Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    5ra3
    16. Lipanj 2014. 23:05

Evo i nas...bila sam u petak na kontroli kod svoje gin.;slušala je bebino srce i napravila pregled bez uzv. Sad sam u 34.tjednu i otvorena sam za prst zbog čega mi je napisala strogo mirovanje i ctg jedanput tjedno u bolnici jer postoji opasnost od prijevremenog poroda. Da li ima koja od vas sličnog iskustva?
    Danas sam obavila ctg u bolnici (nije bilo kontrakcija;uredan) i za tjedan dana idem opet. 
    I da se usput malo požalim,čekala sam na ctg od pola 8 do pola 10 u suradnji s jednom prebezobraznom medicinskom sestrom kojoj nije bio dan i preplašene praktikantice koje isto tako nemaju pojma jadne kao ni ja što ni kako i onda još do 11:15 čekala milostivu doktoricu da se spusti očitat nalaz...neznam zašto svo to bolničko osoblje (čast izuzecima) mora radit na takav neljudski način!? uf,uf...

5ra ;)

krafnica
    17. Lipanj 2014. 08:50

Na svojoj kozi sam naucila da ak su oni bezobrazni, moramo bit i mi, inace te ne uopce ne dozivljavaju ni da umires na hodniku,  Ja se ustrtarim ak trebam nekaj prigovorit al zato dragi nema dlake na jeziku pa on to obavi umjesto mene..

DarijaZ
    17. Lipanj 2014. 11:52

MarijaŠ, meni je moja ginekologica za tlak rekla da je 145/85 zadnja gornja granica, nakon toga se istrazuje zasto je to tako i onda se  daje terapija ako treba...mozda da pricekas sa tableticama? meni je jedno vrijeme tlak rastao ( kad god sam dosla na pregled tlak je bio veci), zadnji put je bio normalan, pa sam je bas pitala kaj to znaci... mozda si zbog neceg bila uzbudjena, ili si hodala, nesto radila, vani je bilo sparno ili nesto...
    ali vidim da je bebica super, tako da bez brige..

5ra, da..jel`da da se bas ponasaju neljudski? i smatraju da bi mi sad trebale sve znati, i opcenito su bahati i bezobrazni...i nekad mislim da se jedino na isti takav nacin moze razgovarati s njima...uzas!

..a sto se tice ovog endokrinologa od jucer....ma da, vise me nazivcirao njegov "nastup" nego to kaj mi je rekao da mozda imam nekakvu autoimunu bolest stitnjace....da sta ja vodim trudnocu kod privatnika?! ajme, kad se tog sjetim....
    a sto se stitnjace tice,ja sam odlucila ne zivcirat se, pa se ni ne zivciram...

ninika11
    17. Lipanj 2014. 11:54

DarijaZ

a sto se stitnjace tice,ja sam odlucila ne zivcirat se, pa se ni ne zivciram…

vjeruj mi draga tako je najbolje. na štitnjaču najviše djeluje stres.. tako da smireno, polako i bez živciranja

5ra3
    17. Lipanj 2014. 17:33

DarijaZ

MarijaŠ, meni je moja ginekologica za tlak rekla da je 145/85 zadnja gornja granica, nakon toga se istrazuje zasto je to tako i onda se  daje terapija ako treba…mozda da pricekas sa tableticama? meni je jedno vrijeme tlak rastao ( kad god sam dosla na pregled tlak je bio veci), zadnji put je bio normalan, pa sam je bas pitala kaj to znaci… mozda si zbog neceg bila uzbudjena, ili si hodala, nesto radila, vani je bilo sparno ili nesto…
    ali vidim da je bebica super, tako da bez brige..5ra, da..jel`da da se bas ponasaju neljudski? i smatraju da bi mi sad trebale sve znati, i opcenito su bahati i bezobrazni…i nekad mislim da se jedino na isti takav nacin moze razgovarati s njima…uzas!

..a sto se tice ovog endokrinologa od jucer….ma da, vise me nazivcirao njegov "nastup" nego to kaj mi je rekao da mozda imam nekakvu autoimunu bolest stitnjace….da sta ja vodim trudnocu kod privatnika?! ajme, kad se tog sjetim….
    a sto se stitnjace tice,ja sam odlucila ne zivcirat se, pa se ni ne zivciram…

ma grozni su...i najgore mi je to da te gledaju ko da si blesava i pala s marsa!!! pa onda pitanja zašto sam već došla kod njih u 34.tjednu,pa koja je to moja doktorica,pa zašto vas je poslala,pa kaj bi ja sad trebala od njih...a ja sam prvi put trudna,prvi put sam kod njih i prvi put na takvom pregledu i dosta me frka i bez njihovog pametovanja i bahaćenja a uostalom dala sam im nalaze i uputnicu pa valjda znaju čitat. 
    Imaju sreće da sam došla dosta rano i još uspavana pa ih nisam baš doživljavala a i bilo je dosta drugih trudnica pa im nisam htjela otežavat;inače bi im ja već nešto odgovorila ili spustila jer nisam baš imuna na takve stvari i uvijek se pravdam i imam dugi jezik!!!

5ra ;)

Iskrica1347
    17. Lipanj 2014. 14:04

Ufff - svašta sam propustila.
    Ajmo redom (valjda ću se sjetiti što sam sve htjela iskomentirati i kome):
    ProudMommy - daklem, jučer bila kod svoje na čupanju. Brazilska depilacija egip.voskom. Bila je gotova za brat bratu 20 min. Što nije uspjela pokupiti voskom, izvukla je pincetom. Još je ostalo par dl.ali na razini kože - dakle nije ih nikako mogla iščupati jer još nisu vani. Platila 80 kn inače je 100 kn (u lipnju imaju 20%popusta). Uglavnom jako sam zadovoljna i ziher budem kod njih opet išla. Egipatski boli, ali manje nego običan vosak, jer se vuče u smjeru rasta dlaka, a ne suprotnom. Zato je baš super za osjetljivu kožu. Isti slučaj kao ti ima i moja susjeda (jake dlake, osjetljiva koža) koja mi je i preporučila salon u mom kvartu. Pa eto - ja preporučam.
    DarijaZ - sličan komentar kao i drugi, šta koga briga kod koga ti i zašto vodiš trudnoću pa makar je vodila na Marsu. Tvoje pare, ako si ih ti odlučila davati privatno, tvoja stvar. Ali drago mi je da su ti hormoni štitnjače ok. Nadam se da će se i ovo sa autoimunom bolesti štitnjače ipak riješiti.
    5ra - drago mi je da je sa bebačem sve ok. Ja sam tamo negdje u 30 tjd postala uloživa za prst (zato se te godine nisam smjela kupati ), pa sam dočekala termin. Nisam baš mirovala.
    Ostale - osjećam se opet koma. Danas mi je nešto bolje nego jučer, ali načelno sam fuj fuj - umorna ko pas, stalno imam mučninu. Sad sam pojela neko slatko pecivo i prisjelo mi skroz. Mislim da ću završiti na wc-u uskoro. Uffff - izgleda da će me u ovoj trudnoći mučnine do kraja pratiti.

Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

17. Lipanj 2014. 14:19

Hvala iskrica! Ohrabrila si me, idem i ja definitivno, kad dodjem u Zg.
    Zao mi je kaj si lose. :grli:
    Moram priznati da sam i ja koma, sinoc me pocelo boljeti grlo, danas boli tak jako da jedva gutam, a uz to boli i glava i curi nos. Jos si nisam zakrula, ali cini mi se da se spremam. Super taman pred put! Milina...

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

DarijaZ
    17. Lipanj 2014. 14:27

...iskrica,koji je to salon i koji je to tvoj kvart? ja imam tu kod sebe neki salon, al nikako da se odem raspitat...a i uglavnom ne mogu izdrzati i docekati da mi dlake narastu, pa ja to obrijem , i tako svaki put sve iz pocetka...

i nadam se da ces biti boljeg raspolozenja, ako ne vec danas, onda barem sutra

proudmommy, drzim fige da budes bolje...

...ja sam danas bas lijena...onako svijetski! nist mi se neda...trebala sam otici u grad obaviti neke stvari, al sam to odgodila za sutra jer pada kisa....

MarijaŠ
    17. Lipanj 2014. 14:43

DarijaZ, inače nisam uopće tip koji pije tablete, osim kad baš baš moram, tako da vjeruj mi, i ove će biti u čistoj nužnosti... Tj, samo ako vidim da mi zaista nije dobro. Evo, danas cijeli dan na poslu i sve je ok... BTW, radim još do petka, pa godišnji i porodiljni službeno počinje 7.7. Juhu! 
    Iskrica i ProudMomy, baš mi je žao da ste loše danas... Nije ni čudo na ovo vrijeme... Ne znam kako je kod tebe u Njemačkoj, ali ovdje je vrlo promjenljivo, pa ne čudi da utječe na organizam. Proći će. 

Krešimir 19.08.2014. <3

17. Lipanj 2014. 14:49

Ovdje je dosta frisko ovih dana (pod frisko mislim maksimalno 20 stupnjeva), zapravo mi temp odgovara. Jako sam rijetko inace bolesna (znam imat migrene i tak to, ali to mi je vec normalno stanje), pa mi je bas koma kad me tak pokosi nesto.

MarijaS, za manje od mjesec dana vec porodiljni? Ajme kako to brzo prodje...
    DarijaZ, palacnike sigurno nisi odgodila, bez obzira na kisu :-)

MarijaŠ
    17. Lipanj 2014. 14:54

ProudMomy

Ovdje je dosta frisko ovih dana (pod frisko mislim maksimalno 20 stupnjeva), zapravo mi temp odgovara. Jako sam rijetko inace bolesna (znam imat migrene i tak to, ali to mi je vec normalno stanje), pa mi je bas koma kad me tak pokosi nesto.

MarijaS, za manje od mjesec dana vec porodiljni? Ajme kako to brzo prodje…

Da, da 45 dana je taman 07.07.2014. kako je liječnica računala jučer. Ja isto ostala zabezeknuta... Jer me kao htjela staviti na bolovanje, i onda kad je skontala koliko je to blizu i kad sam joj rekla da imam još godišnjeg, onda mi je rekla da nema potrebe za bolovanjem... vjeruj mi da sam bila baš paf.

Ma zato kažem, čim je loše vrijeme, odmah je i mnog ljudi jako loše volje, boležljivo i sve ostalo. Pokušaj razvući osmijeh, uskoro domovina 

Krešimir 19.08.2014. <3

DarijaZ
    17. Lipanj 2014. 21:04

ProudMomy

naravno da nisam
    mislim, realno....kaj bi ti odgodila palacinke i kokosinjac sa svojim curama ?! oke, na palacinke nismo isle, al kava od 3i pol sata je sasvim zadovoljavajuca

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI