barem kaj se mucnine tice. Ja sam danas 33tt
Mene vec tjedan dana muci povremeni niski tlak, bude mi muka, znoj me obljeva, glava me pocne rasturat…. I to sam primjetila kad je jako sparno pred kisu.
Za niski tlak isto moraš paziti dobro na unos vode (cca. 2 litre na dan) i pravilnu prehranu, odnosno redovitu jer niski tlak izaziva gubitak apetita, a to opet dovodi do smanjenja unosa dobrih stvari u organitam (vitamina i ostalo), a to škodi tebi i bebi.
Ne znam kak' da ti pomognem jer sve kaj diže tlak, uznemirava žgaravicu: par gutljaja zašećerene kave, čaša Coca-Cole, štangica-dvije čokolade... to bi ti sve pomoglo s tlakom, ali bi ti potencijalno moglo uzrujati želudac.
Pogledaj si koje čajeve smiješ piti, zasladi jako medom pa probaj to. Čajevi podižu tlak, a blaži su za želudac i možda med pomogne.
Jesi sigurna da je tlak? (Imaš doma aparatić pa si mjeriš?) Ako nisi sigurna, radije nemoj eksperimentirati nego sve ispričaj svojem doktoru: može biti da je sasvim nešto drugo.
Za glavobolju: popij 3-4 čaše hladne vode (paše i za tlak, i nije loše za želudac osim ako ti nije jako muka, onda te može potjerati na povraćanje). Glavobolja je samo dehidracija mozga. Nakon toga nemoj leći nego se naguraj u kut kreveta ili kauča, podupri se jastucima i glavu lagano nasloni na jastučić, ali si u biti u sjedećem položaju i probaj se smiriti (možda i zaspiš). To bi ti pomoglo i s glavom, i s napetosti pred oluju i osjećajem nesvjestice, a ne bi ti uznemiravalo želudac niti ti pojačavalo osjećaj mučnine. Je malo čudno, ali tijelo se prilagodi dok je iscrpljeno.
Meni je pomoglo i dok me zub bolio i dok mi je bilo slabo pred oluju, a nisam mogla leći jer sam imala osjećaj "mamurluka" u ležećem položaju. U krajnjem slučaju, možda ne upali, ali neće ti naškoditi.
Šaljem ti veliki zagrljaj i nadam se da će ti biti bolje!
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji