Darija bas mi je drago da je tsh normalan a i ovo ostalo se mozda sredi nakon sto rodis
Ti doktori stvarno znaju bit idioti...kaj njega briga kod kog si ti...ma nedaj se zivcirat i samo opusteno
DarijaZ, WTF? Kakav je to doktor uopće? Koji ga vrag boli briga ako ćeš voditi trudnoću na Marsu? Ne kužim takve ljude.
Drago mi je da se TSH snizio, i žao mi je zbog tih antitijela... Možda se sve stabilizira u međuvremenu... držim fige!
Mi smo isto obavili pregled...Kao prvo, između dva pregleda sam sad dobila samo 2kg, iako mi je zadnji put rekla da sad kreće pojačano dobivanje na tjelesnoj masi... Tlak mi uopće nije valjao. Bio je 140/85, pa me poslala da sjednem 5 min i umirim se, ali kad ga je mjerila on 145/85... Dala mi je liječnica neke tabletice, koje trebam popiti po potrebi ukoliko izmjerim tlak viši od 130/80. Ne smijem popiti više od 3 dnevno, i trebam do idućeg pregleda pratiti tlak 2x dnevno i upisivati vrijednosti...Ako i dalje bude bio višlji, slijedi mi hospitalizacija... Nije me to previše uzrujalo da vam pravo kažem... Jer je sa sinčićem sve u najboljem redu. 1600g, 38cm otprilike, živ kao pravi mali nogometaš. Vidjeli smo se, tako da sad nosim dozu sreće u sebi za idućih barem tjedan dana! Osim toga, okrenuo se glavicom prema dolje, nogice je pružio pod moja rebra i uživa... Uloživa sam za vrh jagodice prsta (moram progooglati). Osim toga, porordiljni mi je upisala od 07.07., tako da eto to bi bilo službeno, imam još hrpu godišnjeg za iskoristiti pa će biti spajanja
Uglavnom, sve u svemu, sretna sam i zadovoljna!
Krešimir 19.08.2014. <3
Marijaš,
Moj savjet ti je za tlak; izbaci slano koliko možeš, lagana djeticu nabaci dosta voća i smirit će se, znam ja što je to i mene su tlačili! mene su strpali u bolnicu t 140/90
Marija bas sam happy zbog tebe i bebaca...to sa tlakom nek te nebrine jer tvoj krvozilni sustav sad radi za dvoje...meni kardiologi ja rekka da mi je 106/60 normalan tlak za moju gradu i da to nije nisko a sestra dok mi je mjerila za taj isti tlak mi rekla da je prenizak i da moram cim vise vode piti jer nizak tlak steti bebi...tak da svi oni tumace drukcije...dok je s bebacem sve ok no sikiriki
Marija super da je sve ok o i bebac je veliki bravo bravo ma tlak ce se normalizirati ja ga pak imam preniskog ali sta cu.
Već sam izbacila slano, masno i općenito začinjeno otkad sam saznala za trudnoću, tako da više ne mogu... Hihihihi... Ma ne uzrujava me to, jer znam da mi je to vjerojatno od silnig događaja zadnjih tjedan dana-bilo je vruće početkom prošlog tjedna, bili na trudničkom tečaju, imali smrtni slučaj u obitelji, bili prvi kumovi na svadbi sad u subotu (izrdžala cijeli dan i cijelu noć), i jutros otpremila muža na službeni put, pa išla na pregled popodne. Nije ni čudo da je takav...
Krešimir 19.08.2014. <3
Zaboravih, HVALA svima na brizi i podršci, srca ste!
Krešimir 19.08.2014. <3
Evo i nas...bila sam u petak na kontroli kod svoje gin.;slušala je bebino srce i napravila pregled bez uzv. Sad sam u 34.tjednu i otvorena sam za prst zbog čega mi je napisala strogo mirovanje i ctg jedanput tjedno u bolnici jer postoji opasnost od prijevremenog poroda. Da li ima koja od vas sličnog iskustva?
Danas sam obavila ctg u bolnici (nije bilo kontrakcija;uredan) i za tjedan dana idem opet.
I da se usput malo požalim,čekala sam na ctg od pola 8 do pola 10 u suradnji s jednom prebezobraznom medicinskom sestrom kojoj nije bio dan i preplašene praktikantice koje isto tako nemaju pojma jadne kao ni ja što ni kako i onda još do 11:15 čekala milostivu doktoricu da se spusti očitat nalaz...neznam zašto svo to bolničko osoblje (čast izuzecima) mora radit na takav neljudski način!? uf,uf...
5ra ;)
Na svojoj kozi sam naucila da ak su oni bezobrazni, moramo bit i mi, inace te ne uopce ne dozivljavaju ni da umires na hodniku, Ja se ustrtarim ak trebam nekaj prigovorit al zato dragi nema dlake na jeziku pa on to obavi umjesto mene..
MarijaŠ, meni je moja ginekologica za tlak rekla da je 145/85 zadnja gornja granica, nakon toga se istrazuje zasto je to tako i onda se daje terapija ako treba...mozda da pricekas sa tableticama? meni je jedno vrijeme tlak rastao ( kad god sam dosla na pregled tlak je bio veci), zadnji put je bio normalan, pa sam je bas pitala kaj to znaci... mozda si zbog neceg bila uzbudjena, ili si hodala, nesto radila, vani je bilo sparno ili nesto...
ali vidim da je bebica super, tako da bez brige..
5ra, da..jel`da da se bas ponasaju neljudski? i smatraju da bi mi sad trebale sve znati, i opcenito su bahati i bezobrazni...i nekad mislim da se jedino na isti takav nacin moze razgovarati s njima...uzas!
..a sto se tice ovog endokrinologa od jucer....ma da, vise me nazivcirao njegov "nastup" nego to kaj mi je rekao da mozda imam nekakvu autoimunu bolest stitnjace....da sta ja vodim trudnocu kod privatnika?! ajme, kad se tog sjetim....
a sto se stitnjace tice,ja sam odlucila ne zivcirat se, pa se ni ne zivciram...
Sortiraj odgovore
Najstariji